Зірки вінницького велоспорту вчили майбутніх чемпіонів «їсти розумно»

Зірки вінницького велоспорту вчили майбутніх чемпіонів «їсти розумно»
  • Другого грудня у Вінниці провели майстер-клас «Їж розумно» у рамках проекту НОК України «Olympic Lab» («Олімпійська лабораторія»).
  • Захід, який пройшов у ресторані "Marmaris", організувало відділення НОК України у Вінницькій області. На нього були запрошені провідні місцеві велосипедисти віком 9–13 років.
  • Майстер-клас відкрив голова обласного відділення НОКУ дворазовий срібний олімпійський призер Павло Хникін. 

– Проект «Olympic Lab» започаткував Міжнародний олімпійський комітет. Він проводиться не лише в Україні, а в інших країнах світу, – сказав Павло Хникін. – Ми вперше у Вінниці організовуємо одну з активностей у рамках проекту – «Їж розумно». Вирішили зробити захід для цільової аудиторії – велосипедистів, які мають певні здобутки. В подальшому плануємо, щоб відповідні фахівці ділилися секретами здорового харчування із юними боксерами, плавцями тощо.      

Свої поради щодо здорового харчування школярам надали олімпійський призер з велоспорту, неодноразовий чемпіон світу, екс-рекордсмен світу, начальник спортуправління Вінницької ОДА Сергій Чернявський і призер чемпіонату Європи, міжнародних та всеукраїнських змагань, екс-член професійного клубу «ISD» Владислав Кремінський.

Зірки розповіли про свої спортивні досягнення. Зокрема, Сергій Чернявський згадував про срібну олімпійську вершину, а його виступи можна було побачити на великому екрані. Він наголошував, що необхідно було підвести себе до олімпійського старту з мінімальною вагою. Складно було втриматися від смачної їжі навіть в їдальні олімпійського селища, а обирати доводилося найменш калорійне.

Відео дня

– Це обезжирені  ряжанки, йогурти, салати. Їсти необхідно було мінімальну кількість. Зрозуміло, юним спортсменам не потрібно дотримуватися цього, адже їх організм зростає, – каже Сергій Чернявський.      

Під час передолімпійського тренувального процесу на сніданок Сергій Чернявський випивав чашку чаю, їв булочку с джемом і маслом. На обід – овочевий суп на воді, на вечерю – макарони з сиром, яйцем і кониною (вона має найменше жиру) та салати (без помідорів). Така їжа допомагала втрачати вагу і позбавлятися жирового шару.    

Владислав Кремінський каже, що за останні роки підхід до спортивного харчування мало в чому змінився. Зранку він радить спортсменам харчуватися кашами (найкорисніша – вівсянка з кип’ятком чи йогуртом), зелений чай (в жодному разі не кава!) з вафлями; допускається одне варене яйце.

– На обід бажано їсти і перше, і друге блюдо. Але небагато і без хліба. Зокрема, легкий нежирний суп і кашу. М’ясо перед тренуванням не варто вживати, адже воно перетравлюється вісім годин. На вечерю переважно мають бути білки – будівельний матеріал для м’язів. Це варене чи печене нежирне мясо – приміром, грудка. А також нескладний гарнір – хоча б салат з буряка, який допомагає кровоносній системі, – розповідає Владислав Кремінський. – Пити можна магазинне (нежирне) молоко, кефір або мінералку. В жодному разі не солодку воду та взагалі солодке на рекомендовано.        

Учасники майстер-класу і почесні гості поласували приготовленим дітьми овочевим салатом із натуральною бринзою. Після цього отримали пам’ятні сувеніри відділення НОК України у Вінницькій області. 

– Знаю, що салати приносять користь спортсменам, і часто їх їм. У них мені особливо подобаються оливки, бринза, огірки, перчик. Фаст-фуди батьки не купляють, та й солодкого їм небагато. Взагалі готовий відмовитися від солодощів для того, щоб стати чемпіоном світу, – каже 9-річний велосипедист Андрій Качер.     

  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up