Вінницькі хокеїсти на траві виграли домашній клубний чемпіонат Європи!

Вінницькі хокеїсти на траві виграли домашній клубний чемпіонат Європи!

Уже втретє у Вінниці відбулися європейські змагання з хокею нам траві. Але на цей раз змагалися не збірні, а клуби. На старт вийшли вісім команд – чемпіонів своїх країн. Серед них – і чемпіон України «ОКС-ШВСМ». 

Змагання чемпіонату Європи з хокею на траві (група «Челленджер-1», третя за значенням) проходили з другого по п’яте червня на стадіоні Центрального парку. Вони відбулися за підтримки обласної та Всеукраїнської федерацій хокею на траві, відділення НОК України у Вінницькій області, спортуправління ОДА, спорткомітету Вінницької ради та спонсорів. 

Колективи були розбиті на дві підгрупи, де вони змагалися за коловою системою. Всі матчі тривали чотири тайми по 15 хвилин, що додавало грі видовищності. Збиралося чимало вболівальників, серед яких і гість із далекої Австралії – 28-річний Робсон. 

– Я вперше за межами Австралії. Прибув на музичне Євробачення, після чого вирішив залишитися ще й на чемпіонат Європи з хокею на траві. Вінниця сподобалася – красиве і затишне місце. Рівень європейського хокею досить високий – сильніше, ніж в Австралії, – каже Робсон.   

Відео дня

«ОКС-ШВСМ» на старті розгромив данців – 7:1. Далі в непростому матчі підопічні Павла Мазура і Миколи Касянчука переграли чемпіона Португалії – 5:3. В завершальному поєдинку групового етапу вінничани «каменя на камені» не залишили від болгар – 17:0.

Отже, вінницька команда посіла перше місце в підгрупі і отримала право зіграти матч за право виступати в дивізіоні «Трофі» (другого за значенням) клубного чемпіонату Європи. В цій грі суперником «ОКС-ШВСМ» був клуб «Пльзень» (Літіце, Чехія). Наші хлопці домінували протягом всього часу, вдало розігрували стандартні положення і захищалися. Отже, закономірна перемога з рахунком 5:0. Причому останній м’яч забив наймолодший учасник – 15-річний Юрій Дземух. 

В іншій грі за вихід у групу «Трофі» «Будівельник» (Брест, Білорусь) з аналогічним рахунком розгромив португальську «Лосаду».

– Нам вдалося створити команду однодумців, монолітний колектив. Останнім часом наша молодь додала в майстерності. Ми грали понад десять років в Кубку «Трофі», чотири рази представляли державу в Європейській хокейній лізі. Тепер просто повернулися на звичний рівень, – сказав Павло Мазур.

За словами пана Мазура, найбільш нервовим був поєдинок з португальцями.

– Ми вели 3:0, а потім суперник скоротив відрив до мінімуму. Втім, гравцям вдалося впоратися з нервами і вирвати перемогу. А ось фінальний поєдинок проходив за планом, – додав Павло Мазур.

На урочистому нагороджені були відзначені кращі хокеїсти за амплуа. А найкращим гравцем всього турніру став 20-річний вінницький півзахисник Богдан Коваленко.

– Я граю за «ОКС-ШВСМ» з 18 років. Враження чудові – ми обіграли всіх на рідному стадіоні. Була задача стати кращими, і ми її виконали, – сказав Богдан Коваленко.       

Тренер Павло Мазур в складі свої команди також виділив Руслана Пашковського, Івана Яковенка, капітана Олександра Дяченка. Чудово грав і основний воротар – 28-річний Юрій Перепелиця. Недарма він відстояв фінал «на нуль».

– Фінал був дуже важким в першу чергу психологічно. Але ми гарно підготувалися і закономірно підвищилися в класі. Задоволений й грою наших захисників, – каже Юрій Перепелиця. – В групі «Трофі» суперники набагато сильніші. На жаль, в Україні хокей на траві розвивається слабо, і кадрове підсилення знайти важко.    

Прокоментував результати чемпіонату Європи президент Федерації хокею на траві України Родіон Кочубей:

– У молодого вінницького колективу – дуже велике майбутнє. Але необхідно фінансово його зміцнити. Можливо, на базі «ОКС-ШВСМ» варто створити муніципальний клуб. За прикладом жіночого ХКМ «Сумчанка», який фінансується з місцевого бюджету.   

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up