Вінницькі футболістки вийшли до вищої ліги

Вінницькі футболістки вийшли до вищої ліги
У грі проти ФК «Вишневе» капітан нашої команди – 16-річна Юлія Христюк. Вона стала кращим бомбардиром першої ліги чемпіонату України серед жінок. Фото із мережі Інтернет
  • До останнього часу вінницькі вболівальники асоціювали еліту українського жіночого футболу переважно із Іриною Кочнєвою – місцевою вихованкою, яка є членом національної збірної і давно виступає за провідні клуби інших регіонів.
  • Але з наступного сезону у нашому місті можна буде побачити гру кращих вітчизняних футболісток – завдяки тому, що клуб ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова здобув омріяну путівку до вищої ліги чемпіонату України! А разом із тим – і престижне срібло першої ліги.  

Квартет найсильніших

Медалі були розіграні у фінальному турнірі першої ліги. Він пройшов у місті Лева, на стадіоні «Україна». До плей-офф включили чотири кращих команди за підсумками регулярного чемпіонату країни, який тривав за традиційною схемою «осінь-весна».

ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова здобула у своїй підгрупі першість, набравши 24 очко. Наступними були «Карпати» (Львів) – 21 очко. З іншої підгрупи до плей-офф відібралися «Маріупольчанка» (Маріуполь) і ФК «Вишневе» (Київська область).

Згідно із регламентом, в перших стикових іграх між собою боролися перша і друга команди різних груп. Переможці цих ігор автоматично отримували путівки до вищої ліги!   

Відео дня

За підвищення в класі

Вінничанкам у фактично вирішальному поєдинку протистояв ФК «Вишневе». Рахунок відкрили киянки. Гол у відповідь «у роздягальню» провела нападник Дар’я Цихач, надихнувши партнерок на подальші звитяги. Вона у падінні замкнула простріл, переправивши шкіряну кулю у ціль. Перший тайм завершився внічию – 1:1.   

Вперед нашу команду вивела … воротар Марина Дуднік, член збірної України. Дівчина впевнено реалізувала пенальті. А на фініші поєдинку гольовим дублем відзначилася 16-річна капітан ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова, член юнацької збірної України Юлія Христюк. Один із її голів був просто феноменальним. Юлія гарматним пострілом із 35-и метрів вразила ворота від лівого краю поля. Таким чином наша команда впевнено перемогла із рахунком 4:1.

– Гра була дуже напруженою. Адже обидві команди добре підготувалися до фінального турніру і мріяли про підвищення у класі, – каже тренер ВОДЮСШ Юрій Наровицький. – Все ж наш колектив показав більш високий рівень майстерності і самовіддачу, що й принесло успіх. Гарно проявили себе крайні форварди – Дар’я Цихач і Ганна Смеречинська. За рахунок цього наша лінія атаки виглядала потужно.

Поразка у фіналі

В іншому півфіналі господарки поля поступилися «Маріупольчанці» – 1:4. В поєдинку за бронзу ФК «Вишневе» в додатковий час вирвав перемогу у «Карпат» – 3:1.

В фіналі зустрілися команди Вінниці і Маріуполя. Гра відбувалася в обід, за сильної спеки (30 градусів). На жаль, наші дівчата програли – 0:4.

ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова пропустила по два м’ячі в кожному із таймів. Перший було забито після помилки нашого центрального захисника Аліси Бордюх. В додатковий час, коли команди мали йти на перерву, «Маріупольчанка» подвоїла рахунок.  

В другому таймі вінничанки пропустили втретє. А потім суперниці ще й реалізували 11-метровий, призначений за випадковий фол Юлії Христюк, яка невдало вибивала м’яча із карного майданчику і зачепила суперницю.

В другому таймі тренери ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова випустили на поле резервних гравців, майбутню зміну.

– Свою задачу на сезон ми виконали ще у півфіналі. Тому вирішили дати можливість проявити себе запасним футболісткам, аби вони набралися досвіду, – пояснює Юрій Наровицький.    

В нападі цього разу у вінничанок не все виходило. Далося взнаки те, що матч через дискваліфікацію пропускала основний нападник ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова Дар’я Олійник, яка раніше виступала за юнацьку збірну України. За словами тренерів, її дуже бракувало на полі.

Кращий бомбардир ліги

«Маріупольчанка» три роки йшла до вищої ліги і, нарешті, досягла своєї мети. Це досвідчений колектив, який давно грає майже в незмінному складі.

– Дев’ять його гравців раніше виступали за різні клуби вищої ліги (Харкова, Дніпра). В той же час наша команда була наймолодшою в першій лізі. Причому у ній грають всі вихованки вінницького футболу, які навчаються у однойменній спортшколі, – пояснює  Юрій Наровицький. 

Під час урочистого нагородження Юлія Христюк отримала нагороду, як кращий бомбардир першої ліги. Вона за сезон провела 13 голів. Нагадаємо, за підсумками опитування фахівців, Юлія була визнана кращою молодою футболісткою України 2018 року.

Контури нового сезону

У вищій лізі чемпіонату України з футболу серед жінок в наступному сезоні гратиме дюжина команд. Згідно із попередньою інформацією, він почнеться 20 липня.

– У вищій лізі виступають професіональні футболістки. Із кожною укладається контракт, – повідомив Юрій Наровицький.

Як і раніше, команда ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова в елітному дивізіоні робитиме ставку на власних вихованок.

– Планується перегляд потенційних молодих новачків. Можливо, серед них будуть й футболістки з інших регіонів. Адже чимало футболісток просяться до нашої команди. Втім, багато що залежатиме від фінансового стану клубу. Тож чекаємо на підтримку меценатів, – звертає увагу тренер.      

Ковалі успіху

Головним тренером ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова є Олександр Дуднік, тренером – Юрій Наровицький (одночасно – голова комісії жіночого футболу обласної федерації футболу).

Директор команди – Ігор Коваль (одночасно – директор ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова), адміністратор – Юрій Філатов, лікар – Марія Суворова. 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Борис Кононенко

    вітаю! так тримати!  ви красави..
  • Vercetti15

    кумедные причуханы )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up