«Валідольна» нічия з рахунком 1:1 у нивівському дербі

«Валідольна» нічия з рахунком 1:1 у нивівському дербі

31 липня СФК "Нива-В" у третьому турі чемпіонату України з футболу (Друга ліга) приймав тернопільську "Ниву". Грали на СК «Нива». 

Очевидним фаворитом була команда міста над Бугом. Адже тернополяни лише цього сезону стартували на професійному рівні після аматорського, і вінницькі футболісти в цілому є більш досвідченими. Але знову не то сталося, як гадалося. Господарі в цілому грали зовсім не краще гостей, які гостро діяли на швидких контратаках. Можливо, дався взнаки нещодавній складний виїзд «Ниви-В» у Нову Каховку, на поєдинок другого раунду Кубку України з «Таврією» (поразка з рахунком 1:2).

На матчі були присутні дві тисячі глядачів. Серед них - голова Вінницької ОДА Валерій Коровій і почесний президент СФК «Нива-В» генерал-майор Василь Вовк.  

А починалася гра непогано для вінничан. На 10-й хвилині після стрімкої атаки господарів форвард Ігор Маляренко був близьким до взяття воріт. З кількох метрів вдарив невлучно, бо знаходився в незручній позиції. Небезпека для гостей кілька разів виникала з правого флангу, де наполегливо проривався наш півзахисник Денис Катрюк.

Відео дня

На 14-й хвилині у ворота тернополян було призначено 11-метровий. Його виконував штатний пенальтіст, капітан команди Колінс Нгаха. На жаль, воротар гостей Механів вгадав кут удару, і забрав не дуже сильно спрямований м’яч. Нагадаємо, в попередньому матчі з «Таврією» наш капітан також схибив з 11-метрової позначки (щоправда, тоді з другої спроби, бо перший реалізований удар рефері не зарахував). 

Втім, доволі швидко гра вирівнялася. Тернополяни організовували швидкі контратаки, після яких регулярно виникали «пожежі» в карному майданчику «Ниви-В». Кілька разів рятував воротар Максим Бабійчук, який знову замінював травмованого Андрія Кліщука. Але на 36-й хвилині він перервав вихід сам-на-сам ціною фолу, і суддя призначив пенальті. Його чітко реалізував капітан гостей Слоневський. 0:1.

Зрозуміло, хотілося зрівняти рахунок « у роздягальню». Шанс для цього мав штатний виконавець стандартів Дмитро Осадчий. Але його постріл під поперечину на 40-й хвилині кіпер спромігся витягнути.

Після перерви вінницькі футболісти прискорилися, і раз за разом почали створювати небезпечні атаки. На 51-й хвилині одну із них чітким ударом з ближньої відстані завершив Денис Катрюк. 1:1.

Забитий м’яч додав куражу господарям. І вони стали ще більше навантажувати захист тернополян. Але гості намагалися щільно діяти в обороні, і стовідсоткових шансів для взяття їх воріт практично не виникало. Можна згадати на 75-й хвилині красивий фланговий прорив Катрюка. Він навісив на Брижчука, той зряче пробивав головою, і воротар на пару із захисником змогли винести м’яча лише з лінії воріт. На 85-й хвилині віч-на-віч із голкіпером вискакував форвард Ярослав Браславський, але суддя зафіксував офсайд.

В азарті боротьби, намагаючись вирвати перемогу, команда Василя Вовка, почала менше увагу приділяти захисту. На її половині поля почали виникати великі «дірки». Швидкі молоді гравці тернопільської «Ниви» почали це використовувати. Одного разу нашу команду врятував Максим Бабійчук, в іншому – м’яч вбивчого після удару пройшов поруч зі штангою.

Але безлад в захисті господарів продовжувався. На 90-й хвилині Борячук, який намагався перервати черговий прорив гостей, отримав другу жовту картку, і був вилучений з поля.

Суддя додав п’ять хвилин. У цей час картина гри не змінилася. Вінничани, навіть у чисельній меншості, знову штурмували бастіони гостей, а у їх захисті виникали величезні порожні зони. Цим дивом не скористалася команда гостей. На останній доданій хвилині м’яч потрапив у поперечину воріт «Ниви-В», а після добивання його зупинив рукою наш захисник Карвацький. Цілком справедлива червона картка і пенальті. На щастя, для «Ниви-В» воротар Бабійчук зміг відбити пенальті у виконанні Головачука. Отже, «валідольна» нічия з рахунком 1:1. Але наступний матч з «Арсеналом-Київщиною» через видалення з поля пропускають одразу два виконавці нивівців – Борячук і Картацький. Плюс ще невідомо, наскільки ігор покарають Дугієнка, який отримав червону у грі з «Таврією». Кадрові втрати досить суттєві.

На післяматчовій прес-конференції головний тренер «Ниви-В» Володимир Горілий не розумів, чому його команда так невпевнено діяла в обороні. Адже не так давно в захисник порядках нивівців все було гаразд. Старший тренер «Ниви» (Тернопіль) Сергій Задорожний відзначив, що гру вінницького клубу і окремих його гравців гості добре розібрали, тому ніяких несподіванок для них не було. А ось жодних цілей на сезон у гостей (на відміну від «Ниви-В», яка прагне підвищення в класі), за словами їх тренера, немає.     

               

Статистика

Друга ліга, тур 3.

«Нива-В" (Вінниця) – "Нива" (Тернопіль) - 1:1 (0:1).

31 липня 2017 року. Вінниця, СК "Нива"

Глядачів – 2000. Температура – 27 градусів. Оцінка поля – 4.

Голи: Катрюк (51) — Слоневський (36, з пенальті).

"Нива-В": Бабійчук, Хохлов, Темерівський (Карвацький, 46), Маляренко (Браславський, 46), Борячук, Катрюк, Осадчий (Бреус, 70), Овчар, Брижчук, Нгаха (к), Андрєєв.

"Нива": Механів, Пріхна, Мороз, Музиченко, Нагорний, Ільчишин, Гатала (Дзядикевич, 67), Шевченко (Понєдєльнік, 63), Чорномаз, Слоневський (к) (Касьяненко, 81), Головачук.

Попередження: Гатала (21), Бабійчук (35), Чорномаз (35), Борячук (86), Браславський (90+4)

Вилучення: Борячук (90, друга жовта), Карвацький (90+5, пряма червона).

На 14-й хвилині Нгаха ("Нива-В") не реалізував пенальті (воротар)

На 90+5 хвилині Головачук ("Нива") не реалізував пенальті (воротар).

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up