Старт «Ниви»: виїзна перемога в Кубку, домашня нічия в чемпіонаті

Старт «Ниви»:  виїзна перемога в Кубку, домашня нічия в чемпіонаті

У міжсезоння вінницька «Нива» розлучилася аж з 11 футболістами. Здавалося, це може стати проблемою. Особливо зважаючи на те, що наш клуб вже третій сезон поспіль прагне підвищитися в класі. Тобто перейти до першої ліги чемпіонату України.

Але під час літньої перерви «Нива» провела низку поєдинків з командами переважно вищих ліг і добре доукомплектувалася. Майже всі із восьми залучених новачків були на перших ролях у своїх попередніх колективах. Серед них – надійний голкіпер Артем Кулініч, який два роки тому регулярно рятував наш клуб, а за підсумками півріччя увійшов до збірної другої ліги (в складі «Мира» з Херсонщини). Захист підсилили Сергій Андрєєв (тернопільська «Нива») і Володимир Найко («Буковина», Чернівці), які також мали успішний досвід виступів у нашій «Ниві». Напад – забивні форварди Віктор Коровіков («Полісся», Житомир) і Михайло Шестаков («Жемчужина», Одеса). Водночас контракти поновили майже всі лідери та головний тренер Денис Колчін, який має досвід виведення команд до першої ліги. Все це вселяло оптимізм у серця вболівальників.               

Без права на осічку

Матч першого попереднього етапу Кубку України між одеською «Реал Фармою» та «Нивою» мав неабияке значення, бо на цій стадії гри у відповідь немає.

В стартові хвилини «Нива» виглядала активніше і створювала небезпечні атаки. Вона навіть запропонувала суперникам високий пресинг. Рахунок вінничани відкрили на восьмій хвилині. Після подачі кутового Володимиром Савошком і подальшого розіграшу м’яч потрапив до Сергія Андрєєва. Перший його удар було заблоковано. А вдруге захисник перевів ігровий снаряд в сітку метрів з десяти. 0:1!

Відео дня

Ненадовго гра перейшла у позиційне русло. Багато боротьби велося в центрі поля. Можливо, це було пов’язано із дощем, який зарядив в Одесі.

Після перерви активніше діяли господарі, які наполегливо йшли вперед. Вінничани іноді намагалися швидко контратакувати, але до ударів справа майже не доходила. Але на 79-й хвилині все вдалося! Після чергового прориву по правому флангу і подачі Володимира Савошка кіпер «фармацевтів» помилився. Ігровий снаряд у сітку метрів з двох вколотив новачок «Ниви» Артем Шаповаленко (екс-«Жемчужина»), який виграв боротьбу із захисником. 0:2!

Проти першолігової команди

Перемога над «фармацевтами» принесла нашій команді путівку до наступного раунду Кубку. Там «Нива» зіграє з першоліговим ФК «Гірник-спорт» (Горішні Плавні). Матч у Вінниці планується на 22 серпня.

«Нивівці» вважають результати жеребкування хорошими.
– Ми будемо гратимемо вдома, не доведеться їхати далеко. Те, що «Гірник-Спорт» – міцна команда першої ліги, навіть краще. Перевіримо себе на тлі суперника, який вище класом. Це дасть можливість реально оцінити свій рівень, – каже захисник «Ниви» Антон Музиченко. – Гра може скластися по-різному. Але запевняємо, що «Гірняку» легко у Вінниці не буде. Перед рідними вболівальниками викладатимемося на 100 %.

Відкрили сезон у Вінниці

Минулої неділі на Центральному міському стадіоні було відкрито футбольний сезон у Вінниці. Наша команда грала проти «одноклубників» із Тернополя. Господарі підійшли до важливого дербі на фоні втоми після перемоги у Кубку України. Кілька провідних гравців вінницького клубу мали травми. Зокрема, Роман Гудак, Віктор Коровіков та Ігор Маляренко, капітанські обов’язки якого виконував Вадим Хохлов. Також не міг допомогти нам дискваліфікований Олександр Дударенко.

Початок гри склався на користь тернополян. Вони мали кілька небезпечних нагод, аби відкрити рахунок. Вже на шостій хвилині вінничанин Володимир Найко заробив жовтку картку за зрив атаки суперника.

Незабаром на ударній позиції опинився наш активний півзахисник Володимир Савошко, але його «пушку» захисники заблокували. Вінницька «Нива» поступово заволоділа ігровою і територіальною ініціативою та почала плести мережива атак. На 34-й хвилині знову взяв гру на себе Володимир Савошко – після рикошету м’яч пройшов над поперечиною.

Перед перервою ми побачили ключовий і найбільш суперечливий момент гри. В карному майданчику вінничан несподівано впав Роман Волохатий. Суддя без роздумів вказав на 11-метрову позначку. Пенальті чітко виконав капітан тернополян Костянтин Пікуль. Артем Кулініч хоча і вгадав напрямок польоту м’яча, але не дістав його. 0:1 – «холодний душ» для господарів.

Врятувалися на фініші

Після відпочинку гості грали на утримання рахунку. Хоча на 54-й хвилині тернополяни добре «огризнулися». В ході однієї атаки на ударних позиціях опинялися Тарас Мороз та Ігор Кохман, але вони не використали ці шанси.

Далі повною перевагою володіла вінницька команда, але реальних нагод відігратися у неї було небагато. Після подачі кутового непогано головою пробивав Михайло Шестаков – прямо в руки голкіперу Максиму Механіву. Віч-на-віч із воротарем виходив Павло Федосов. Арбітр Ігор Сташук (Чернігів), який в більшості спірних епізодів віддавав перевагу гостям, зафіксував офсайд.

На 82-й хвилині вінничани, нарешті, дотиснули суперника. Простріл із близької відстані замкнув Михайло Шестаков. Для нього це дебютний м’яч за вінницьку «Ниву». 1:1! Решту часу господарі намагалися вирвати перемогу, але не судилося.

Наступну гру чемпіонату України наша команда проведе 29 липня в гостях проти «Черкащини-Академії». А вже четвертого серпня «Нива» вдома зіграє із «Вересом» (Рівне).  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up