«Подаруй шанс на життя»: «Вінницькі вовки» запрошують на акцію здачі крові

«Подаруй шанс на життя»: «Вінницькі вовки» запрошують на акцію здачі крові

31 жовтня, в четвер, у нашому місті пройде акція «Подаруй шанс на життя»! Вона відбуватиметься у Вінницькій обласній станції переливання крові (вул. Пирогова, 48) з 8:00 до 14:30. Організовує захід команда з американського футболу «Вінницькі вовки». 

Донор – це не посада і не професія. Це той, хто по добрій волі і чуйності дає свою кров людям, які потребують медичної допомоги. У вас є можливість подарувати шанс на життя тим, для кого донорська кров – єдина надія на одужання. Якщо ви здорові, але ще не є донорами, не зволікайте, долучайтесь до акції. Хай донорство дає вам відчуття радості та щастя за врятовані життя.

Організатори акції нагадали, що потрібно, аби здати кров. Зокрема, бути старшим за 18 років та важити понад 50 кілограмів; не вживати алкоголь за 48 годин до здачі крові; не вживати лікарські засоби за 72 години; не палити протягом 2 години до процедури та 2-3 години після; не вживати жирну їжу, молочні продукти за добу до здачі; мати при собі документ, що посвідчує особу; легко поснідати та випити до півлітра води або чаю.

Щоденна потреба донорів у Вінниці – 60 чоловік (реально їх удвічі менше). Одна доза крові може принести користь декільком пацієнтам. Загальний обсяг крові в організмі людини це 5-6 літрів, близько 10% від загальної маси тіла людини. За один раз у донора забирають 350-450 мл.

Відео дня

– Активні донори рідше страждають серцево-судинними захворюваннями. Люди, які постійно здають кров, живуть в середньому на 5 років довше. Якщо процедуру здачі крові ви повторите 100 разів, то отримаєте звання Почесного або Заслуженого донора України. Звання «Почесний донор України» удостоєні наразі понад 100 тисяч осіб. А одному з донорів, який здав кров 700 разів, присвоєно звання «Герой України», – розповіли організатори акції.

Довідка

Детальна інформація про акцію на офіційній сторінці заходу у «Фейсбуці» - https://www.facebook.com/events/418284445734427/

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up