ФК «Львів» зіграв внічию з «Нивою-В»

ФК «Львів» зіграв внічию з «Нивою-В»

Це був дуже важливий поєдинок сусідів по турнірній таблиці. Він багато чого вирішував у турнірному плані. Матч проходив на затишному стадіоні «СКІФ», який вміщує 3740 глядачів. Серед них було й кілька вболівальників з Вінниці.  

До основи «Ниви-В» повернувся майстер виконання стандартних положень Дмитро Осадчий. ФК «Львів» розпочав гру без провідного центрального захисника Гліба Бухала. Він нині виступає в Тайбеї у складі студентської  збірної України. Але захист і воротаря господарів поля вінничани на старті турбували не дуже часто.

Матч розпочався дещо несподівано. Наша команда, яка у попередніх матчах пропустила лише раз, отримала шкіряну кулю у свої ворота вже на 5-й хвилині. Після розіграшу кутового удару влучним, хоча й не дуже сильним ударом головою відзначився центрфорвард Сергій  Кисленко. Для нього це вже шостий забитий м’яч у поточному чемпіонаті. 1:0.

На 20-й хвилині в карному майданчику впав наш форвард Ігор Маляренко, але свисток судді мовчав. Він вирішив, що наш гравець зачепився за ногу захисника. 

Відео дня

У середині тайму був традиційний «водопій», бо спека перевищувала 30 градусів. Після невеличкої перерви знову частіше йшли вперед футболісти Львова. Але захист нивівців діяв досить впевнено, не допускаючи опонентів до воріт.

На 29-й хвилині Ярослав Браславський вивів на ударну позицію Дмитра Осадчого, але удар того заблокували захисники. В наступній атаці Ярослав вийшов віч-на-віч, але, на жаль, його удар прийшовся у воротаря Романа Герича, який вискочив назустріч. Ось був реальний шанс зрівняти рахунок!

На 34-й хвилині дальнім ударом вирішив перевірити кіпера нивівець Олег Дмитренко. Але Герич знову був на місці. Активно і потужно діяв наш боєць Ігор Маляренко. На 39-й хвилині він увірвався до карного майданчику, убрав на замаху захисника, поцілював у дальній незахищений кут, але трохи промахнувся. Потроху ігрова ініціатива почала переходити до нивівців, але старі проблеми з реалізацією залишалися.

Все ж на другій доданій хвилині тайму вінничанам вдалося відігратися. У штрафний майданчик з м’ячем на швидкості увірвався наш півзахисник Олександр Темерівський. Його збив нападник Олексій Омельченко, який відійшов далеко назад. Суддя Дмитро Кубряк (Одеса) впевнено показав на 11-метрову позначку. До неї підійшов не штатний пенальтист Колінс Нгаха (він не реалізував останні два пенальті), а Дмитро Осадчий. Той чітко розвів м’яча і кіпера по різних кутах. 1:1!

Другий тайм розпочався з атак господарів поля. Але наші захисники і голкіпер Максим Бабійчук діяли впевнено і уважно.  

На 50-й хвилині господарі створили небезпечний момент. Простріл головою потужно завершував Сергій Кисленко. Наш воротар не доставав. Але, на щастя, шкіряна куля пролетіла поруч зі штангою – інакше міг би бути гол-близнюк першого.

На 60-й хвилині після високого відскоку львів’янин Ігор Поручинський, який перебував у воротарському майданчику, не дістав головою ігровий снаряд. Було б інакше ­- чекай біди …

І знову перша половина тайму – за господарями. Вінничани переважно приділяли увагу обороні і діяли другим номером – зовсім не так, як було у кінцівці першої половини.

Тактика гри на контратаках ледь не спрацювала на 64-й хвилині: Ярослав Браславський згаяв вихід «сам-на-сам», влучивши в голкіпера.

Безумовно, обидві команди прагнули вирвати перемогу (іншої думки чомусь був упереджений коментатор львівського відеоканалу, який забезпечував трансляцію, але події на полі красномовно свідчили про бажання вінничан боротися попереду). І у першу чергу амбітна «Нива-В», яка вже втратила очки у трьох домашніх нічийних поєдинках Нивівці використовували швидкі контратаки. Приміром, на 73-й хвилині виникла небезпека після проходу про правому флангу і прострілу Ігоря Маляренка, який його партнери не спромоглися замкнути.

На фініші гра проходила майже без середини поля. Команди намагалися швидко переходити в атаку, шукали щастя біля чужих воріт. Але нічого реального так і не було створено. Бо захисники постійно блокували удари.

Суддя додав шість хвилин до основного часу. У цей час Ігор Маляренко міг принести перемогу Вінниці, але дістав прострільну передачу к воротам лише за межами поля. 

Після цієї чергової нічиєї «Нива-В» залишається на п’ятій сходинці турнірної таблиці. Тепер команді Василя Вовка необхідно брати три очки у домашній грі зі «Скалою» (Стрий, Львівська область). Вона відбудеться у суботу, 26 серпня, на стадіоні СК «Нива». Початок – о 17.00.      

Результат гри прокоментував віце-президент "Ниви-В" Вадим Кудіяров:

- Четверта нічия за шість ігор при досить впевненій грі. Якась магія! У "Ниви-В" - досить кваліфікований ігровий і тренерський склад. Тому сподіваємося, що нічийна серія зміниться перемогами.

Головний тренер «Ниви-В» Володимир Горілий також прокоментував поєдинок з ФК «Львів» (1:1) прес-службі нашого клубу.

– Володимире Івановичу, наша гра була непоганою, гольових моментів не бракувало. Що завадило здобути перемогу? Нефарт чи, можливо, не вистачає гострого форварда?

– Я зараз дещо заведений. Коли перегляну гру у запису, можна буде зробити висновок: або справді нефарт, або брак майстерності. Мені, чесно, набридли ці нічиї. Ми не граємо на цей результат, але так виходить! Водночас я не можу докорити нікому з футболістів у цій грі. Можливо, чеогова втрата очок – це недопрацювання тренерського штабу.

– Чим можна пояснити швидкий пропущений мяч?       

– Неуважністю захисників під час стандарту. Водночас вплинули й інші фактори: поле з поливом, пройшов дощик. А також сьогодні було душно, як ніколи. Вологість виявилася дуже великою.   

– Моментами наша команда грала на контратаках. Це була підготовлена тактика?

– Граємо так, як нам дозволяє суперник. Ми також враховує слабкі і сильні сторони опонента.

– На пошту офіційного сайта клубу вболівальники регулярно надсилають питання: чому не грає той чи інший виконавець. Приміром, цікавилися, чому останнім часом не виходить на поле Дмитро Загалевич. Або чому попередній матч пропускав один із лідерів Дмитро Осадчий, який зараз забив гол і взагалі створював гостроту.

–  Якщо у когось з таких вболівальників є диплом тренера – нехай приходить, тренує. А на минулий матч я не поставив Осадчого, тому що він зазнав ушкодження на тренуванні.

 

 Технічні дані

ФК «Львів» - «Нива-В» - 1:1 (1:1)

Голи: Кисленко (5) – Осадчий (45+2).

18:00. м. Львів. Стадіон «СКІФ»
Арбітр: Дмитро Кубряк (Одесса)
Асістенты: Юрий Вашкевич (Чернігів), Віталий Український (Луганськ)
Резервний арбітр: Степан Лапко (Львів)
Інспектор: Віктор Кошура (Чернівці)

 

  

      

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up