Суд визнав дії уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб протиправними (ПРЕС-СЛУЖБА ВААС)

Так, у справі № 822/4273/14 суд апеляційної інстанції частково скасував постанову суду І інстанції, якою повністю задоволено адміністративний позов приватного підприємця до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб по ліквідації ПАТ "Брокбізнесбанк" про визнання відмови протиправною та зобов'язання вчинити дії.

Спірні правовідносини у справі виникли з приводу неможливості позивача зняти кошти з рахунку в банку, оскільки НБУ відкликав банківську ліцензію в ПАТ "Брокбізнесбанк" та розпочав ліквідацію цього банку.

Разом з тим судом встановлено, що уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб по ліквідації ПАТ "Брокбізнесбанк" відмовила приватному підприємцю у включенні його вимог до реєстру кредиторів через пропущення строку звернення з такою заявою.

Так, відповідно до ч.5 ст.45 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" протягом 30 днів з дня опублікування відомостей про відкликання банківської ліцензії, ліквідацію банку та призначення уповноваженої особи Фонду кредитори мають право заявити уповноваженій особі Фонду про свої вимоги до банку.

Відео дня

Враховуючи, що відомості про ліквідацію ПАТ "Брокбізнесбанк" та призначення уповноваженої особи Фонду опубліковано у газетах "Урядовий кур’єр"  та  "Голос України" від 14 червня 2014 року, суд визнав відмову щодо включення вимог приватного підприємця до реєстру кредиторів протиправною, оскільки заяву приватного підприємця подано 1 липня 2014 року.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up