Майно Тульчинської швейної фабрики не описуватимуть у податкову заставу: рішення ДПІ скасував суд (ПРЕС-СЛУЖБА ВААС)

Майно Тульчинської швейної фабрики не описуватимуть у податкову заставу: рішення ДПІ скасував суд (ПРЕС-СЛУЖБА ВААС)
Відповідна позиція суду висвітлена у справі № 802/2958/13-а за адміністративним позовом ПАТ "Тульчинська швейна фабрика" до Немирівської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Вінницькій області про зобов'язання вчинити певні дії.

Спірні правовідносини у справі виникли 28.05.2013, коли начальник ДПІ прийняв рішення про опис майна ПАТ у податкову заставу. Відтак, керуючись рішенням, податковий керуючий в присутності директора ПАТ “Тульчинська швейна фабрика” здійснив опис активів на загальну суму 1 217 160 грн.

Проте суд встановив ПАТ погасило податковий борг на суму 12790,76грн. Крім цього, податкові повідомлення-рішення, якими визначені податкові зобов’язання на загальну суму 1 043 776,00 грн, судом визнано протиправними і скасовано.

Суд звернув увагу, що відповідно до пп. 60.1.1 п. 60.1 ст. 60 ПК  України податкове повідомлення-рішення або податкова вимога вважаються відкликаними, якщо сума податкового боргу самостійно погашається платником податків або органом стягнення. При цьому податкова вимога вважається відкликаною у день, протягом якого відбулось погашення суми податкового боргу в повному обсязі.

Відео дня

Таким чином, суд дійшов висновку, що у ПАТ на час прийняття оскаржуваного рішення про опис майна, несплаченого у встановлені Податковим кодексом строки, податкового боргу не було, тому рішення про опис майна, прийняте податковим органом, було передчасне.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up