«Запали місто синім»: у вінницькій мерії завершилась виставка робіт дітей з аутизмом

«Запали місто синім»: у вінницькій мерії завершилась виставка робіт дітей з аутизмом

Впродовж тижня у Вінниці проходила виставка робіт дітей з аутизмом «Запали місто синім». У цьому році свої творчі доробки представляли півсотні хлопчиків та дівчаток.

З 2 по 5 квітня у холі міської ради діяла щорічна художня виставка творчих робіт дітей з аутизмом. Сьогодні відзначили дітей, які є авторами представлених робіт.

Захід проходить у місті впродовж останніх п’яти років, а його організаторами виступають Катерина Поджаренко, Вінницька міська рада, БФ «Вінниця - безпечне та комфортне місто» та БО «Розвиток». Він приурочений до Міжнародного дня інформування про аутизм й об’єднує родини, які виховують особливих малюків та небайдужих містян.

— Акція має на меті поширити інформацію про аутизм, щоб люди знали, як допомогти таким дітям, якщо вони, наприклад, загубляться, а також – допомогти родинам, у яких є такі дітки, – каже громадська діячка Катерина Поджаренко.

Відео дня

За її словами, ця виставка присвячена тому, щоб знайомити вінничан зі світом дітей з аутизмом. Вік учасників не обмежений. Всі, хто хоче, може придбати картину у сім’ї її автора. Тож

— Світ різнобарвний, але сьогодні ми виділяємо синій колір. Дивлячись на представлені роботи ми розуміємо, як їхні автори бачать світ, як вони позитивно його сприймають і несуть цей позитив іншим. Я рада, що наші маленькі талановиті вінничани мають змогу презентувати свою творчість і будуть сьогодні нагороджені подарунками. Тож бажаю вам творчості та натхнення, — зазначає директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Під час заходу виступили вихованці танцювальної студії «Шахіна».

Також всі охочі змогли придбати роботи дітей безпосередньо прямо на виставці. Такою можливістю скористалася депутат Вінницької обласної ради Людмила Станіславенко.

— На виставці я зустріла гарних друзів та познайомилась з прекрасним хлопчиком Артемчиком, його робота мене настільки вразила, що я вирішила придбати її, — розказує Людмила.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up