Закапелки європейської Вінниці (фоторепортаж)

Закапелки європейської Вінниці (фоторепортаж)
Центральна вулиця Вінниці справді вже виглядає по європейськи: відремонтовані фасади, рівний асфальт та симпатичні вуличні ліхтарі. Але варто завернути за ріг, як нам відкривається стара Вінниці, яка теж має свій особливий колорит.

Повертаємо неподалік квіткового ринку у дворик.
Дворик невеличкий, нагадує стару Одесу. Навпроти будинку підсобні приміщення з багатьма дверцятами.
Двоє чоловіків великою мітлою підмітають опале листя. За ними видніється вічно в ремонті будинок. Зі сторони Соборної, навпроти Торгового інституту, будівля виглядає краще.
Дворик бібліотеки Тімірязєва акуратно підметений. При вході на стіну дереться виноград, який нагадує ялинку. Поряд графіті дружелюбного жовтого кота.
Пластикові двері контрастують з облущеними дверми радянський часів.
На стіні ліхтар тих же років, що і обшарпані двері.
На стінах від водопровідних труб, які не доводять дощову воду до землі, сліди іржі.
Балкони в будинку поряд обшиті хвилястим шифером.
Двір за готелем «Вінниця» без лавок, але виглядає акуратним.
На воротах готелю старий квадратний ліхтар, назва пооблущувалась. Поряд поштова скринька і напис дитячою рукою на стіні «Копи - жопи».
Заїзд до чиєїсь приватної власності закривають ворота. На одній частині напис «Не парк», на іншій «Овать!»
Вікно в будівлі поряд затягнуто поліетиленовою плівкою. Напевно, щоб не дуло.

Вхід у двір біля кафе «Тет-а-тет» із загадковими дверцятами у стіні.
Одразу потрапляємо у циганський фільм Еміра Кустуріци. Обшарпані двері, старе авто, білизна на мотузках. Для свята не вистачає лише оркестрика з трубами та чорновусих чоловіків.
Авто стоїть біля напіврозваленого підсобного приміщення. Видно, що його пробували ремонтувати. В стіні велика діра,  хтось не без гумору підписав частину цегельної кладки: «Как новая».
На стіні навпроти графіті пронизаної стрілами пташки
Вікна у будинках, які знаходяться поряд виходять одне на одне.

По кутках цегли вимоїни від води та зелений мох

Закапелок до магазину для дорослих «Полуничка» теж акуратний. Під кондиціонером, з якого тече вода, навіть підстелили папір, що б вода не бризкала на ноги.
Перехожі, які йдуть по Соборній частенько завертають сюди порозмовляти по телефону, шукаючи тиші.
Деякі вікна, що виходять у двір розбиті
Двері в магазин для дорослих прив’язані на мотузці.

Вінницькі закапелки: затишний дворик на Фрунзе

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Торонтуй

    В Донецке тоже есть разные уголки. Сегодня там ад.
  • Ирина Бабенко

    є в цьому щось чарівне
  • dina r

    да ладно...в "цивилизованной Европе", куда мы так стремимся еще хуже)) на фото выглядит немного отвратно......но не так все плохо..и вони нет
  • Anastasiya Litavaya

    Вова - молодець!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up