Як виглядають новонароджені поні

Як виглядають новонароджені поні
Вже за кілька годин після народження поні можуть самостійно ходити за мамою та утікати від небезпеки. Вінничанка Наталія Виденко-Чорна розповіла, як воно - тримати вдома поні і як за ними доглядати.

У власниці вінницького зоодворику побільшало поні. За минулий місяць народилось одразу двоє: чорненьке та руде з білим лоша. Чорному лошаті (окрас зветься апалуза, або чубарий) – тиждень від народження. Рудому з білим (окрас пєга) – місяць. 
- Поні не потребують особливою уваги після народження, - розповідає Наталія Виденко-Чорна. – Потрібно лише щоб там де народилось лоша, було сухо і прибрано, бо воно спочатку багато лежить. 


Вже через кілька годин лоша може самостійно ходити за мамою та втікати від небезпек. 

За словами Наталії Виденко-Чорної, вагітність поні триває 11 місяців. Мати годує лоша ще шість місяців, але в цей час вона вже може бути вагітна іншим. 
- Ми ніяк не називаємо новонароджених поні, - розповідає власниця Зоодворику, - Даємо можливість новим власникам зробити це самим. 
Жінка розповідає, що у місячного поні вже з’явився власник. Чорненьке поки без хазяїна. Новонароджене поні власниця зоодворика виміняє у фермера на корми для тварин, але покататись на ньому можна буде не скоро. Їздити на поні можна лише після того, як їм виповниться два роки. 

Довідка: 
Шетландські поні – одна з порід поні, яка сформувалась на Шетландських островах. Використовуються в основному, як дитячі та їздові коні. Живуть до 30 років. Характер тихий і спокійний. Порода вважається дуже розумною.

Читайте також:
Єнот-полоскун в парку Горького їсть собачий корм і спить у ковдрі
Вінницькі мавпи, як діти: їдять все підряд і вимагають уваги
В зоодворику в Центральному парку тварин можна гладити та годувати прямо у вольєрі
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дарья

    Такі гарнесенькі, просто диво. І навіть не скажеш, що одному уже тиждень, а іншому місяць, такі вправні.
  • Анонім

    классные
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up