Воєнний стан на Вінниччині:  Коровій розказав, які обмеження застосують

Воєнний стан на Вінниччині:  Коровій розказав, які обмеження застосують

На Вінниччині ввели воєнний стан. Обіцяють, комендантської години та мобілізації майна не буде. Щоправда, у підозрілих людей документами можуть поцікавитись.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій провів брифінг з питань впровадження у Вінницькій області правового режиму воєнного стану.

— Школи, дитячі садочки, лікарні працюють в звичайному режимі. Ніяких примусових речей стосовно мобілізації майна не буде. Жодні чинники, які б обмежували права і свободи громадян на мирні зібрання, відсутні. Комендантська година на цьому етапі не передбачена, — зазначає Коровій.

За його словами, відповідно до Указу Президента і рішення РНБО, Міністерством охорони здоров’я визначено 6 лікарень, які в разі потреби надаватимуть допомогу військовим.

Відео дня

— Ніхто свідомо документи на вулицях перевіряти не буде. Але посилюється система патрулювання, і якщо людина вестиме себе підозріло, її документами можуть поцікавитись. Виїзд за кордон також здійснюватиметься у стандартному режимі, — підкреслив керівник ОДА.

Які обмеження можуть застосувати

  • Певні обмеження стосуватимуться лише резервістів першої черги лише за умови створення військово-цивільної адміністрації. Але зараз потреби в ній немає.
  • Військово-цивільна адміністрація створюється у випадку агресії, прямої директиви від командування Генерального штабу та за істотного погіршення суспільно-політичної ситуації.
  • Головна заборона - здійснювати зйомку передислокації військових частин і військової техніки та поширювати ці дані, особливо у соціальних мережах.
  • У Вінниці створені пересувні блок-пости, які зупинятимуть лише підозрілі авто та перевірятимуть документи їх власників.
  • На в’їзді в область буде встановлена додаткова система контролю.

Розроблено план посилення охорони стратегічно важливих об’єктів.

—  У соціальних мережах багато фейкової інформації. Довіряйте офіційним джерелам інформації, —  зазначив Коровій.

Читайте також:

Воєнний стан на Вінниччині: Коровій розказав, як готується регіон

Воєнний стан на Вінниччині: оприлюднили список лікарень для допомоги військовим

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Дмитрий Анна Коленко

    Игровые залы а также круглосуточные магазины и ломбарды закрывать в 21 00 ! это очень способствует тихой жизни граждан в такое военное положение

    wonderful planet reply Дмитрий Анна Коленко

    залы давно пора все НАВСЕГДА закрыть !!! Туда ходять алкаши, наркомани, не хватает денег, они сдают все свое в ломбарди, а когда нечего сдавать- воруют !!

    Искра reply wonderful planet

    Реки олигархического богатства начинаются из ручейков вытекающих из кармана каждого простого, слабого, бедного человека. Без этого буржуйский строй существовать не способен.

    wonderful planet reply Искра

    Ты прав ! Согласен !!!
  • Задунайский Торонтуй

    Так наххера он тогда вообще нужен, этот "воєнний стан"? Ой смешные вы, смешные...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Завтра вінничани «живим коридором» зустрічатимуть наймолодшого азовця Назарія «Грінку» Гринцевича Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Посадовця з Гнівані Віктора Гавришка триматимуть під вартою за розтрату державних коштів 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури 09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні в Україні День пам'яті та примирення. Історія, заборони та прикмети 8 травня 08:11 У Шаргороді стартувала Програма ФІФА з розвитку талантів 21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up