Вантовий міст на Тяжилів: яка ціна і коли почнуть будувати? Нові подробиці

Вантовий міст на Тяжилів: яка ціна і коли почнуть будувати? Нові подробиці
Підвісний міст, фото ілюстративне з pixabay.com
  • На сесії міськради 25 червня підтримали план підготовки до будівництва підвісного мосту.
  • Шляхопровід, який з’єднає Тяжилів і Замостя, планують почати будувати в 2023 році. Про такі наміри говорили до пандемії коронавірусу і економічної кризи.
  • Як коронакриза вплинула на ініціативу спорудження ще одного мосту у Вінниці?

Міські депутати 25 червня підтримали план підготовки до будівництва вантового мосту. Зокрема, доручили департаментам міськради вилучити землю, яка підпадає під пляму забудови шляхопроводу.

У документах міськради ми знайшли рішення від 2019 року, де йшлося, що на будівництво мосту з новими розвилками, потрібно орієнтовно 750 мільйонів гривень. Організаційні питання — земля, виготовлення проекту шляхопроводу — планують вирішити до 2022 року; саме ж спорудження мосту між вулицями Янгеля і Ватутіна починається з 2023 року і триватиме до 2025-го.

Настав 2020 рік. Пандемія. Економічна криза. Міська влада «заморожує» масштабні проекти, щоб профінансувати медицину. Теоретично, це мало б вплинути і на плани побудови нового вінницького мосту.

Відео дня

Нова ціна будівництва

Щоб дізнатись, як коронакриза вплинула на намір будівництва вантового мосту ми надіслали інформаційний запит до міськради. На наші питання отримали такі відповіді:

Чи були змінені строки реалізації проекту? Наразі зазначено, що тривалість проекту 2020-2025 роки.

— На даний час строки реалізації проекту не змінені.

Скріншот з презентації будівництва шляхопроводу. Фото: vmr.gov.ua

Чи була змінена розрахункова вартість будівництва шляхопроводу через залізницю по вул. Янгеля/Ватутіна?

— Розрахункова кошторисна вартість збільшена до 1,5 млрд грн у зв’язку зі збільшенням вартості робіт, будівельних матеріалів та конструкцій (збірний залізобетон, метал), паливно-мастильних матеріалів та підвищенням кошторисної заробітної плати.

На якій стадії станом на зараз реалізація цього стратегічного проекту? (наприклад, вирішення земельних питань, виготовлення проекту тощо).

— У зв’язку із затримкою вирішення питання щодо оформлення права користування земельною ділянкою, яка необхідна для будівництва цього об’єкту відпрацьована лише конструктивна частина шляхопроводу.

При позитивному вирішенні питання про оформлення договору суперфіції з «Укрзалізницею» роботи по виготовленню проектно-кошторисної документації будуть завершені у найкоротші терміни.

Скріншот з презентації будівництва шляхопроводу. Фото: vmr.gov.ua

Скільки земельних ділянок вже вилучено та/або викуплено, які підпадають під пляму забудови шляхопроводу?

— Нині структурними підрозділами виконкому міськради проводяться заходи щодо вилучення частини земельної ділянки, площею 0,17 га (кадастровий номер 0510136300:01:046:0015); частини земельної ділянки, площею 1,15 га (кадастровий номер 0510136300:01:022:0024), які перебувають в оренді юридичних осіб, на підставі укладених договорів оренди з Вінницькою міською радою.

Крім того, під пляму забудови автошляхопроводу підпадають землі, які знаходяться у державній власності. Площа земельних ділянок, які необхідного вилучити, буде визначатись землевпорядною документацією, — повідомили журналісту у відповідь на запит.

Міст між Скалецького і Старим містом, нагадаємо, фахівці вважають недоцільним.

Можуть дати гроші на аеропорт

Інший вінницький проект «на мільярд» — це реконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту «Вінниця». Нещодавно ми розповідали, в якому стані реалізація цього проекту. 

Коротко: мерія підготувала всю документацію, підрядник «Шляхове будівництво «Альтком» переміг на тендері, запропонувавши ціну 896 млн грн. Роботи хотіли розпочати восени 2019 року.

Держава обіцяла профінансувати роботи на 604 млн грн. Але невдовзі закладені кошти забрали. І протягом 2020-го року посадовці міського та обласного рівня, нардепи писали листи до уряду та президента України, щоб вінницьке летовище не позбавили державної підтримки (а намір такий був).

Нині, грошей ще немає, але вінницька мерія провела перемовини з підрядником, аби той «готувався до початку реконструкції «злітки». Бо, схоже, що кошти, незабаром, можуть все ж виділити.

Уряд склав план заходів до святкування 30-річчя Незалежності України. Крім самих урочистостей, які Мінфін оцінив на 100 млн грн, затвердили ще й великі інфраструктурні проекти на суму 5,4 млрд грн! Зокрема, у переліку заходів є будівництво та модернізація шести аеропортів у містах Вінниця, Дніпро, Одеса, Рівне, Херсон, та Закарпатському регіоні.

Опитування

Чи потрібно будувати міст, який з'єднає Тяжилів та Замостя?

 

Читайте також:

Новий корпус лікарні у Вінниці хочуть відкрити в 2021 році. Його ціна — 270 млн грн

За два роки і понад 100 млн грн у Вінниці побудують технопарк «Кристал»

Для побудови мосту на Тяжилів будуть забирати землю у власників

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Olexandr

    краще на гонти через річку збудуйте а то тіки говорять і нічо не роблять
  • Наталия Войт

    Що таке шляхопровід?

    Logeximo company reply Наталия Войт

    Путепровод (Шляхопровід)
    Путепрово́д — один из видов мостовых сооружений, пропускающий дорогу над другой дорогой. Путепроводы являются незаменимой частью транспортных развязок
  • Людмила Терентьева

    Про цей міст чи дорогу (як альтернативу!) мова йшла ще при Дворкісі.
  • Богдан Николюк

    В китаї за 2 тижні би збудували, а у нас тільки планують
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв українців за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up