Спочатку — земля, потім будівництво. План підготовки до будівництва мосту на Тяжилів

Спочатку — земля, потім будівництво. План підготовки до будівництва мосту на Тяжилів
Вантовий міст / Ілюстрація з фотостоку
  • Депутати міської ради підтримали план про підготовку до спорудження вантового мосту, який з’єднає Тяжилів та Замостя.
  • Шляхопровід між вулицями Янгеля і Ватутіна, за очікуваннями влади, суттєво розвантажить вулиці Лебединського і Брацлавську та скоротить на 20 хвилин. Крім автотранспорту та пішоходів, міст перетинатиме тролейбус.

На сесії міської ради 25 червня депутати ухвалили рішення про підготовчі заходи до будівництва підвісного мосту на Тяжилів.

— Ми підходимо все ближче до реалізації такого масштабного проекту. Одного з найбільших міських проектів, після реконструкції аеропорту, — повідомив міський голова Сергій Моргунов. — Цей вантовий міст матиме довжину 627 метрів, по дві смуги руху в кожному напрямку та буде прокладений рух тролейбусів. І шляхопровід плануємо будувати без припинення руху залізничного транспорту.

Рішення, за яке голосували депутати, окреслює завдання для департаментів міськради про вирішення земельних питань та нерухомості, які підпадають під пляму забудови шляхопроводу. Зокрема, місто хоче домовитись про забудову на ділянці «Укрзалізниці», вилучити частини ділянок у приватних власників та демонтувати деякі споруди, про що ми писали ось тут.

Відео дня

— Міст суттєво розвантажить вулиці Брацлавського, Лебединського. І думаю, що доїзд громадським транспортом з Замостя на Тяжилів скоротиться орієнтовно на 20 хвилин, — розповів міський голова.

Рішення підтримали 44 з 46 депутатів. «Утрималась» депутатка Олена Верлан-Кульшенко та «не голосувала» депутатка міськради Світлана Ярова.

Після будівництва шляхопроводу планується по ньому прокласти контактну мережу для тролейбусів. Тут, за намірами влади, мають проходити подовжені маршрути тролейбусів №14 і 15. Про що ми писали у матеріалі: Трамвай №7 замість тролейбусу №5. Німецькі фахівці схвалили план зміни транспорту Вінниці

Опитування

Чи потрібно будувати міст, який з'єднає Тяжилів та Замостя?

 

Читайте також:

На Замковій горі встановлять найвищий у області прапор України. Що відомо?

«Чекаємо на гроші від держави». У аеропорті Вінниці готуються до старту реконструкції

Новий корпус лікарні у Вінниці хочуть відкрити в 2021 році. Його ціна — 270 млн грн

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Варвара Бакала

    Планують звідки гроші будут тирити
  • Людмила Марченко.кондратюк

    Він дуже схожий на той, що три роки тому рухнув в Італії
  • Lilia Konetskaya

    Новини зі світу фантастики....
  • Ihor Sandiuk

    Дурень думкою багатіє
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up