У Вінниці знову протестували проти Monsanto

У Вінниці знову протестували проти Monsanto
Близько 30 вінничан сьогодні, 13 червня, знову вийшли на акцію протесту проти компанії «Monsanto», яка серед решти розглядає і вінницьку земельну ділянку для будівництва заводу з виробництва насіння кукурудзи.

За словами отамана козацького полку ім. Івана Богуна Володимира Воловодюка, незважаючи на те, що компанія декларує, що тут планується виробляти виключно насіння традиційної селекції, репутація компанії в світі не дає підстав вірити цьому.
- Тому ми хочемо не допустити, щоб така компанія з’явилась ні у Вінниці, ні в іншому місті України, - каже Володимир Воловодюк.
Акція протесту приурочена до засідання спеціальної комісії в обласній раді, яка мала розглянути питання будівництва у Вінниці «Monsanto». Організатори акції зізнаються, що самі ініціювали засідання комісії.
- За результатами засідання ми мали прийти до якоїсь єдиної точки зору, напрацювати спільні рекомендації міській раді і винести їх на розгляд сесії облради, - каже голова комісії Наталя Солейко. – Але засідання комісії перенесли на 18 червня, оскільки сьогодні на комісію прийшли не всі її члени. Сесія обласної ради запланована на 22 червня.

Коли в облраді Наталя Склейко говорила про перенесення засідання комісії, під стінами приміщення протестуючі з плакатами «Ні, ГМО!» скандували «Геть Монсанто!».

Відео дня
>

 

Читайте також:

У Вінниці «Монсанто» може купити 80 га землі у Східному

Проти Monsanto протестували у 52 країнах

Екологи та аграрії проти розміщення заводу "Монсанто" у Вінниці

Monsanto не залишає ідею побудувати у Вінниці насіннєвий завод, мерія ще думає

Вінничани протестували проти заводу «Монсанто» у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (54)
  • Anonymous

    Шкода цих неграмотних (а де взяти грамотних?) та пограбованих Кравчуком, Кучмою, Ющарою та Янучарою бабусь та дідусів. Їх знову хтось використовує у своїх інтересах.
  • Anonymous

    ты сказочный идиот)
  • Anonymous

    Теоретик Д.Шевчук. Ніхто не заважає вам одягатись в одяг з натуральних тканин, їісти цукерки без ароматизатоів і м"ясо з ринку. Хватить грошей , на здоров"я. Створити свою швейну фабрику вам теж ніхто не заважає. Можна й готову Володарку чи Поділля викупити, бо чомусь в збитках вони по вуха від конкуренції з китайською продукцією. Все можна, бо ляляля - не мішки тягати.
  • Anonymous

    кстати, гей-парады тоже во многих странах проводят
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:21 Суд призначив покарання учневі, який підпалив кабінет директора школи 15:25 Шукаєте, де придбати якісні напівфабрикати? Підібрали кращих виробників для вас (партнерський проєкт) 15:22 У ДТП на Вінниччині травмувалися діти та водійка авто 14:46 «Ви ж не привезете нам з Вінниці дітей» Чому закрили дитсадок у Гонтівці і який вихід із ситуації Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 14:23 В Агрономічному затримали двох хмельничан, які збували психотропи photo_camera 13:33 Скільки заробляє керівництво вінницької Нацполіції? Огляд декларацій за 2023 рік 13:04 Молодший лейтенант з Вінниччини отримав грошовий сертифікат від Головкома ЗСУ 13:00 До 70% знижки з карткою Mastercard для нових користувачів онлайн-сервісу Uklon у Вінниці (Новини компаній) 12:17 Водій BMW в'їхав у дерево на вулиці Пирогова у Вінниці, є постраждалі play_circle_filled 11:30 Дослідження, яким довіряють: яку медичну лабораторію обрати у Вінниці? (Новини компаній) 11:21 З криниці на Вінниччині рятувальники дістали тіло жінки 10:30 Для військових на реабілітації у Вінниці влаштували спартакіаду. РЕПОРТАЖ photo_camera 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 20 травня відключатимуть послуги 09:30 День відкритих дверей у Вінницькому національному технічному університеті. Запрошуємо! (Новини компаній) 09:21 Захисники українського неба знищили всі 29 дронів, якими ворог атакував країну 08:51 В останню путь вінничани проводжатимуть Дениса Слободянюка на псевдо «Еколог» 08:20 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День банківських працівників. Історія, заборони та прикмети 20 травня 21:41 У благодійному матчі профі з «Чайки» подужали аматорів з «Універ-Динамо»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up