У РАЦСі створять Open Space, який має зменшити бюрократію

У РАЦСі створять Open Space, який має зменшити бюрократію
  • У вівторок, 9 жовтня, у вінницькому РАЦСі на Замостянській, відкриють «Open Space».
  • Сервіс буде схожий на «Прозорий офіс»: замість ходи по кабінетам, заяви городян у режимі електронної черги будуть приймати адміністратори.

У фейсбуку обласного управління юстиції анонсують відкриття нового сервісу у приміщенні РАЦСу на Замостянській, 26. Подія запланована на 9 жовтня, о 10:00.

Як пояснила керівниця міського РАЦС Юлія Романенко наразі тривають підготовчі роботи.

«OpenSpace» розрахований на шість робочих місць, а відвідувачів прийматимуть за електронною чергою», — пояснила Романенко редакції vinbazar.

Відео дня

Начальник київського управління юстиції Олексій Шевченко розказав, що перший Open Space запрацював у Києві ще в листопаді 2017 року. За той час (станом на 30 вересня 2018 року - авт.) в обласних центрах України створили вже 16 таких структур.

Чиновник пояснив у своєму блогу на сайті «Українська правда» відмінність «Відкритого простору» від традиційних РАЦСів.

«Якщо в РАЦСі, скажімо, для зміни імені вам необхідно звернутися до трьох співробітників відділу, які перебувають у різних підрозділах, оплатити квитанцію в банку, а після всього чекати щонайменше кілька днів, то в Open Space вся процедура займе півгодини вашого часу.

При цьому ви контактуєте лише з одним оператором, який прийме ваші документи, надасть консультацію й одночасно внесе нову інформацію до реєстру актів цивільного стану через електронний кабінет.

Видача готових документів та оплата послуг здійснюються на місці, а вартість останніх абсолютно не відрізняється від тарифів у звичайних відділах РАЦС», — пояснив Шевченко.

Крім того він додав, що офіси нового формату надають 14 послуг, перелік яких з часом буде розширено.

Зокрема, в Open Space можна буде:

зареєструвати народження дитини, отримавши відповідне свідоцтво, подати документи на реєстрацію чи розірвання шлюбу, змінити ім’я, внести інші зміни до актових записів цивільного стану, проставити апостиль (засвідчує дійсність підписів, печаток або правового статусу особи), а також отримати повторні свідоцтва та витяги з державного Реєстру актів цивільного стану.

Нагадаємо, одружитися можна й у Прозорому офісі міськради

Фото в матеріалі з сайту minjust.gov.ua

Читайте також весільні історії:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Nadella Karaban

    С жеками и офисами разобрались бы.. . Непопасть
  • Viktoria Postova

    Если такой же "дурдом" как в пасртном(загран.паспорт), то "печально"(

    Viktoria Postova reply Viktoria Postova

    Неделю назад делала: не хотели подписывать еше  одного (Хотя на сайте писали что есть такое) полчаса( или час) под кабинетом сидела( називают номера по записи, а никого нету): мы  не можем записать еще кого то  очередь же)😡

    Виктория Купцова reply Viktoria Postova

    Виктория Постовая ого! Я в феврале делала паспорт по электронке, дурдома не заметила! Он был, или будет?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up