«Син підштовхнув до мрії». Історія вінничанки, яка в декреті розпочала власну справу

«Син підштовхнув до мрії». Історія вінничанки, яка в декреті розпочала власну справу
  • Вероніка Чміхаленко — молода матуся, яка вдень доглядає та виховує 5-місячного сина Матвія, а вночі — вигадує дописи для блогу в Instаgram та власного інтернет-магазину. 
  • Саме народження малечі підштовхнуло Вероніку розпочати власну справу. Поговорили з дівчиною про поєднання роботи та материнства і про перші перемоги та невдачі у новій сфері. 

 

З народження дитини у більшості жінок все життя перевертається з ніг на голову. Потрібно всю турботу та увагу вкладати у новонародженого малюка. Водночас у жінки відкриваються нові бажання та амбіції. Проте наважитись їх втілювати, коли ти нещодавно народила — серйозний виклик. Вероніка Чміхаленко спробувала його прийняти, і у неї все вийшло. Дівчина розповіла нам свою історію, як це поєднувати бізнес та материнство. 

Саме у декреті здійснила давню мрію

Вероніці лише 19 років, але вона вже власниця свою інтернет-магазину дитячих товарів, блогерка та найголовніше — кохана дружина і мати сина Матвія. У декреті дівчина вирішила здійснити свою давню мрію та почала вести власний блог на якому зараз заробляє гроші. Вероніка за фахом вчителька музика, її головний музичний інструмент — фортепіано, і зараз дівчина ще навчається на бакалавраті. 

— П’ять місяців тому, коли народився мій Матвій, все й справді змінилося кардинально. Він настільки надихає мене щодня, що у мене вирує безліч ідей, куди можна вкласти мою енергію, — розповідає Вероніка. — Тому я й подумала, що пора втілювати у життя мою давню мрію — блогінг. Я вже давно планувала вести свій блог і заробляти на цьому. Зараз, у сучасному світі, блогінг — це справжня робота, де можна заробляти не малі гроші. Водночас, вкладаючи зусилля в блог, ти не менше втомлюєшся, як на будь-якій іншій роботі. ‘

Відео дня

У своєму блозі Вероніка ділиться власними лайфхаками спокійного проходження вагітності та материнства, розповідає про своє життя, проводить марафони схуднення та грає на фортепіано. 

— Я дуже люблю спілкуватися з людьми, і зрозуміла, що у декреті не можу без спілкування. Чоловік, звісно, на роботі весь день, а мені потрібна комунікація. Тож, на свій страх і ризик, я спробувала, — каже блогерка. — У мене в блозі ми з підписниками робимо багато добрих справ, наприклад, допомагаємо збирати гроші за лікування. Намагаюся людям розповідати, що допомагати іншим — це круто. Звичайно, за цей короткий проміжок часу, коли я займаюсь блогінгом, мені не вдалось зібрати сотні тисяч підписників, але вже понад п’ять тисяч людей стежать за моїм життям щодня. І коли, я почала набирати підписників, то зрозуміла, що на цьому можна й заробляти. 

Зараз різні блоги пропонують Вероніці робили рекламу на їхній товар, іноді вона сама пропонує свої послуги. Дівчина каже, що ціна на рекламу в неї поки не висока, а всі зароблені гроші вона вкладає у родину та свій розвиток, як блогерки. 

— Також я проводила марафон для схуднення. Після вагітності я набрала 25 кілограм, і сама записувалася на різні марафони. Брала участь у двох, але результату особливого не було. Крім того, у всіх марафонах пропонують меню з страв, які потрібно довго готувати. А у мене ж малеча на руках, тому це дуже складно, — говорить дівчина. — Тому я сама склала меню, розробила графік і певні обмеження. Тоді запропонувала своїм підписникам худнути разом зі мною. Я набрала у групу 25 дівчат, які прислуховувалися до корисних порад, і схуднули.

Коли син спить — час для креативних ідей

— Для мене материнство — нова сторінка у житті, яку я дуже боязко та радісно перегорнула. Спочатку було дуже складно, ми спали з чоловіком по кілька годин на добу. Але зараз Матвій з кожним днем стає все цікавішим, і я така щаслива, що за кілька років вже впевнена, що захочу ще маленького малюка, — розповідає дівчина. — Поєднувати все дуже складно. У мене ніч — час для креативних ідей в соцмережу. День я проводжу з дитиною, а ввечері, коли чоловік приходить додому, сідаю за навчання. Насправді це запитання: «Як я все встигаю?» чую надзвичайно часто. Проте малюк та підтримка від чоловіка мене надихає робити все більше і більше. 

Одним блогом Вероніка не обмежилася, вона також створила свій магазин гризунців для дітей, які вона робить вручну. Каже, спочатку виходила «в нуль», а зараз вже заробляє на цьому. 

— Декрет у мене дуже активний. Тільки особливо складно паралельно ще добре навчатися, у мене музичний напрямок і нам постійно потрібно вчити нові твори, етюди та п'єси, — каже дівчина. — Проте я твердо зрозуміла, що зараз декретна відпустка — це чудовий час для саморозвитку. Декрет — чудовий варіант, щоб розпочинати щось своє. На піклуванні про дитину життя не обмежується. 

Зіштовхнулась з критикою, але й знайшла багато підтримки

За словами Вероніки, спочатку вона одне розмовне сторіс перезнімала буквально по десять разів. Варто сказати, що дівчина веде блог виключно українською мовою, щоб пропагувати українське. 

— У мене були сильні комплекти, бо в школі я не вимовляла букву «р». З мене насміхалися і казали, що я погано говорю. Зараз ж я переборола цей комплекс і навіть своїм підписникам з такою ж особливістю допомагаю його здолати, — розповідає молода матуся. — Щодо підписників, то у мене з'явилася справжня «інста-сім'я». У мене є постійні читачі, які хвилюються за мене та активно слідкують. Звісно, є й хейтери. Часто це люди з моєї школи пишуть мені, що у мене нічого не вийде. Хейтери завжди будуть, проте це лише означає, що їм цікаве моє життя. 

Попри хейтерів, дівчина вірить у свої сили і вже поставила собі мету набрати до кінця року 20 тисяч підписників. 

— Спочатку чоловік не розумів, навіщо я витрачаю свої сили і час на знімання історій, чи написання дописів. Але тепер, коли я реально від цього кайфую і ще й заробляю на цьому, він мене зрозумів. Тепер чоловік — це моя найбільша підтримка, — каже дівчина.

— Зараз я зрозуміла, що спершу потрібно поставити собі ціль, і не сумніватися у собі. Я щиро рекомендую у декреті матусям чимось займатися, — каже молода матуся. — Навіть не обов'язково роботою, а просто знайти хобі. Зараз кожна людина може пробувати себе у будь-чому. Головне вірити, що все вийде, хоч і може не одразу.

Читайте також: 

«Дітям не вистачає дисципліни»: вінничани про те, як покращити дистанційне навчання 

«Краса не потребує жертв»: вінницький дует зняв сатиричний кліп проти використання хутра 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up