«Краса не потребує жертв»: вінницький дует зняв сатиричний кліп проти використання хутра

«Краса не потребує жертв»: вінницький дует зняв сатиричний кліп проти використання хутра
  • Пісня «У шубі» вінницького колективу «ІнТоNації» вже набирає десятки коментарів. Дует зняв черговий кліп на соціально-екологічну тематику. 
  • Поговорили з учасницею гурту про соціальні підтексти у їхніх каверах, реакцію вінничан на такі пісні та процес зйомки нового кліпу. 

«ІнTоNнації» — це вінницький молодіжний вокальний колектив, заснований у серпні 2018 піаністкою Веронікою Ганай. Разом з Веронікою співає Антоніна Пастушенко. У репертуарі гурту — кавер-версії вітчизняних та іноземних хітів в обробці Вероніки і кілька авторських композицій. У більшості дівчата виконують пісні під живий фортепіанний супровід.

Останнім часом дует спрямовує свою творчість на соціальні проблеми. Першим хітом у цій тематиці став кавер на пісню «Дим» гурту «Врємя і Стєкло». Вероніка переробила текст та зміст пісні на соціальну тематику. 

— Ми заспівали про шкоду навколишньому середовищу від паління листя, —.говорить співачка. — Так ми хотіли закликати людей берегти природу і нам це вдалося. Бо кліп обговорювали, що не могло нас не радувати. Я зрозуміла, що потрібно працювати у цьому руслі, але співати лише про те, що справді турбує серце.

Відео дня

Новий кліп дівчата зняли про вбивство невинних тварин заради красивих хутряних виробів. Вероніка розповідає, що вперше вона захотіла зняти кліп на цю тему, коли чоловік показав їй відео із процесу створення хутряних виробів.

Дівчина говорить, що вона відчула потребу розказати свою позицію проти вбивства тварин усьому світові. Співачка на емоціях написала текст, і колега Тоня підтримала ідею.

— «Краса потребує жертв» — цей вислів закарбовується у свідомості дівчинки ще з тих пір, коли мама, боляче смикаючи, заплітає їй найбомбезніші на весь дитсадок косички. Ці ж слова звучать у її голові, коли доводиться ставати на незручні підбори чи одягати тісну, але вишукану сукню. Прикро, але тенденції сучасного світу закладають у цей вислів присмак болю, страждань та смерті. Адже сьогодні красою мотивують навіть вбивство невинних тварин, — вважають учасниці дуету. — Але чи не спотворили ми тим самим значення істинної краси? Можливо, варто зупинитися й переосмислити наші «жертви», усвідомити, чи дійсно самоствердження варте вбивств і ран?

За словами Вероніки, за 25 років свого життя вона жодного разу не носила хутряних виробів. Цією піснею вони не хотіли нікого засуджувати, лише закликають задуматися.

За основу дует взяв пісню «Красный бархат» гурту «Корупція». Знімали все впродовж кількох годин у одному з креативних просторів нашого міста. 

— Коли я писала текст, то вже бачила картинки кліпу в уяві. На жаль, нам не вистачило фінансів зняти так, як ми планували, оскільки ми самі себе спонсоруємо. Але ми звернулися за допомогою в «Артинов», і нам вдалося все зняти там, — каже Вероніка.

За її словами, знімали відеокліп приблизно чотири години. На зйомки запросили ще танцювальний колектив «Молодість».

— Записати трек та зняти кліп нам допомогла сім'я Юлії та Миколи Комісаренко, — каже вокалістка. — Наразі ми отримали позитивні відгуки нашої аудиторії, але коментарів не так багато, як під першим нашим соціальним кліпом. Надалі будемо рухатись в такому ж напрямку, і вже думаємо про наступні теми пісень. 
 

Читайте також: 

Вінниця в Instagram. Кращі фото за 10-16 січня 

«Дітям не вистачає дисципліни»: вінничани про те, як покращити дистанційне навчання

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up