«Краса не потребує жертв»: вінницький дует зняв сатиричний кліп проти використання хутра

«Краса не потребує жертв»: вінницький дует зняв сатиричний кліп проти використання хутра
  • Пісня «У шубі» вінницького колективу «ІнТоNації» вже набирає десятки коментарів. Дует зняв черговий кліп на соціально-екологічну тематику. 
  • Поговорили з учасницею гурту про соціальні підтексти у їхніх каверах, реакцію вінничан на такі пісні та процес зйомки нового кліпу. 

«ІнTоNнації» — це вінницький молодіжний вокальний колектив, заснований у серпні 2018 піаністкою Веронікою Ганай. Разом з Веронікою співає Антоніна Пастушенко. У репертуарі гурту — кавер-версії вітчизняних та іноземних хітів в обробці Вероніки і кілька авторських композицій. У більшості дівчата виконують пісні під живий фортепіанний супровід.

Останнім часом дует спрямовує свою творчість на соціальні проблеми. Першим хітом у цій тематиці став кавер на пісню «Дим» гурту «Врємя і Стєкло». Вероніка переробила текст та зміст пісні на соціальну тематику. 

— Ми заспівали про шкоду навколишньому середовищу від паління листя, —.говорить співачка. — Так ми хотіли закликати людей берегти природу і нам це вдалося. Бо кліп обговорювали, що не могло нас не радувати. Я зрозуміла, що потрібно працювати у цьому руслі, але співати лише про те, що справді турбує серце.

Відео дня

Новий кліп дівчата зняли про вбивство невинних тварин заради красивих хутряних виробів. Вероніка розповідає, що вперше вона захотіла зняти кліп на цю тему, коли чоловік показав їй відео із процесу створення хутряних виробів.

Дівчина говорить, що вона відчула потребу розказати свою позицію проти вбивства тварин усьому світові. Співачка на емоціях написала текст, і колега Тоня підтримала ідею.

— «Краса потребує жертв» — цей вислів закарбовується у свідомості дівчинки ще з тих пір, коли мама, боляче смикаючи, заплітає їй найбомбезніші на весь дитсадок косички. Ці ж слова звучать у її голові, коли доводиться ставати на незручні підбори чи одягати тісну, але вишукану сукню. Прикро, але тенденції сучасного світу закладають у цей вислів присмак болю, страждань та смерті. Адже сьогодні красою мотивують навіть вбивство невинних тварин, — вважають учасниці дуету. — Але чи не спотворили ми тим самим значення істинної краси? Можливо, варто зупинитися й переосмислити наші «жертви», усвідомити, чи дійсно самоствердження варте вбивств і ран?

За словами Вероніки, за 25 років свого життя вона жодного разу не носила хутряних виробів. Цією піснею вони не хотіли нікого засуджувати, лише закликають задуматися.

За основу дует взяв пісню «Красный бархат» гурту «Корупція». Знімали все впродовж кількох годин у одному з креативних просторів нашого міста. 

— Коли я писала текст, то вже бачила картинки кліпу в уяві. На жаль, нам не вистачило фінансів зняти так, як ми планували, оскільки ми самі себе спонсоруємо. Але ми звернулися за допомогою в «Артинов», і нам вдалося все зняти там, — каже Вероніка.

За її словами, знімали відеокліп приблизно чотири години. На зйомки запросили ще танцювальний колектив «Молодість».

— Записати трек та зняти кліп нам допомогла сім'я Юлії та Миколи Комісаренко, — каже вокалістка. — Наразі ми отримали позитивні відгуки нашої аудиторії, але коментарів не так багато, як під першим нашим соціальним кліпом. Надалі будемо рухатись в такому ж напрямку, і вже думаємо про наступні теми пісень. 
 

Читайте також: 

Вінниця в Instagram. Кращі фото за 10-16 січня 

«Дітям не вистачає дисципліни»: вінничани про те, як покращити дистанційне навчання

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up