«І жили вони недовго і нещасливо»: коли в РАЦСі щось пішло не так

«І жили вони недовго і нещасливо»: коли в РАЦСі щось пішло не так
  • Від розлучення наступного ранку до смерті через тиждень. Дізналися про кілька невдалих, кумедних і курйозних шлюбів, які укладали вінницькі молодята.

«Оголошую вас чоловіком і дружиною» – саме ці слова вам доводилося чути та бачити десятки, а то й сотні разів з екранів телевізорів, газетних і книжних сторінок, розповідей. У крайньому випадку один-два рази ви ставали свідками цього в живу. Можливо, це говорили саме вам і вашій другій половинці.

Інша історія у Марії Суркової. Жінка вже протягом 37 років поєднує долі людей, які узаконюють свої стосунки у Вінницькому РАЦСі. Спеціально для 20minut.ua вона пригадала кілька особливо цікавих історій.

– Був випадок, коли прямо під час церемонії наречений вирішив випробувати нервову систему нареченої та гостей. Його запитали, чи згоден він одружитися і отримали відповідь – «Ні». Як тоді наречена втрималася на ногах, не знаю, але ця напруга тривала близько хвилини. Потім він додав: «… Ні – я не можу сказати, коли моє серце каже Так».

А ще виявилося, що помпезне весілля зовсім не означає, що після нього подружжя  житимуть довго, щасливо і розлучити їх зможе сама тільки смерть. Насправді розлучити може і наступний ранок, коли новоспечена дружина прийде до РАЦСу із синцем під оком і попросить свідоцтво про шлюб.

– Кілька років тому взагалі неприємний курйоз трапився. Молодята побралися, все в них було добре, а рівно за тиждень чоловік помер, – розповідає Марія.

До речі, РАЦС не єдине місце в нашому місті, де можна одружитися. З початку лютого 2017-го у Вінницькій вежі з’явилася послуга «Шлюб за 24 години». Нею скористалися вже 250 вінницьких пар.

– У Вінниці одружуються не одні лише прихильники стандартних весіль. Бувають й любителі поекспериментувати, – розповідає відповідальна за організацію термінових шлюбів Оксана Роздорожнюк. – Я б ніколи не подумала, що колись замість смокінгу наречений вдягне костюм пірата Джека Горобця, свідки будуть нести чорний прапор, а батьки молодят перетворяться на справжніх морських розбійників.

Ще Оксана пригадує випадок, що стався на День Валентина. Несподівано для самих молодят, їх привів одружуватися друг на ім’я Валентин. А взагалі, випадки, коли до «вівтаря» закоханих приводять друзі, перестали бути рідкістю.

– Нещодавно приїздила пара науковців з Києво-Могилянської академії. Одруження проходило в приміщенні бібліотеки ім. Тімірязєва. І навіть зламана нога нареченої не стала на заваді укладанню їхнього шлюбу. Це був якраз той випадок, коли наречений, як і личить справжньому джентельмену, ніс наречену на руках.  

Текст Олени Зублевич

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up