У День Вінниці Гройсмана запросили на вареники

У День Вінниці Гройсмана запросили на вареники

Володимир Гройсман залишився у Вінниці після того, як Петро Порошенко, привітавши вінничан з Днем міста, відбув до Києва. У супроводі керівників міста й області Гройсман пройшовся вулицями, вітав земляків, охоче фотографувався з малими й дорослими

Біля фонтану на Європейській площі голова уряду поспілкувався з журналістами. Зокрема, пояснив ситуацію із зниженням курсу гривні сезонними коливаннями. За його словами, підстав для знецінення гривні нині немає.

-Ситуація буде абсолютно стабільна, - зазначив Володимир Гройсман. - Я думаю, що це сезонні коливання. Ризиків для українських громадян тут немає, ми їх не бачимо. Я вважаю, що жодних ринкових підстав для того, щоби українська валюта якимось чином була знецінена немає сьогодні, абсолютно. У Національному банку України є достатньо валютних резервів.

Глава уряду нагадав, що Україна отримала позитивний сигнал від Міжнародного валютного фонду. "Ми очікуємо, що у вересні ми продовжимо співпрацю, - зазначив він. - Розмір траншу становитиме понад мільярд доларів США. Ці кошти надійдуть у валютні резерви нашої країни. Мільярд - у валютні резерви, це впливає у тому числі на зміцнення національної валюти. Ми вважаємо, що у вересні ми отримаємо позитивний сигнал".

Відео дня

Володимир Гройсман повідомив, що Україна також має мільярд доларів кредитних гарантій Сполучених Штатів Америки, які будуть спрямовані до Державного бюджету та враховані у його дохідній частині. Це теж сприятиме зміцненню гривні.

Поруч з місцем, де керівник уряду спілкувався з журналістами, знаходилася голова ГО «Гармонія» Раїса Панасюк. Гройсман привітав пані Раїсу зі святом, а його дружина поцілувала жінку на візку. Після декількох жартів пані Раїса запросила поважного гостя на вареники. Недавно, як відомо, члени ГО «Гармонія» приготували велику кількість вареників для учасників Міжнародного форуму молоді діаспори, що відбувався у Вінниці. Схоже, вареники ще залишилися.  Гройсман запитав: «Де вареники?» - «На Театральній», - відповіла Панасюк. Після коротких роздумів він подякував за запрошення.

Далі Гройсман із супроводжуючими пройшовся парком біля Будинку суду, звернув на Артинова, перетнув Соборну. Біля обласної бібліотеки на гостей чекав ескорт автомобілів.  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Дайте ему вареников со стрихнином наконец.

    Пупкин Вася reply Анонім

    Какие такие вареники ? Рыба фиш - наше фсё !

    Анонім reply Пупкин Вася

    гефи́лте фиш
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up