«Тут були ми», — такий напис лишили дайвери на дні кар’єру в Черепашинцях. Що там побачили?

«Тут були ми», — такий напис лишили дайвери на дні кар’єру в Черепашинцях. Що там побачили?
  • На ютуб-каналі Dive UA Film опублікували відео про занурення на вінницьких Мальдівах — затопленому кар’єрі у Черепашинцях.
  • Дайвери показали дерева, які обросли водоростями, дрібну рибу та що можна побачити на глибині у 30 метрів.
  • Узагалі оцінку дайвінгу в черепашинському кар’єрі дають невисоку. Чому?

На каналі Dive UA Film блогер Павло Богдан ділиться враженнями від своїх занурень у підводний світ України. Він разом з товарищами їздить по містах та селах у пошуках глибоких озер та ставків. Побували і на території Вінницької області — в Черепашинцях.

Даємо короткий опис відео зі скріншотами, саму стрічку можна подивитись у кінці цього матеріалу.

Відео дня

— Як ми сюди їхали! Дуже довго. Один з нас не доїхав і десь там під Житомиром викопується, — жартома бідкається один з авторів каналу Павло Богдан. І демонструє причину скарги — грунтові дороги до кар'єру нині схожі на болото, в якому грузнуть колеса машин.

— А ми таки доїхали до черепашинського кар'єру та спробуємо подивитись, що там під водою, — продовжує Богдан.

Двоє дайверів готуються до занурення і тим часом блогер розповідає, що кар'єр знаходиться у селі Черепашинці, за 44 кілометри від Вінниці. Кар'єр діяв до 90-х. Його закрили, і тепер тут розташоване озеро з чистою, бірюзовою водою.

— Через глину вода має бірюзовий колір, але видимість доволі обмежена. І з такою проблемою ми вже зіткнулися на чернігівських Мальдівах (Голубі озера в Ріпкинському районі Чернігівської області - авт.), — говорить Павло Богдан.

Дайвери показують, що на незначній глибині озера у Черепашинцях, можна побачити затоплений ліс.

— Дерева мають казковий та чарівний вигляд. Між ними можна шикарно пройтись, отримати масу задоволень, — розповідає блогер. — І звісно, можна побачити дрібних підводних мешканців, які цікавляться кого до них занесло перед початком зими.

Глибоко дайвери не занурювалися: опустилися на 31 метр, видимість тут досягає 5-7 метрів. Побачили місце розробки граніту і на одній зі стінок кар'єру лишили пам'ятний знак на мулу: «Тут були ми» та назву ютуб-каналу.

— Сподіваюсь, що це нікого не образить і муляти очі не буде, — говорить Павло.

У підсумку залишили свою оцінку кар'єру в Черепашинцях: озеро гарне, навколо ліс, можна відпочити з наметами. Вода в кар'єрі чиста, глиняний берег — для купання зручно, але для дайвінгу це викликає певний дискомфорт:

— Після занурення костюм, обладнання буде все брудне через цю глину та пісок. Видимість під водою доволі обмежена. Зануренням задоволені, але якихось цікавих моментів у кар'єрі в Черепашинцях ми не знайшли, — говорить блогер.

Раніше, нагадаємо, столична ведуча показала цікаві туристичні місця Вінницької області.

 

Читайте також:

Там, де гори й полонини. Скільки коштуватиме зимовий відпочинок в Україні?

Метеоритний кратер, музей Леонтовича та Печора: містичні куточки Вінниччини

«Вінниця — місто, де дівчата плачуть від щастя»: показали серію сюжетів-путівників

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Delovoi Vladimir

  • Владимир Пронин

    Авторизоваться?  Может вам еще ключ от квартиры?

    Serhii Mazur reply Владимир Пронин

    Владимир Пронин они совсем офигели, уже бабки берут за свои статьи. Может на них еще наследство переписать?

    Александр Бараболя reply Владимир Пронин

    Владимир Пронин где деньги лежат😀
  • Dmytro Ch

    Гнусна газетенка грошей хоче. Відписався нах
  • Денис Петров

    Що означає авторизуйтесь?

    Delovoi Vladimir reply Денис Петров

    Денис Петров Заплатити гроші за підписку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up