Там, де гори й полонини. Скільки коштуватиме зимовий відпочинок в Україні?

Там, де гори й полонини. Скільки коштуватиме зимовий відпочинок в Україні?
Фото: ілюстративне
  • Карантинні обмеження змушують туристів шукати альтернативу закордонному відпочинку в своїй країні.
  • Екскурсії, зимові прогулянки, катання на лижах або купання в термальних джерелах — кожен обирає зимовий відпочинок в Україні, відповідно до своїх уподобань і смаку.
  • Турагенції розповіли про найпопулярніші зимові курорти та екскурсії, які обирають вінничани, та їх вартість.

Почався сезон зимового відпочинку. Деякі туристи вирішують хоча б на тиждень б поринути у літо. Однак справжні шанувальники засніжених краєвидів, зазвичай, проводять відпочинок на гірськолижних курортах. Варто зазначити, що через пандемію коронавірусу курорти в Альпах будуть найближчим часом недоступними для українців. Тому земляки обирають мальовничі Карпати,або ж цікаві тури країною. Найпопулярнішими гірськолижними курортами в Україні є «Буковель» в Івано-Франківській області та «Драгобрат» у Закарпатській. Існує декілька варіантів планування відпочинку на цих курортах.

Можна дістатися до них на власному авто, придбати автобусний тур, доїхати потягом або долетіти літаком до найближчих до курортів міст. 

Крім того, деякі туроператори пропонують проживання у готелі не на території самого курорту, а у містах поблизу та щодня організовують трансфер. Такий відпочинок порівняно дешевий — тур на сім днів із проживанням коштуватиме приблизно 5500 грн.

Відео дня

«Драгобрат»

 Найвисокогірніший курорт України «Драгобрат» дещо дешевший, ніж елітний «Буковель». У високий сезон, який триває від 28 грудня до 11 січня, проживання у готелі, який належить гірськолижному комплексу «Драгобрат», у двомісному номері коштуватиме 750 грн з людини. А котедж обійдеться у 950 грн з людини.

У низький сезон, який триває до 28 грудня та з 11 січня, ціна готельного номера на двох сягає 530 грн з людини. А котеджу — 700 грн з людини. Однак у будь-який сезон ціна залежить від того, на скільки гостей розрахований номер.

Ще одним варіантом пошуку житла є сайти з бронювання готелів. Однак ціна там дещо вища, проте можна обрати собі більш комфортний готель, який буде знаходитися ближче до підйомників. Так, на сайті Booking.com сім ночей проживання у готелі на курорті для двох дорослих коштуватиме від 12 тис. грн.

Для тих, то проживає на гірськолижному комплексі «Драгобрат», ціна одного підйому для дорослого складе 40 грн, а дитини до 14 років — 25 грн. Абонемент на 50 підйомів для дорослих коштуватиме — 1100 грн, а для дітей — 550 грн.

Орендувати лижі чи сноуборд для дорослих коштуватиме 150-200 грн на день, для дітей — 100 грн на день. Якщо ж вам потрібні лижі для фрірайду, то їх орендувати можна за 350 грн на день.

 «Буковель» 

Найбільший гірськолижний курорт України — «Буковель» також чекає гостей цієї зими. Також можна обрати тур, який не передбачає проживання на території курорту. Це дещо здешевить відпочинок. Загалом можна знайти тур у «Буковель» приблизно за 4-5 тис. грн на чотири-п'ять днів відпочинку.

На Booking.com досить різноманітний вибір готелів на курорті від бюджетних варіантів до люксу. Двомісний номер на сім ночей коштуватиме приблизно 18-19 тис. грн на двох. Також можна зняти котеджі, якщо планується відпочинок великою компанією.

Також на курорті діє система Ski-пасів, їх ціна відрізняється в залежності від сезону відпочинку. Високий сезон на курорті триває з 17 грудня до 1 січня. З 2 до 6 січня триває святковий сезон. 

Абонемент на два дні поспіль у високий сезон коштуватиме 1641 грн, а передплата на 10 днів на вибір коштуватиме 6749 грн. Також існує можливість VIP-проходу: на два дні — 3281 грн, а на 10 днів — 13 498 грн.

Тури вихідного дня

Дводенний  вікенд на Закарпатті за 1350 гривень з людини пропонує «Бомба-Тур». У вартість мандрівки входить відвідування казкового замку Паланку, термальні води Косино, дегустація вин, неймовірні краєвиди з гори Гимба, водоспад Шипіт, релакс в чанах,кращі страви закарпатської кухні та проживання в готелі. За 1790 вас чекає триденний тур на Закарпаття в тому числі користування термальними басейнами.

Для тих, хто хоче потрапити в передноворічну казку, туроператор за 500 гривень пропонує і дорослим, і малим одноденну екскурсію на Фабрику ялинкових прикрас та Океанаріум «Морська казка». 

Ну і яке передноворіччя без казкового Львову? Культурна столиця України, місто наповнене ароматом кави та шоколаду, найколоритнішими закладами та непервершеною атмосферою старого міста. За 950 гривень за два дні в «Бомба-Тур» пропонують прогулятися середньовічними вуличками, познайомитися з легендами, відвідати Різдвяний ярмарок. 

 

Читайте також:

День української хустки родом з Вінниці: яскравий флешмоб з нагоди свята
Який зимовий екстрим обирають відомі вінничани? Добірка спортивних фотографій
Зірка на ялинці. Якою буде вартість артистів на новорічно-карантинних корпоративах?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталья Горошко

    Курортам лохдаун не мешает?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up