Подорож Вінниччиною. Столична ведуча показала цікаві місця нашої області

Подорож Вінниччиною. Столична ведуча показала цікаві місця нашої області
Гуцульські коні на Вінниччині / Фото: @valeria_mikulska via Instagram
  • На ютуб-каналі «Tour de Ukraine» опублікували огляд туристичних місць Вінницької області.
  • Ведуча телепроекту «Україна Вражає» Валерія Микульська показала десятку локацій, де побачила і відчула, чим може здивувати Поділля.
  • Серед них — Лядівський монастир, Тульчинський палац та Черепашинецький кар’єр. А що цікавого показали саме у Вінниці?

Журналістка, сценаристка та ведуча Валерія Микульська відвідала Вінниччину і показала, де в нас можна провести осінній вікенд.

«Цей осінній маршрут Поділлям вийшов неймовірно теплим душевним , щедрим на емоції та пригоди. За п'ять днів рушивши зі столиці ми подолали 2000 кілометрів і зробили мандрівне коло неймовірними туристичними локаціями Вінниччини», — йдеться в описі до відео на ютуб-каналі «Tour de Ukraine».

Що цікавого у Вінниці

Стартував її маршрут з обласного центру: ведуча поплавала по Південному Бугу на гондолі та почула романтичну історію Віталія Гуменюка і про те, як він робить «Венецію» у Вінниці.

Відео дня

Далі Микульська розповіла про Мури, які оточують Спасо-Преображенський собор в центрі міста та гуляє вінницькою Єрусалимкою. Останню через несхожість будинків між собою Валерія Микульська називає «мистецьким районом».

«У мене склалося враження, що у Вінниці час йде інакше, значно повільніше. Вінничани нікуди не поспішають, хоча куди їм поспішати, якщо вони вже давно мають якісний громадський транспорт», — розказує ведуча і представляє наступний фрагмент огляду з трамвайного депо.

У короткій історичній довідці вона розповідає, що Вінниця має найкращий трамвайний парк в Україні та свого часу по коліях їздили німецькі, чеські, а нині швейцарські та українські вагони. Нещодавно міський транспорт відзначив свою річницю. Читайте про те, як вінницький трамвай прожив свої 107 років

Однак на наступну локацію Микульську везуть на раритному позашляховику: до музею з, мабуть, найдовшою назвою — автомотовелофототелерадіомузей «Владимир», який розташований на початку Соборної. Власник музею розповів, що свою експозицію збирав понад 40 років. Про що є в нашому матеріалі: Від мініатюрних моделей до власного ретро-музею. «Екскурс у минуле»” з Олексієм Стрембіцьким.

Завершує оглядини Вінниці на фонтані «Рошен» й проспектом Космонавтів.

Які ще локації?

Наступні півгодини випуску Валерія Микульська показує цікавинки області. Серед них:

  • Іллінецька астроблема — найстаріший кратер Європи та всього у годині їзди від Вінниці.
  • Туристичний кінний клуб «Ронко», де дивиться та катається на конях гуцуликах «Наймиліша порода, що здатна, до слова, лікувати нервову систему», — відзначає ведуча.

  • Тульчинський замок графа Потоцького — розкішний маєток, що вражав найповажнішу знать Європи.
  • Лядівський скельний монастир у Могилів-Подільському районі — напрочуд дивовижне місце, що очищує від зайвих думок і переживань.

  • Нагорянські печери — локація-«мільйонник». У сенсі, що стоїть на цьому місці кількадесят мільйонів років, уже в кам'яному віці там оселилися перші люди. А до всього там ще й можна навчитися літати. У районі діє офіційна Асоціація парапланеризму
  • Черепашинецький кар'єр — ідеальна Інста-локація.  Озеро з водою небесного кольору. Найпопулярніше озеро регіону та одне із топових місць країни. Відпочинок там кемпінгового типу.

Випуск її шоу викладений в YouTube, у відео нижче. А також пропонуємо Бюджетний тур Вінницею від журналістки 20minut.ua.


Читайте також:

«Поховані» під Соборною. Історія вінницьких катакомб, від якої соромно

Історія про родину Альошкіних з вінницького села каменотесів є у фільмі Ukraїner

Куди поїхати восени і у скільки це обійдеться? Склали ТОП-5 маршрутів для відпочинку в Україні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up