Бюджетний тур Вінницею: якщо не можете подорожувати світом, то познайомтесь з містом

Бюджетний тур Вінницею: якщо не можете подорожувати світом, то познайомтесь з містом
  • Цей матеріал містить виключно позитивний посил і трішки гумору.
  • Одночасно з весною прокидається бажання подорожувати. Багато хто мріє про далекі поїздки, але не має можливості їх втілити у реальність.
  • Журналісти RIA/20minut провели певні аналогії та відтворили популярні туристичні фото біля визначних світових пам'яток у вінницьких реаліях.
  • Що з цього вийшло, дивіться у матеріалі.

 

Напис «I Amsterdam» у свій час з'явився у місті, коли мешканці та влада вирішили трохи змінити імідж міста для туристів. Так маркетологи намагалися показати, що в Амстердамі є не тільки секс, наркотики та рок-н-ролл, але й старовинна архітектура, музеї та інші речі, які можуть розповісти про історію міста та країни в цілому. Напис став дуже популярним і чимало туристів могли одночасно робити фото біля гігантських літер. Щоправда, минулого року локація цієї сучасної пам'ятки змінилася. З площі біля Державного музею її перемістили до аеропорту. 

У Вінниці, на нашу думку, є не гірший варіант для туристичного фото, який знаходиться біля універмагу. 

Відео дня

З Нідерландів до Італії. Погодьтеся, що оминути водонапірну вежу було би неправильно. Трішки фотомагії і можна зробити такий самий знімок, як і з Пізанською вежею. 

Як же без Парижу. Хоча у Вінниці є площа з назвою цього романтичного французького міста, але головного символу Ейфелевої вежі, на жаль, немає. Тому ми взяли до уваги паризький Лувр та малозрозумілу пам'ятку на території лікарні ім. Ющенка. 

Мандруємо далі. А далі Великобританія і Лондон. Візитною карткою міста вважають Біг-Бен та Лондонське око. На території Вінницького педагогічного університету теж можна зробити знімок із визначною пам'яткою, витративши всього чотири гривні на проїзд у трамваї замість кількасот євро. 

А от з Лондонським оком трохи гірше. Вінницьке колесо огляду зовсім не дотягує до вагомого місця туристичного призначення. 

Насправді на території лікарні ім. Ющенка досить багато специфічних та цікавих фігур, персонажів мультфільмів і статуй. Так, наприклад, створена справжня алея із писанок з ликами святих. Чим не Вегревільська писанка у Канаді? 

У цьому самому місці можна знайти і єгипетського Сфінкса вінницького виробництва: 

І на завершення до вашої уваги бик з Уолл-стріт. Розлючений бик, як символ нестримних біржевих гравців та грошей. У вінницьких реаліях цей символ трохи стомлений і обдертий, але маємо що маємо. 

Ось такий вийшов фан вихідного дня. Якщо маєте ще якісь асоціації світових пам'яток із вінницькими, то пишіть у коментарях та залишайте фото. 
 

Читайте також: 

Екскурсія до бібліотеки Тімірязєва: про що «мовчать» книжки?

Куди йти у Вінниці, якщо не працює фонтан? Перша частина екскурсійного маршруту

Що приховує театр Садовського? Екскурсія за лаштунками

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Микола

    Злочини нинішньої влади перед людством без строку давності:
    1) Убивства громадян України: дітей, стариків, воїнів.
    2) Збройний державний переворот і захоплення влади;
    3) Громадянська війна, розвал країни, зубожіння народу;
    4) Грабіж, корупція, брехня;
    НЕ ВИМАЖТЕ СЕБЕ ЇХ БРУДОМ. НЕ НАДАВАЙТЕ ЗЛОЧИНЦЯМ НІЯКОЇ, НАВІТЬ МОВЧАЗНОЇ ПІДТРИМКИ.
  • Yevgenii Zinoviev

    Ну бика можна було кращого взяти біля Ковбаскофф на вул Костянтина Василенка. Не обдертий і  доволі схожий на НьюЙоркського.
  • Вася

    А чи у Вінниці нема таких місць?
    Відома башта на Козицького, склеп Пирогова, як нік, але поки він (склеп) є! таких замало у світі.
    Є музей навпроти Електромережі - скульптури простонеба. ...
    У нас теж є на що подивитися, чим пишатися.

    Олена reply Вася

    Сподіваюсь, що Ви, все таки, прочитали статтю, перед тим, як написати цей коментар)
    Класно, є що друзям-туристам порадити в рідному місті) 😉

    Вася reply Олена

    Так
    Перепрошую. Читав неуважно. Зара розібрався, що Ви порівняєте Вінницю із іншими краєвидами... Дякую.
    А як шодо фонтанів? Чи можна зробити мандрівку по вінницьким фонтанам?

    Лена Пасихова reply Вася

    Гадаю, що про вінницький фонтан, як туристичний об'єкт нашого міста, відомо кожному, а тут автор хотів показати, що окрім фонтану місту є чим похвалитись)

    Вася reply Лена Пасихова

    Та згоден я.. Я не про Рошенівський, а взагалі..
    На Космонавтів-600-річчя, біля Володарки, біля боьниці Пирогова - якщо їхати у центр..
    Дослідження)))))
  • Krot

    І все задля звязку з космосом - не впадло ж було гору каміння в піраміду перетворювати...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:41 Засудили чоловіків, які зарізали та пограбували вінничанина 14:39 У Вінниці затримали групу серійних «квартирників» play_circle_filled photo_camera 13:39 Подружжя Остапенків поховали. Їх син і ще двоє постраждалих хлопців — стабільні 13:13 Шукають молодого хлопця, якого підозрюють у крадіжці photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up