Попереду 9 травня. Зазвичай на вихідні травневі дні українці влаштовують пікнік.
Пікнік - справа хороша, але до вибору м'яса для шашлику потрібно підходити дуже серйозно.
По-перше, експерти не радять купувати м'ясо в так званих стихійних місцях продажу. Відправляйтеся або на великий ринок, або в великий магазин. Якщо ви завжди купуєте м'ясо на ринку, вимагайте у продавця супровідні документи.
У магазині не купуйте вже готове замариноване м'ясо, оскільки виробники часто маринують продукт з «душком». Заморожене м'ясо теж не підійде для приготування на грилі - після розморожування воно стає пухким і не дуже смачним. Залишається тільки свіже охолоджене м'ясо. Воно не повинно мати сильний запах і нерівномірний колір.
Хороше м'ясо ніколи не буває вологим і липким, на вигляд воно сухе, але при цьому присутній невеликий глянець. Вас має насторожити занадто яскравий і нерівномірний колір, а також велика кількість рідини, що виділяється при натисканні на шматок.
Краще вибирати м'ясо з середнім жировим прошарком - такий продукт під час смаження не стане дуже сухим і жорстким.
Читайте також:
Як замаринувати дуже смачний шашлик для пікніка на природі
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер