Як замаринувати дуже смачний шашлик для пікніка на природі

Як замаринувати дуже смачний шашлик для пікніка на природі

Завтра  — 1 травня. В Україні закінчуються «довгі» вихідні. Люди саджають городи та збираються на пікніки. Для вінничан, які вирішили вийти на природу та смажити шашлики, ми підготували поради, яким способом краще маринувати шашлик.

Щоб шашлик вийшов м'який, соковитий, ароматний і прийшовся до смаку всій компанії, ми зібрали деякі секрети.

Існує безліч способів зробити маринад для шашлику: на мінеральній воді, на пиві, на кефірі і молоці, на білому і червоному вині, на гранатовому соку, та ін. Крім того, є загальні правила, дотримання яких допоможе вам зробити смачний шашлик і отримати максимум задоволення від шашлику на природі.

Читайте також: Що очікує долар, євро та рубль на наступному тижні (30 квітня - 5 травня)?

Відео дня

В залежності від виду м'яса, нарізається воно по-різному: свинину можна нарізати досить великими шматками, так як вона добре приймає маринад, тоді як яловичину та баранину краще нарізати невеликими шматками.

  • Маринувати шашлик краще в скляній, керамічній або емальованій посуді.
  • Цибулю і трави для маринаду рекомендується добре пом'яти руками, щоб вони дали сік.
  • Після того як ви замаринували м'ясо, його потрібно накрити і поставити зверху вантаж.

Час для маринування шашлику залежить від виду маринаду.

Маринад на кефірі

Шашлик на кефірі вийде дуже ніжним, соковитим і ароматним. Такий спосіб маринаду підійде, якщо з вами на природу поїдуть діти.

Кефір потрібно брати з розрахунку 1 літр на 2 кілограми м'яса.

Шар м'яса, цибулю і кінзу укладіть в посуд. Посоліть і поперчіть. Повторіть для наступного шару м'яса, і так далі.

Шашлик в кефірі найкраще маринувати добу в холодному місці. Мінімальний час для того, щоб замаринувати шашлик — 3 години (на випадок, якщо ви не встигли замаринувати шашлик в кефірі заздалегідь).

Такий маринад добре підходить для свинини, курятини та нежорсткій яловичини.

Маринад з йогурту

Замаринувати шашлик можна і в йогурті без добавок. В цьому випадку інгредієнти і кроки будуть такі ж, як і в попередньому рецепті, тільки замість кефіру візьміть йогурт.

Маринад на кефірі і мінеральній воді

На 1 кілограм м'яса візьміть 0,5 літра кефіру і 0,5 літра мінеральної води з газом.

Сіль, чорний перець та інші приправи за смаком.

Змішайте кефір, воду, сіль, перець, приправи. Помістіть м'ясо в маринад на 3-4 години. Перед тим як смажити, дайте стекти маринаду. Шашлик в такому маринаді виходить смачним і м'яким! Маринад на кефірі і мінеральній воді підійде практично для будь-якого виду м'яса.

Шашлик в сметанному маринаді

Сметану берете з розрахунку на 1,5 кг свинини 0,7 літра сметани.

4 цибулини.

Сіль, чорний перець та інші приправи за смаком.

Болгарський перець, петрушка, інші овочі за бажанням.

Наріжте і перемішайте всі інгредієнти для маринаду, додайте сметану. М'ясо наріжте класичними для свинячого шашлику шматками, посоліть і поперчіть. Викладіть шматки м'яса в маринад і залиште на ніч. Такий шашлик можна готувати як на шампурах, так і на решітці. М'ясо в сметанному маринаді виходить ніжним і смачним.

Смачного!

Читайте також:

Соло на мангалі: де у Вінниці поїсти м'яса з димком

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вінничанин
    на 1 кг м'яса 1 кг цибулі ріпчастої. цибуля натирається на тертку а збивається блендером до кашки. в кашку додаємо приправи за смаком. СІЛЬ НЕ ДОДАЄМО. м'ясо заливаємо цибулевою кашкою і трошки масажуємо. через 2-3 години на шампури і смажимо. за 5 хвилин до готовністі СОЛИМО. все.
  • Олександр Мазур
    1 мая. Национальный день труда. Нацистский аналог социалистического Первомая. Отмечался как праздник немецкого рабочего класса. В этот день в городах происходили манифестации и факельные шествия. В сельской местности устраивали танцы вокруг майского дерева, разжигали огромные костры, выступали народные коллективы в национальной одежде. Также в этот день ежегодно устраивались военные парады.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 На Вінниччині затримали грузина, який ховався від депортації 20:17 Теплі страви для прохолодних днів: гастроблогерка Олена Павлова ділиться сезонними рецептами photo_camera 20:04 «Взяли» третього учасника групи, що за великі гроші переправляла ухилянтів через Вінницю за кордон 19:32 Скільки штрафів отримали вінничани за неправильне паркування у 2025 році? Ми дізналися Від читача 16:07 Під контролем ворога: як на тимчасово окупованих територіях порушують права українців 19:08 Біля Ксаверівки 36-річна водійка збила пішохода, а в Калинівці водій наїхав на жінку та втік 18:18 У Вінниці знову палять листя: порушників шукають і штрафують навіть увечері 18:09 Через ремонт на перехресті Артинова та Соборної обмежать рух транспорту 17:55 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 17:10 У Гайсині розшукують 14-річну Ольгу Федосєєву. ОНОВЛЕНО 16:02 Ветеранка Другої світової війни з Погребищенської громади відзначила своє 100-річчя 14:52 У Стрижавці 21-річна вінничанка вкрала дитячий візок 14:09 Рев моторів заради перемоги: вінницькі байкери закрили мотосезон і зібрали 77 тисяч для ЗСУ play_circle_filled 13:02 Поблизу озера Бребенескул в Карпатах знайшли тіла двох вінничан 12:08 На Сабарові 50-річний чоловік впав у кар’єр 12:05 Маленькі чемпіони великого футболу: у Барі відбувся яскравий дитячий фестиваль (новини компаній) 11:52 На Соборній оновлять дві зупинки: встановлять табло та адаптують для маломобільних 11:22 У Гайсинському районі перекинулася автоцистерна зі скрапленим газом 10:53 Рятувальна операція на Говерлі — з гори зняли 15-річну вінничанку з травмою ноги 10:27 «Поле було заміноване і окупанти опинилися у пастці»: як сапери зупинили десять ворожих машин
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up