Як замаринувати дуже смачний шашлик для пікніка на природі

Як замаринувати дуже смачний шашлик для пікніка на природі

Завтра  — 1 травня. В Україні закінчуються «довгі» вихідні. Люди саджають городи та збираються на пікніки. Для вінничан, які вирішили вийти на природу та смажити шашлики, ми підготували поради, яким способом краще маринувати шашлик.

Щоб шашлик вийшов м'який, соковитий, ароматний і прийшовся до смаку всій компанії, ми зібрали деякі секрети.

Існує безліч способів зробити маринад для шашлику: на мінеральній воді, на пиві, на кефірі і молоці, на білому і червоному вині, на гранатовому соку, та ін. Крім того, є загальні правила, дотримання яких допоможе вам зробити смачний шашлик і отримати максимум задоволення від шашлику на природі.

Читайте також: Що очікує долар, євро та рубль на наступному тижні (30 квітня - 5 травня)?

Відео дня
blockquote>

В залежності від виду м'яса, нарізається воно по-різному: свинину можна нарізати досить великими шматками, так як вона добре приймає маринад, тоді як яловичину та баранину краще нарізати невеликими шматками.

  • Маринувати шашлик краще в скляній, керамічній або емальованій посуді.
  • Цибулю і трави для маринаду рекомендується добре пом'яти руками, щоб вони дали сік.
  • Після того як ви замаринували м'ясо, його потрібно накрити і поставити зверху вантаж.

Час для маринування шашлику залежить від виду маринаду.

Маринад на кефірі

Шашлик на кефірі вийде дуже ніжним, соковитим і ароматним. Такий спосіб маринаду підійде, якщо з вами на природу поїдуть діти.

Кефір потрібно брати з розрахунку 1 літр на 2 кілограми м'яса.

Шар м'яса, цибулю і кінзу укладіть в посуд. Посоліть і поперчіть. Повторіть для наступного шару м'яса, і так далі.

Шашлик в кефірі найкраще маринувати добу в холодному місці. Мінімальний час для того, щоб замаринувати шашлик — 3 години (на випадок, якщо ви не встигли замаринувати шашлик в кефірі заздалегідь).

Такий маринад добре підходить для свинини, курятини та нежорсткій яловичини.

Маринад з йогурту

Замаринувати шашлик можна і в йогурті без добавок. В цьому випадку інгредієнти і кроки будуть такі ж, як і в попередньому рецепті, тільки замість кефіру візьміть йогурт.

Маринад на кефірі і мінеральній воді

На 1 кілограм м'яса візьміть 0,5 літра кефіру і 0,5 літра мінеральної води з газом.

Сіль, чорний перець та інші приправи за смаком.

Змішайте кефір, воду, сіль, перець, приправи. Помістіть м'ясо в маринад на 3-4 години. Перед тим як смажити, дайте стекти маринаду. Шашлик в такому маринаді виходить смачним і м'яким! Маринад на кефірі і мінеральній воді підійде практично для будь-якого виду м'яса.

Шашлик в сметанному маринаді

Сметану берете з розрахунку на 1,5 кг свинини 0,7 літра сметани.

4 цибулини.

Сіль, чорний перець та інші приправи за смаком.

Болгарський перець, петрушка, інші овочі за бажанням.

Наріжте і перемішайте всі інгредієнти для маринаду, додайте сметану. М'ясо наріжте класичними для свинячого шашлику шматками, посоліть і поперчіть. Викладіть шматки м'яса в маринад і залиште на ніч. Такий шашлик можна готувати як на шампурах, так і на решітці. М'ясо в сметанному маринаді виходить ніжним і смачним.

Смачного!

Читайте також:

Соло на мангалі: де у Вінниці поїсти м'яса з димком

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вінничанин

    на 1 кг м'яса 1 кг цибулі ріпчастої. цибуля натирається на тертку а збивається блендером до кашки. в кашку додаємо приправи за смаком. СІЛЬ НЕ ДОДАЄМО. м'ясо заливаємо цибулевою кашкою і трошки масажуємо. через 2-3 години на шампури і смажимо. за 5 хвилин до готовністі СОЛИМО. все.
  • Олександр Мазур

    1 мая. Национальный день труда. Нацистский аналог социалистического Первомая. Отмечался как праздник немецкого рабочего класса. В этот день в городах происходили манифестации и факельные шествия. В сельской местности устраивали танцы вокруг майского дерева, разжигали огромные костры, выступали народные коллективы в национальной одежде. Также в этот день ежегодно устраивались военные парады.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up