Як замаринувати дуже смачний шашлик для пікніка на природі

Як замаринувати дуже смачний шашлик для пікніка на природі

Завтра  — 1 травня. В Україні закінчуються «довгі» вихідні. Люди саджають городи та збираються на пікніки. Для вінничан, які вирішили вийти на природу та смажити шашлики, ми підготували поради, яким способом краще маринувати шашлик.

Щоб шашлик вийшов м'який, соковитий, ароматний і прийшовся до смаку всій компанії, ми зібрали деякі секрети.

Існує безліч способів зробити маринад для шашлику: на мінеральній воді, на пиві, на кефірі і молоці, на білому і червоному вині, на гранатовому соку, та ін. Крім того, є загальні правила, дотримання яких допоможе вам зробити смачний шашлик і отримати максимум задоволення від шашлику на природі.

Читайте також: Що очікує долар, євро та рубль на наступному тижні (30 квітня - 5 травня)?

В залежності від виду м'яса, нарізається воно по-різному: свинину можна нарізати досить великими шматками, так як вона добре приймає маринад, тоді як яловичину та баранину краще нарізати невеликими шматками.

  • Маринувати шашлик краще в скляній, керамічній або емальованій посуді.
  • Цибулю і трави для маринаду рекомендується добре пом'яти руками, щоб вони дали сік.
  • Після того як ви замаринували м'ясо, його потрібно накрити і поставити зверху вантаж.

Час для маринування шашлику залежить від виду маринаду.

Маринад на кефірі

Шашлик на кефірі вийде дуже ніжним, соковитим і ароматним. Такий спосіб маринаду підійде, якщо з вами на природу поїдуть діти.

Кефір потрібно брати з розрахунку 1 літр на 2 кілограми м'яса.

Шар м'яса, цибулю і кінзу укладіть в посуд. Посоліть і поперчіть. Повторіть для наступного шару м'яса, і так далі.

Шашлик в кефірі найкраще маринувати добу в холодному місці. Мінімальний час для того, щоб замаринувати шашлик — 3 години (на випадок, якщо ви не встигли замаринувати шашлик в кефірі заздалегідь).

Такий маринад добре підходить для свинини, курятини та нежорсткій яловичини.

Маринад з йогурту

Замаринувати шашлик можна і в йогурті без добавок. В цьому випадку інгредієнти і кроки будуть такі ж, як і в попередньому рецепті, тільки замість кефіру візьміть йогурт.

Маринад на кефірі і мінеральній воді

На 1 кілограм м'яса візьміть 0,5 літра кефіру і 0,5 літра мінеральної води з газом.

Сіль, чорний перець та інші приправи за смаком.

Змішайте кефір, воду, сіль, перець, приправи. Помістіть м'ясо в маринад на 3-4 години. Перед тим як смажити, дайте стекти маринаду. Шашлик в такому маринаді виходить смачним і м'яким! Маринад на кефірі і мінеральній воді підійде практично для будь-якого виду м'яса.

Шашлик в сметанному маринаді

Сметану берете з розрахунку на 1,5 кг свинини 0,7 літра сметани.

4 цибулини.

Сіль, чорний перець та інші приправи за смаком.

Болгарський перець, петрушка, інші овочі за бажанням.

Наріжте і перемішайте всі інгредієнти для маринаду, додайте сметану. М'ясо наріжте класичними для свинячого шашлику шматками, посоліть і поперчіть. Викладіть шматки м'яса в маринад і залиште на ніч. Такий шашлик можна готувати як на шампурах, так і на решітці. М'ясо в сметанному маринаді виходить ніжним і смачним.

Смачного!

Читайте також:

Соло на мангалі: де у Вінниці поїсти м'яса з димком

Слідкуйте за новинами Вінниці у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Коментарі (2)
  • Вінничанин

    на 1 кг м'яса 1 кг цибулі ріпчастої. цибуля натирається на тертку а збивається блендером до кашки. в кашку додаємо приправи за смаком. СІЛЬ НЕ ДОДАЄМО. м'ясо заливаємо цибулевою кашкою і трошки масажуємо. через 2-3 години на шампури і смажимо. за 5 хвилин до готовністі СОЛИМО. все.
  • Олександр Мазур

    1 мая. Национальный день труда. Нацистский аналог социалистического Первомая. Отмечался как праздник немецкого рабочего класса. В этот день в городах происходили манифестации и факельные шествия. В сельской местности устраивали танцы вокруг майского дерева, разжигали огромные костры, выступали народные коллективы в национальной одежде. Также в этот день ежегодно устраивались военные парады.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:02 «Не додавайте роботи травматологам». В Україні очікується ожеледиця 20:11 У лікарні Ющенка відновили роботу відділення судово-психічної експертизи photo_camera 19:09 П'ять схем телефонних шахраїв та як перевірити номер, з якого вам дзвонять play_circle_filled stars 18:03 На Мороза понад 20 рятувальників гасили пожежу в деревообробному цеху photo_camera Від читача 16:14 Чому Україна пасе задніх у протидії тютюновому лобізму? 17:29 У Чечельницькому районі браконьєри вбили козулю photo_camera 17:05 Засудили трьох чоловіків, які торгували зброєю та наркотиками. Скільки їм дали? photo_camera 16:35 За зауваження — ніж у живіт. Судитимуть вінничанина, який у Києві вбив чоловіка play_circle_filled photo_camera 16:16 Найкращих ви вже обрали. Хто став переможцями «Народного бренду 2020» 15:42 Стабілізували ситуацію. Кабмін не продовжуватиме карантин «вихідного дня» 15:20 Комплекс на 16 поверхів планують будувати біля Центрального парку. Ініціативу вже погодили photo_camera stars 15:10 Вчора зникла 14-річна жителька Ямпільщини. Допоможіть знайти дитину 14:52 Сильний вітер та снігопад. Вінничан попереджають про ускладнення погодних умов 14:19 Від ускладнень COVID-19 помер ексректор педуніверситету Олександр Шестопалюк 13:27 Коли все болить, тремтить та сіпається — пора до психіатра? Лікарі про ковідні істерики stars 13:14 У другому пологовому оновили відділення для вагітних та породіль з COVID-19 photo_camera 13:08 «Коли везли в лікарню, бідкалася, що розбила батькову машину». Гвардієць врятував 19-річну дівчину 12:30 Маєш чутливу шкіру? Це може бути наслідком проблем із цукрами 12:28 Смертельна ДТП на Келецькій. За кермом мікроавтобуса не було водія 10:59 Вісім летальних та 146 нових випадків. Дані про COVID-19 по Вінниці та районах
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up