Сім’ї загиблого бійця Петра Шептицького добудовують хату

Сім’ї  загиблого бійця Петра Шептицького добудовують хату
- Виженемо погань з нашої землі, тоді добудую хату, - так казав односельцям з села Могилівка Жмеринського району Петро Шептицький, коли йшов на Донбас захищати країну від бойовиків. Він загинув 18 лютого під Дебальцево. Допомогти закінчити будівництво вирішили у Вінницькій транспортній компанії, де працював Петро.

Після похорону начальник Вінницької транспортної компанії  Микола Форманюк, дивлячись на згорьованих донечок загиблого, пообіцяв допомогти завершити роботи по спорудженню житла. Петро Шептицький упродовж 11-ти років працював у колишньому трамвайно-транспортному підприємстві (нині транспортна компанія). Спочатку монтером колії, потім бригадиром.

Підтримаймо осиротілих дітей

- На похороні я не тямила себе від горя, - каже дружина відважного бійця пані Інна. – Пізніше родичі Петра передали мені слова Форманюка. Минуло трохи часу і мені повідомили, що мають намір приступити до роботи. Запитали, з чого треба починати. Ми вже три роки будуємося. Петя встиг вигнати коробку і накрити  її, ще вікна встановив. Роботи – непочатий край. Будинок далеко за селом. Сусідів близько нема. Вирішила, що спочатку треба встановити паркан. Завезли матеріали – цеглу, шифер, метал. Підприємство дає людей. Маю надію, що зроблять, як обіцяли. Самій мені таке не під силу. Спасибі, що пам’ятають про Петю і нас підтримують.

Відео дня

- Матеріалів завезли приблизно на 50 тисяч гривень, - розповів начальник служби колії Вінницької транспортної компанії Анатолій Редько. – Люди працюють. Закінчимо встановлювати паркан, будемо думати, що можна виконати з внутрішніх робіт. Поки що робимо за кошти підприємства. Можливо, надалі звернемося до тих, хто може підтримати добре діло. Як кажуть, гуртом простіше. Дуже хочеться, щоб сім’я, діти нашого колишнього працівника мали власний будинок. Самим їм добудувати непросто – грошей на це у них нема. Віримо, що знайдуться небайдужі, які підставлять плече – хтось коштами, хтось матеріалами, хтось транспортом – і разом зробимо добру справу для сім’ї загиблого в АТО, це буде найкраща данина пам’яті про нього. 

Колись тато косив – тепер я

У Петра Шептицького залишилося двоє донечок: Богдані 12 років, вона шестикласниця, Катя на два роки молодша від сестрички. Катя, вона більш розкута і балакуча, говорить, що все, що бачимо на подвір’ї, зроблено руками тата. Криниця з журавлем, літня лазня, гойдалка – це все його робота.

- Косити траву я сама навчилася, бачила, як робить тато, а тепер за нього скошую траву, - розповідає дівчинка, показуючи при цьому, як вміє робити непросту справу. – У нас є кізочки, кролики, тому трава їм постійно потрібна. Колись косив тато, тепер я.

Мала щебетуха хвалиться татовим подарунком – на Новорічне свято він подарував їй планшет. Богдані дістався живий подарунок – песик, якому дали трохи дивну кличку – Вольт. Завдяки батькові, сестри ще мають морську свинку.

- Нам дуже не вистачає тата, - кажуть дівчатка. – Сумуємо за ним. Коли стає дуже сумно, йдемо на цвинтар до могили. Кладемо квіти, пожуримося, та й знов додому, бо там є чим займатися, мамі треба допомагати. Та й уроки за нас ніхто не зробить.

Старша сестра допомагає Каті з математикою, бо їй вона дається складніше. Зате Богдана не приховує, що у молодшої сестрички золоті руки. Мабуть, від тата передалося. Той багато-чого вмів робити. Катя займається технічним моделюванням, відвідує гурток, брала участь у багатьох виставках. За свої роботи має уже десять дипломів і грамот.

У Богдани свій талант – вона дуже хоче навчитися грати на скрипці. Відвідує заняття. На жаль, своєї скрипки дівчина не має. Тому закріпити вправи дома не може. Грає тільки під час занять. А цього замало. Каже, хотіла б мати свою скрипку, але спершу треба хату добудувати. На будівництво тато витрачав гроші, тепер мама буде робити так само. Поки що пані Інна без роботи. Доглядає господарство, займається дітьми.

Жінка думає про роботу. Навчалася у будівельному технікумі. Щоправда, за фахом не працювала. З чоловіком познайомилася у Слободі Дашковецькій, звідки родом її батьки. Петро приїхав у їхнє село на роботу після Тульчинського  в ветеринарного технікуму. Після одруження перебралися до нього у Могилівку. Батько Петра передав йому ділянку під будівництво. Спорудили невелику «времянку». Туляться у ній вже 11 років.

- Якщо люди допоможуть, то будемо мати будинок, самій мені життя не вистачить, щоб закінчити роботи, - каже пані Інна.

Бригаду назвуть іменем Шептицького

У березні минулого року Петро Шептицький поділився з дружиною думками про те, що піде добровольцем на фронт.

- Петя добре знав історію України, - розповідає пані Інна. – Його серце було переповнене любов’ю до рідної землі. Саме це спонукало його йти на схід захищати державу. Тоді нам вдалося його відмовити. Якщо коротко, пожалів донечок. Але в серпні отримав повістку з військкомату. Його призвали у той же день. Навіть комісію не проходив. Подивилися на зовнішній вигляд, що чоловік здоровий, і сказали їдь збирайся.

На території трамвайного депо є пам’ятний знак загиблим у роки війни працівникам, Тепер там з’явилася ще одна плитка з написом прізвища загиблого в АТО Петра Шептицького. У серпні нинішнього року йому б виповнилося 40 років.

- Плануємо присвоїти ім’я Шептицького бригаді, в якій він працював, - каже Анатолій Редько. – на будинку служби колії встановимо табличку у пам'ять про відважного захисника держави.

Для тих, хто має можливість підтримати сім’ю загиблого в АТО Петра Шептицького, просимо повідомити про це в редакцію RIA (0432) 555-111, 

0679846245

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дарья

    Добре, що колеги згодилися допомогти у будіництві будинку, так жінка та діти матимуть змогу відволіктися від горя, буде й хоть якась підтримка. Як кажуть, друзі пізнаються у біді.
  • Анонім

    Так вот и отстроим  Украину потихоньку...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up