Школьного люстрували. Хоча його називали "найкращим керівником УМВС у області"

Школьного люстрували. Хоча його називали "найкращим керівником УМВС у області"
Олег Школьний
Олега Школьного, який був в.о. начальника обласної міліції з лютого по вересень 2014, люстрували. Тепер його звільнять з органів. Хоча про період його головування у багатьох вінничан залишилися досить теплі враження. Зокрема, казали, що саме завдяки йому у Вінниці не було кровопролиття.

Про люстрацію Школьного, разом з іншими 15 міліціонерами-високопосадовцями повідомив міністр МВС Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці.
Він написав: 


"Відповідно до Закону України «Про очищення влади» та наказу МВС України від 14 листопада 2014 року № 1229 «Про організацію виконання вимог Закону України «Про очищення влади»» у Міністерстві внутрішніх справ пройшов другий етап перевірки керівників територіальних органів, які обіймали сукупно не менше одного року посаду (посади) керівника, заступника керівника територіального (регіонального) органу внутрішніх справ у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року (пункт 8 частини першої статті 3 Закону України «Про очищення влади») та підлягають звільненню із забороною займати посади в органах державної влади протягом десяти років.
Інформую : Наказом Міністра внутрішніх справ від 8 травня 2015 року з органів внутрішніх справ звільнені наступні керівники які підлягають люстрації:
.....
15. Школьний Олег Михайлович, начальник УМВС України у Вінницькій області (4 лютого 2014 – 29 серпня 2014). На сьогодні: заступник начальника УБНОН МВС.
Люстраційна перевірка інших категорій службовців МВС , відповідно до Закону України «Про очищення влади» триває згідно з порядком та графіком затвердженім Мінюстом.
Сподіваюся, що на зміну звільненим прийдуть люди, здатні увібрати з минулого весь необхідний досвід, і орієнтовані на майбутнє якісно нової української поліції."


Аваков допустив помилку, написавши що Школьний був начальником обласного управління міліції у Вінницькій області, насправді він був лише в.о. 

Відео дня


Період, коли Школьний очолював обласну міліцію був найскладнішим за весь час незалежності. І власне багато вінницьких активістів Революції позитивно оцінили те, як він зіграв свою роль. Можливо тому, що він практично не чіпав навіть найрадикальніших з них. Навіть Хорта. 
"Хочу вам сказати від імені усіх активістів, що ви були найкращим керівником УМВС у області, якого коли-небудь знала Вінниця", - писала Таїса Гайда у Фейсбуці.
Більше про те, що казали у Вінниці після того, як Школьний покинув свою посаду читайте у матеріалі Наталії Гончарук - "Школьний не був начальником міліції. Тільки „в. о.”. Але запам’ятається найбільше" 
Також школьний був героєм чату на нашому сайті. Запитання до нього та його відповіді читайте тут. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    хороших начальників мусарні не буває. порядні люди на такі посади не потрапляють. нехай іде працювати як чесні люди.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up