«Шановний, ви порушили!» Як себе вести з поліцейськими у незручних ситуаціях

«Шановний, ви порушили!» Як себе вести з поліцейськими у незручних ситуаціях
  • Без документа краще з дому не виходити. Про це вінничани, які не хочуть опинитися на Пирогова, 4, вже знають.
  • Також варто бути у курсі, в яких випадках "копи" вправі зупинити авто або підійти з претензією до вас, як до пішохода.
  • Як грамотно діяти, щоб не мати проблем з поліцейськими, розглянемо на ситуаціях.

Зупинити машину “копи” вправі у дев’яти випадках. А вимагати документи чи вивернути кишені можуть із шістьох причин. Щоправда, у Законі України «Про національну поліцію» підстави прописані таким чином, що підозрілим поліцейські можуть назвати будь-яку людину.

Про право “власний розсуд” поліцейського, як про велику ложку дьогтю в бочці меду, одразу сказали правозахисники. І за рік відчули на собі занадто широкі повноваження «копів» деякі вінничани.

Про затримання людей після «анонімок» - дзвінків невідомих добродіїв на “102” - 20minut.ua писала не раз. Наші журналісти також розповідали, як вінничани воюють за свої права у судах після складених «копами» адмінматеріалів. Історії траплялися різні. Але в окремих випадках люди могли із самого початку обійтися без протоколів та штрафів. Досить було сказати «вибачте, я так більше не буду…»

Як діяти, якщо до вас підійшов поліцейський зі словами: «Шановний, ви порушили…»? У першу чергу - не нервувати, не готуватись до конфлікту і тим більше не провокувати його. А далі – за ситуацією. Розберемо кілька найбільш поширених із них.


Читайте також: 

Який ризик бути вбитим, пограбованим або обкраденим у Вінниці? (ІНФОГРАФІКА)
Нові вінницькі поліцейські виходять на вулиці. Як їх озброїли? (ІНФОГРАФІКА) 
Серед повноважень нових патрульних поліцейських є «ложка дьогтю»
Яким був перший рік існування поліції? У Вінниці святкують не тільки «копи»

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vladimir Molotov

    ща хатико с авакяном еще пролоббируют свои "законы", и заживем в еще большем мусорском государстве. а вы так и сидите дальше рабами без оружия, самозащиты и свободы.

    ACAB господа, ACAB.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up