П’ятий рік у Могилеві будують басейн. Коли можна буде купатися не тільки в Дністрі?

П’ятий рік у Могилеві будують басейн. Коли можна буде купатися не тільки в Дністрі?
Чаша для басейну у Могилеві-Подільському готова. Щоб запустити воду, треба виконати ще низку робіт
  • Місто на березі Дністра не має критого басейну.
  • Під майбутній об’єкт передали готове приміщення, в якому розпочали реконструкцію у 2017 році.
  • Завершити роботи планували спершу у 2018, потім у 2020-му.
  • З’явилася надія на фінансування — басейн включили до програми «Велике будівництво».

Новину про те, що держава дасть грошей на завершення будівництва довгобуду, повідомив голова міської ОТГ Геннадій Глухманюк.

— Дійшла черга до басейну, — написав посадовець на своїй сторінці у Фейсбуці. — Наш об’єкт включили до програми «Велике будівництво».

За словами Глухманюка, громада отримала підтримку у фінансуванні. Натомість влада має забезпечити якісний та ефективний технічний супровід і контроль за виконанням робіт на об’єкті.

Відео дня

— На черговій сесії депутати прийняли рішення «Про  передачу функцій замовника, надання згоди на проведення будівельних робіт, укладання договору про встановлення права на користування, — йдеться у повідомленні голови ОТГ.  

Нагадаємо, що будівництво басейну у місті над Дністром розпочали у 2017 році. Під нього використали капітальну будівлю, в якій раніше перебував міжшкільний навчально-виробничий комбінат. Останніми роками воно не використовувалося.

Знаходиться споруда у центрі міста неподалік від ринку.

Фахівці провели експертизу і надали висновок, що будівля придатна для реконструкції з метою створення в ній басейну.

Як розповів футбольний тренер Віктор Котовський, від старої споруди залишили тільки стіни. Демонтували дах, вікна , двері, підлогу. Все оновили з сучасних матеріалів. Обладнали душові, роздягальні. Спорудили стаціонарну чашу для заповнення водою.

Будують об’єкт за сучасним проектом. Басейн матиме чотири водні доріжки, довжиною 25 метрів. Така кількість дасть можливість проводити змагання з плавання чи інших водних видів спорту.

На подвір’ї обладнають місця для стоянок  автомобілів. Після початку робіт планували завершити їх у 2018 році. Саме тоді  мали урочисто відкрити довгоочікуваний для міста об’єкт. Не склалося. Роботи не завершили і у 2020-му, це був другий термін відкриття басейну. Тепер поставили за мету перерізати стрічку у нинішньому році.

— У нашому місті ніколи  не було критого басейну, — продовжує Віктор Котовський. — У теплі дні купаємося у Дністрі. А далі, як жартують, скільки там тієї зими. Зате в селі Сугаки, що за 25 км від міста спромоглися збудувати свій басейн. Його відкривали, якщо не помиляюся, у середині 90-х. Було це під Новий рік. Тому право першому скупатися надали Діду Морозу. Щоправда, нині об’єкт не працює. Нема кому взяти на обслуговування. Так розповідає місцевий тренер Степан Пустовіт. За його словами, споруда збереглася. Якби хтось відновив її, взяв на обслуговування, басейн працював би знову.   


Читайте також:

Наскільки велике судно Ever Given? Порівнюємо з річками, мостами і вулицями Вінниці

У мене коронавірус і немає сімейного лікаря — що робити? Розповідаємо на власному досвіді

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Кокос

    В Северной Корее за год в Пхеньяне построили район "Мирэ" с футуристическими пятидесятиэтажками -квартирами для ученых и заслуженных людей,а в вашей дерьмократии лягушатника не могут осилить -бу-га-га-га)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up