Повістки зустрічали з вилами і «липовим» штампами про шлюб. Результати призову

Повістки зустрічали з вилами і «липовим» штампами про шлюб. Результати призову
  • Осіння призовна кампанія в Україні завершується завтра, 30 листопада.
  • Але у вінницькому обласному військовому комісаріаті вже давно забули про неї.
  • У нашому регіоні виконали план призову ще за два тижні до фіналу.
  • Як набрали потрібну кількість призовників, якщо молодь служити не хоче?

План призову цієї осені в нашому регіоні був порівняно невеликий – 535 новобранців разом із резервними строковиками для Генштабу. Усі ці юнаки вже у навчальних центрах готуються до служби. Як сказав заступник обласного військового комісара, начальник відділу комплектування та призову Михайло Дзигаленко, Вінницька область першою завершила призовну кампанію, бо заздалегідь збирала дані про новобранців.

– У нас не було складнощів із призовом, – каже Михайло Дзигаленко. – Ми попередньо провели обласний огляд, тому проблем не було. У нас всі призовники прибули на збірний пункт вмотивовані. Практично всі пішли служити без всяких проблем. Як ніколи, в цьому році.

План призову осені 2017-го:

Відео дня

535 юнаків

100% наряд виконали

200 служитимуть в Нацгвардії

310 – у частинах Збройних сили України

24 – у Державній службі транспорту

 

Вік призовників – в основному 20-27 років. Тільки 0,5 відсотків із хлопців, які пішли служити цієї осені, – 19-річні (1998-го року народження).

– Це ті, які забажали, – говорить Михайло Дзигаленко. – Самі написали заяви у військкомат, і їхній батьки дали письмові згоди на службу. Завершили ми планове завдання призову 9 листопада (відправили в навчальні центри 532 юнака, – авт.), а 16 числа направили у Васильків резерв – 3 призовника за розпорядженням Генштабу.

Резерв, як пояснює підполковник Дзигаленко, створений для професійного призову фахівців, музикантів чи спортсменів. Їх розписали по 2-3 чоловіка на область і з Вінниці запросили трьох. 

– Ми виконали завдання. Впоралися першими в Україні, – говорить заступник обласного військового комісара.

Питаємо у Михайла Дзигаленка, чи не довелося його підлеглим побігати за юнаками, щоб вручити повістки? На Львівщині, нагадаємо, хлопців буквально виловлювали по нічних клубах, аби викликати у військкомат.

– Ми такою системою не працюємо, – каже співрозмовник. – У тих областях проблеми, тому що у них немає системних підготовчих заходів. А у нас підготовчі заходи, пов’язані з медоглядом, лікуванням, обстеженням та вивченням, були проведені ще в серпні-вересні. Ті військкомати, як помилково вважають, що призов проводиться тільки у жовтні-листопаді, не справляються. Це відправка має бути у ці місяці, а підготовка до призову починається ще у серпні.

Тим не менше, курйозні випадки з юнаками, які не хотіли служити і уникали призову, все ж мали місце і в нас. Військові розказують, як мати призовника зустрічала вилами людей із військкомату, а її син утікав з дому городами.

І нагадаємо скандальну історію 22-річного хлопця, який одружився на 79-річній бабусі, щоб його не забрали до армії. Подробиці – у статті Віктора Скрипника: «Щоб «відкосити» від армії, повів до шлюбу… бабусю. Подробиці скандалу». 

 

Читайте також:

На кого в армії чекає велика зарплата, а на кого звільнення

Кому зараз шлють повістки в армію? Призов триватиме до кінця листопада

В армії піднімуть зарплату до 8 тисяч, щоб була як в поліції, - вінницький військовий комісар

Призов осінь-2016: для строковиків нові умови, і вони служити не хочуть

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up