На кого в армії чекає велика зарплата, а на кого звільнення

На кого в армії чекає велика зарплата, а на кого звільнення
Армійські вакансії. Що треба зробити, щоб не було мобілізацій, та які зарплати сьогодні у військовослужбовців-контрактників, розказав керівник комісаріату області. Він знає, коли нарешті з війська звільнять «аватарів» і звідки любителі алкоголю там узялись


Якщо до квітня у Вінницькій області знайдуть 830 контрактників, то наступні черги часткової мобілізації можуть не знадобитися. Але сьома буде. Невелика. Раз із армії виженуть любителів оковитої, то їм треба знайти заміну. А звільнять «аватарів» до весни.

- Сьогодні вимоги до комплектування армії зовсім інші, - каже тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Михайло Дзигаленко. - В армію мають іти служити тільки люди без проблем зі здоров’ям. Перший критерій: придатність до військової служби без обмежень. Другий: та категорія військовослужбовців, яких сьогодні називають «аватарми», більше у війська не попаде.

Михайло Дзигаленко прямо говорить, що армія має більше втрат через вживання алкоголю чи наркотиків, ніж бойових.

Відео дня

- Ніхто цього не приховує, що лише 1-2 відсотки – це бойові втрати, решта – в стані алкогольного сп’яніння, - сказав підполковник Дзигаленко.


Призивали непотріб

Як так сталося, що на службу послали любителів оковитої?

- У перші три мобілізації, які проводилися в 2014 році, служити йшли добровольці. А минулого року цей ресурс вичерпався, і комісаріати, щоб виконати планове завдання, змушені були давати повістки різним людям, - каже Михайло Дзигаленко. - Були випадки, що керівники підприємств брали на роботу всілякий непотріб, щоб відправити їх у військові комісаріати і зберегти своїх фахівців, комбайнерів, трактористів, токарів… Четверта, п’ята і шоста мобілізації були дуже важкими. Ми змушені були призвати таких. А зараз цього не буде. Система комплектування війська зовсім змінилася.

До кінця місяці запланували звільнити всіх «аватарів» із військової служби. Для цього, як каже Михайло Дзигаленко, вже вносять зміни в законодавство. На їхні місця планують взяти контрактників.

І бажаючими служити за контрактом збираються замінити четвергу чергу мобілізації, призвану минулої весни. З «цивілки» планують відібрати 17,5 тисячі. З війська - ще більше. Всього 42 тисячі людей. План для Вінницької області – відібрати 830 контрактників до кінця березня.

З початку року в області уже відправили у навчальні центри 212 контрактників. Сім із них – жінки.

- Я вважаю, чим більше жінок в армії, тим більше буде порядок, - говорить Михайло Дзигаленко.  

Він уже зустрічався з керівниками районів і просив їх підібрати по 30 кандидатів на контракт через сільради, з кожної по одному-два потенційних контрактника.  

- Це легший шлях - подати контрактників, ніж проводити часткову мобілізацію, - каже керівник комісаріату області. - Уникнути мобілізації ми не можемо, але можемо провести її в меншій кількості. Відсотків на 50.





Дають хороші гроші

В контрактники, як кажуть в комісаріаті, ідуть чоловіки, що звільнилися після першої та другої мобілізації.  

- Якщо взяти ринок праці, то не думаю, що десь є така зарплата, як сьогодні у Збройних силах, - каже Дзигаленко.   

В лютому контрактники отримають, як мінімум, по сім тисяч гривень. Такий оклад рядового стрільця. Ті, що служать в АТО, матимуть ще й суттєву доплату за участь в бойових діях.

- Держава всіляко сприяє, щоб ми перейшли повністю на контактну службу, - каже підполковник. - І призов на строкову службу буде дуже малий. Тепер призиватимемо не 18-річних, а людей 20-27 років, що вже мають певний життєвий досвід, освітній рівень, спеціальність. Жоден строковик не буде задіяний в зону АТО. Це однозначно і безповоротно.

Щодо роботи в армії, то її пропонують також колишнім військовим, які вийшли зі строю. Для них у комісаріатах області є 50 вакансій.

- Запрошуємо на роботу людей, які отримали поранення в АТО і не влаштувалися, - каже керівник комісаріату області. – Їхній досвід, їхня агітація дасть нам плюс. Єдине, що в нас низький рівень зарплат у цивільних службовців. До двох тисяч гривень. Мають платити не менше п’яти, думаю, бо це державна служба, з великою відповідальністю. Якщо трохи скоротять штат військових, то піднімуть зарплати й цивільним.





 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Валентин Вільчин

    Армія комплектується з  робітників  і селян , а де чиновники і їхні діти  ... ?
  • Анонім

    Да не правильный совершенно подход.Контракты должны быть короткими 1-2 года.Тяжело прожить в поле и палатках,в грязи даже один год.Люди болеют больше чем служат.И не в автарах проблема .автарами становятся там от скотских условий.Большинство из аватаров на гражданке даже не пили.а зарплата увеличенная -это вообще издевательство по украински.Оклады не подняли ,подняли лишь премию на 500%.А ее как дали ,так и забрать могут.Получил догану и сразу минус 10% от общей суммы денег и снимать будут пока взыскание не снимут,а это может годами длиться.В своем большинсте все взыскания в армии связаны по причине отсутствия обеспечения,как хочеш так и крутись.Либо сам покупай ,либо минус премия
  • Анонім

    Звільняють тільки з доганами і за станом здоров"я...ше скільки переслужувати???....надоїли...ше на майдан в Київ запруть проти героїв зі щитами стояти((

    Анонім reply Анонім

    поверь дружище даже с доганами не увольняют и по здоровью проблематично
  • Анонім

    Коли буде демобілізація НЕ 4 хвилі а контрактників у яких закінчився строк дії контракту??? переслужують по 1.5 роки...ВР робить зміну в закон у ст 23 ЗУ "Про військовий обов"язок і військову службу" , а контрактники НГУ з закінченими контрактами мають ше якшо треба захищати депутатів? какали люди на ті 7 тисяч...коли тобою командують матумбісти....треба нормальне відношення, вихідні, нормована тривалість робочого часу, і недовготривалі ротації...бо бардак без аватарів такий шо .......

    ДЕМОБІЛІЗУЙТЕ КОНТРАКТНИКІВ!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up