Кому зараз шлють повістки в армію? Призов триватиме до кінця листопада

Кому зараз шлють повістки в армію? Призов триватиме до кінця листопада
  • Осіння призовна кампанія почалася цього місяця, а завершиться у кінці листопада.
  • На того, хто проігнорує повістку, чекає кримінальна відповідальність.
  • Кого покличуть у військкомат, а кому можуть дати відстрочку – дивіться в інфографіці.

Придатних до військової служби чоловіків від 20 до 27 років призивають зараз на строкову службу. Покликати у військкомат на комісію можуть і молодших (віком 18-19 років), але повістки їм вручать тільки за їхнім бажанням.

Як і навесні цього року, строкова служба триватиме рік для юнаків із вищою освітою і 18 місяців – для тих, що мають середню.

Трохи більше 10 тисяч юнаків повинні відібрати для служби в армії під час цієї осінньої призовної кампанії. Найбільший план призову поставили Київській та Дніпропетровській областям (приблизно по тисячі чоловік). Найменше призвуть із Закарпатської області – 155 юнаків призовного віку. Вінницька область – із середнім планом.

Нагадаємо, що навесні цього року, коли план призову по країні був 11 тисяч, з Вінницької області направили в навчальні центри 782 призовника. В зону АТО, як відомо, строковики не потрапляють.

Відео дня

Новобранці їдуть служити до лав Збройних Сил, у Нацгвардію та в Державну спеціальну службу транспорту. Рішення, де саме проведе рік строковик, приймає приймальна комісія на підставі його освіти, придатності до служби за станом здоров'я, фізичного розвитку і його власного бажання.

– Підскажіть, чи мають право призвати в армію мого онука? – питає читачка RIA/20minut та розповідає, що вона хворіє на цукровий діабет і серцеві хвороби, знаходиться на пенсії та немає більше нікого поруч, окрім онука. – Наскільки я знаю, то закон звільняє від строкової служби тих, в кого на утриманні інваліди і непрацездатні. Я маю довідки про хвороби, а йому прислали повістку…

Просто не піти у військкомат, якщо туди покликати, – не можна. За неявку загрожує штраф. А за ухиляння від призову – узагалі кримінальна відповідальність.

  • Неявка у військкомат без поважної причини – штраф 85-119 грн.
  • Повторна порушення протягом року – штраф 170-255 грн.
  • Ухилення від призову карається обмеженням волі – до 3 років умовно.

Закон залишив право на «відстрочку» від строкової служби за сімейними обставинами. Про відстрочення призову можуть просити сироти, тимчасово непридатні за станом здоров'я, студенти денної форми навчання, молодші 21 року.

Кого призивають зараз, а кому повістки не повинні прийти, подивіться в інфографіці:

Читайте також:

В армію беруть одного з десяти

Призов осінь-2016: для строковиків нові умови, і вони служити не хочуть

На кого в армії чекає велика зарплата, а на кого звільнення

В армії піднімуть зарплату до 8 тисяч, щоб була як в поліції, - вінницький військовий комісар

Оприлюднили список тридцятьох вінницьких дезертирів, яких розшукують

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • З.А.Глядач

    "строкова служба триватиме рік для юнаків із середньою освітою і 18 місяців – для чоловіків, що мають вищу освіту"

    Невже саме в ТАКІЙ послідовності? Чи автор навіть не дивиться,ЩО пише і не звертає уваги на наведену нижче "інфографіку"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up