Поліцейським будуть компенсувати оренду житла. У Вінниці — до 3965 гривень

Поліцейським будуть компенсувати оренду житла. У Вінниці — до 3965 гривень
  • Кабмін затвердив порядок компенсації вартості оренди житла для поліцейських. Виплати призначені для тих правоохоронців, які не мають власного житла в тому населеному пункті, де проходять службу і знімають його за договором.
  • За інформацією поліції області, виплати розпочнуть з наступного року.

У постанові № 866 від 24 жовтня 2018 року прописали механізм того, як виплачуватимуть компенсації.

  • Гроші за житло, яке винаймає поліцейський, повертатимуть кожного місяця за попередній;

  • Сума компенсацій для поліцейських у Києві має становити не більш, ніж два прожиткових мінімуми, станом на 1 січня календарного року. Тобто (1762 гривні на 1 січня 2018 року) — 3524 гривні;

    Відео дня
    /li>
  • У Сімферополі, Севастополі та обласних центрах, а значить і у Вінниці — не більш як 1,5 прожиткових мінімумів, тобто 2643 гривні;

  • В інших населених пунктах — не більш як 1 прожитковий мінімум для працездатних осіб на 1 січня календарного року — 1762 гривні.

Ці суми можуть збільшитися, якщо в правоохоронця є три чи більше члени родини. До 5286 гривні для Києва, до 3965 гривень для обласних центрів, до 2643 для інших населених пунктів.

Для того, щоби почати отримувати компенсації, поліцейський пише рапорт до керівництва відділку, де служить. Разом із ним подає цілий пакет документі, зокрема, такі, що підтверджують оплату за оренду житла.

Рішення про призначення компенсацій приймає керівник поліцейського. Відхилити прохання підлеглого може у випадках, якщо:

  • Сам правоохоронець має власне житло в регіоні, де працює. Або члени його родини;

  • За ним закріплене службове житло;

  • Хтось у родині вже отримує компенсацію за оренду житла;

В управлінні патрульної поліції Вінницької області ще ніхто зі співробітників не писав рапорти на отримання компенсації.

— Ми ще не отримали роз’яснення як це все має працювати, — каже прес-секретар Тетяна Плахотнюк. — Це організаційні питання і скоро вони вирішаться.

У прес-службі Головного управління Нацполіції області розповіли, що гроші, які будуть виплачувати у якості компенсації, закладені в бюджет наступного року. Відтак зараз ще ніхто рапорти не подавав, кошти не отримував.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Стецько Дуля

    Им хабарей уже не хватает?
  • Yaroslav Mushynskyi

    А мізки вони в оренду ще не знайшли де взяти?
  • Ирина Криворучко

    А хто нам компенсує злидене життя ????😠😤
  • Николай Симчук

    А контрактникам як завжди х...й😬😬😬

    Николай Симчук reply Николай Симчук

    Сергей Кухар ну бачиш.... Поліцаї виявляється поліцаї потрібні більше ніж ЗСУ, бо коли народ візьме тих уродів шо на верху за яйця то вони мусорами і нациками будуть захищатись
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up