Новий поліцейський патруль вийде на роботу в День закоханих

Новий поліцейський патруль вийде на роботу в День закоханих
Майбутня поліцейська Діана Щербань (23). Випускниця політеху раніше зі зброєю справи не мала, тепер вчиться влучності
От-от. Приймуть присягу і одразу вийдуть на вінницькі вулиці нові патрульні поліцейські. Спершу анонсували, що буде це 6 лютого, а минулого тижня старт відклали до 14-го. Тренери називають нову дату символічною


Сьогодні вони ще слухачі тренінгового центру. Але менше, ніж за місяць, на них впаде вся відповідальність за порядок на дорогах і вулицях Вінниці. Коли стануть патрульними ті 263 людини, яких відібрали на конкурсі, де було 34 людини на місце?

Минулого тижня в поліцейському управлінні та в навчальному центрі всі були впевнені – новобранці приймуть присягу на плацу перед колишнім облДАІ 6 лютого. Будівлю на Ботанічній доти мають звільнити для нової поліції тамтешні працівники.

- Вони до 6 лютого визначаються з переміщенням, шукають собі інше місце роботи або звільняється на заслужений відпочинок, - сказав керівник управління Нацполіції області Сергій Кримчук.

Але судячи з графіку на сторінці у Фейсбуку міністра МВС Арсена Авакова, «свято» для ДАІвців не наближається, а відкладається. Він написав, що у Вінниці нова патрульна поліція стартує 14 лютого. На працевлаштування ДАІвцям часу трохи додалося.
 

 

Как в песне – «Невзирая на снег и дождь..»Сегодня в 11.00 на фестивальном причале в Днепропетровске принесли присягу ...

Опубликовано Арсеном Аваковым 17 января 2016 г.

 

Відео дня


Вчіть ПДР!   
Що запрацює нова патрульна служба в День закоханих - це символічно, каже директор автошколи «Форсаж» Олександр Зєрщиков. Він навчає слухачів вінницької «поліцейської академії» правилам дорожнього руху й має в кінці тижня тестувати їх на вміння водити авто. Жалкує про єдине. Що немає у поліцейських занять з екстремального водіння.

- Вони мотивовані! – каже про своїх учнів тренер. - Багато людей думають, що вони мотивовані великими зарплатами. Але для вінницьких хлопців та дівчат – це не головний мотив. У багатьох "горять очі"! І це дає надію. Вони будуть накладати стягнення на суддів, прокурорів, працівників інших відомств, які постійно порушують правила дорожнього руху. Водії, повторюйте ПДР, скоро знадобиться!

Двійочників немає
Редакція питала в інших тренерів їхнє враження про мабутніх “копів”. Дізнавалася в навчальному центрі, чи не вигнали кого за неуспішність чи порушення дисципліни. Виявилося, ні один «курсант» не покинув навчання через велике навантаження. А в інших містах тікали. І нікого не відрахували за прогули чи двійки. А таке було в інших регіонах.  

Як сказав куратор від МВС у Вінниці, що працював у Харкові, Львові та Миколаєві, Андрій Лопутько, в нашому місті - особливий курс. Рівний знаннями і стабільний в успішності.

- Вінниця, як золота середина, - каже координатор навчального процесу з Києва. - Немає надзвичайно високих оцінок і абсолютно відсутні двійки. І жодного, хто написав би рапорт, бо зрозумів, що не туди попав. Жодного! Як було 266 по списку (троє – з поліції інших регіонів, - авт.), так і зараз є, а ми вже перетнули екватор. Скрізь, де я працював, хтось завжди ішов за сімейними обставинами, щойно розумів, що тут не американські копи в дзеркальних окулярах. А у Вінниці навіть таких, щоб сумнівалися, немає. Дуже рівний набір.


- Слухачі скрізь йшли "за сімейними обставина", щойно розуміли, що тут не американські копи в дзеркальних окулярах. А у Вінниці навіть таких, щоб сумніваються, немає, - каже "контролер" від МВС Андрій Лопутько
Покаже вулиця  
Лише кілька слухачів скористалися правом перездачі. Воно їм дається раз на весь курс, а тестування проводять на кожній парі. У випадку другого провалу – до пробачення. І вдруге ніхто перевірку знань не завалив.  

- Навчальний процес побудований чітко і грамотно. Часу небагато, але вони засвоюють матеріал, - каже начальник тренінгового центру Сергій Мерзлікін, що викладав вогневу підготовку, яку курсанти називають улюбленим предметом. - Якщо мені хоча б кілька людей із групи потім скажуть «дякую, що навчили користуватися зброєю», то я не дарма працював. Їхніх професіоналізм покаже вулиця. В нас свої екзамени, а там – життєві. І вони розуміють, що з виходом за поріг центру на них лягає відповідальність «сумашедша». Маємо на них надію. Правда, хочеться вірити у них.

Голова Люстраційного комітету Вінниччини Анатолій Банах вчив поліцейських ефективній комунікації. І він каже: впевнений лишень у 80 відсотках курсантів, яких бачив на своїх заняттях. Він сидів у комісії під час відбору і пропустив колишніх міліціонерів, яким би зараз своє «за» не віддав. 

- Вони на співбесіді казали те, що ми хотіли чути, - говорить Анатолій Банах. – А на тренінгах я побачив, що є люди відверто «тугенькі». В очі їм казав: якщо будете бовдурами, то довго на цій роботі не протримаєтеся. А із вмотивованими працювати було дійсно класно. Таких переважна більшість. Я бачу цю нову поліцію, як такий собі елітний загін. Вони ж перші, кого відібрали на великому конкурсі і по серйозних критеріях.   
 

 

Previous Next



Стервозність та «смайлики»
У вінницькій поліції буде 33 жінки. Багато з них розлучені. Кожна з твердим характером. Принаймні такими побачили слухачок «поліцейської академії» тренери, з якими говорила журналіст. Жінки в групах лідери - самі “курсанти” їх обрали командирами або помічниками. А це значить, що можуть бути призначені керівниками рот, взводів.  

А от колишній начальник Вінницького райвідділу міліції Олег Картушев, який вчив «копів» адміністративній відповідальності, називає дівчат-слухачок «смайликами». Чи впораються вони із найбруднішою роботою в поліції? Патрульна служба - саме така, найбрудніша і небезпечна.

- Усе буде залежати від того, яке в них буде керівництво і як організує роботу, - каже Олег Картушев. - Якщо дівчину поставити на маршрут в складній дорожній обстановці, то їй буде важко. Але якщо вона патрулюватиме в людних місцях, то реакція перехожих буде найпозитивніша. Уявіть: із суворим поліцейським іде красива, молода, в гарну форму вдягнена жінка і посміхається. Ходячий «смайлик». От тоді буде позитивне сприйняття. Керівництву треба буде думати, щоб не було казусів, не опинилася ця молода особа в скрутній ситуації, і люди не знімали на відео переляканий чи некомпетентний патруль. І робота патрульного також пов’язана з ризиком. Грабежі, розбої, ДТП з морем крові. Це вам не квіточки і набір косметики. Може бути жорстка життєва ситуація. Який психологічний стан цих слухачів, чи зможуть втримати цю обстановку? З часом будемо бачити. 

 

Трохи цифр про патрульну поліцію

  • 700 доларів коштує комплект форми поліцейського, яку вже шиють для вінничан
     
  • 400 годин – програма тренінгів 
     
  • 266 людей випустить вінницька «поліцейська академія»
    (троє поїдуть працювати в інші міста, бо свою підготовку там прохворіли)
     
  • 184 людини з вищою світою
     
  • 61 колишній міліціонер 
     
  • 50 учасників АТО
     
  • 33 жінки 
     
  • 13 майстрів і кандидатів в майстри спорту 
     
  • 8 колишніх працівників служби надзвичайних ситуації 
     
  • 9 не мали водійський прав, коли пройшли по конкурсу 
     
  • 2 не записалися на курси водіння, хоча мають обов’язково це зробити до кінця навчання 
     


Читайте також:
У нових поліцейських почалося навчання. Що за люди стануть «копами»?
У Вінниці набір в поліцію побив одразу два рекорди
Шестеро вінницьких красунчиків і красунь служать в поліції у Києві
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Oleksandr Stoliarov

    Тупо все для піару... 14 лютого

    "Мої нові мусора".

    І почнеться шторм з фото в соцмережах вінницьких з мусорньою

  • Дарья

    Отже їх 266 залишилось і будуть працювати, але ж це не мала кількість, невже старих працівників в такій же кількості звільнять та залишать без роботи, чи все-таки десь пристороять і знайдеться для них місце.

    Анонім reply Дарья

    Конечно найдется, в бандиты пойдут. )
  • Анонім

    Чому не можна було одягнути хоча б і дати нормальну зарплату,щоб жити сьогоднішнім прац.минулої міліції??Вони ж бідні...голі та босі(прості,не начальники)....
  • Анонім

    ВАУ. Наконец - то в виннице   будут   селфи - полицаи.

    Айн- цвай - полицай.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up