На Вінниччині з 10 серпня не можна ловити раків. Який штраф світить?

На Вінниччині з 10 серпня не можна ловити раків. Який штраф світить?

У суботу, 10 серпня 2019 року, на Вінниччині починає діяти заборона на вилов раків. Заборона триватиме рівно місць, до 10 вересня.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

За вилов раків під час заборони на порушника чекає:

  • адміністративна відповідальність як за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф - 170 гривень),
  • за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф - від 340 до 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів).
  • залежно від ступеня завданих збитків, передбачена кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним або іншим водним добувним промислом). Ця стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 1 700 до 6 800 гривень або обмеженням волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 гривень за кожного рака.

Відео дня

Після закінчення заборони одній людині за добу можна впіймати 30 раків на відкритих водоймах  та 50 раків на приватних ставках. Забороняється вилов цих річкових мешканців пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу. Забороняється вилов раків менших, ніж 10 см.

Довідка: Основна мета заборони – захистити членистоногих у період другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі. Линька раків відбувається один-два рази на рік у дорослих особин, а в молодих –періодично при рості та розвитку. Вона триває від кількох годин до однієї доби. Проте період формування та зміцнення нового панцира може тривати від одного до півтора місяця. Саме в цей час і діє заборона на вилов раків. Панцир у раків надзвичайно міцний, він заважає повноцінно рости, тому процес його скидання є необхідним для їх розвитку особин. Під час линьки членистоногі скидають не лише панцир, а й хітинову оболонку очей та зябер. Линяють раки не у норах, а на відкритому простоті, тому в цей період вони менш всього захищені. 0 Супер 0 Сміх 0 Жах 0 Ганьба 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up