На Вінниччині двоє братиків пішли колядувати та не повернулись додому

На Вінниччині двоє братиків пішли колядувати та не повернулись додому
Фото ілюстративне
  • На Різдво, 7 січня, у Козятинському районі зникли двоє братиків, 9 та 11 років. Вони ввечері пішли колядувати та вночі не повернулись додому. 
  • Хлопчиків знайшли у сусідньому селі в нежилому будинку, куди вони зайшли погрітись.

Вчора, 8 січня близько першої  години ночі на спецлінію поліції 102 з повідомленням про зникнення дітей звернулась жителька села Титусівка Козятинського району. 

Жінка розповіла, що близько п'ятої години вечера двоє її синів пішли колядувати та не повернулися додому. Мобільних телефонів діти при собі не мали.

— На пошуки дітей  залучили весь особовий склад місцевої поліції та  працівників ювенальної превенції. Поліцейські  опитували мешканців села, знайомих та сусідів родини, прочісували територію населенного пункту та оглядали закинуті місця у селі, — розповів т.в.о. керівника ювенальної превенції обласного главку поліції Володимир Федоришин.

Відео дня

Дітей знайшли у закинутому будинку

Під час розмови з друзями хлопчиків поліцейські з'ясували, що діти пішли колядувати до сусіднього села.

— Через  три години пошуків поліцейські знайшли дітей у селі Сигнал в нежилому будинку на околиці села, —  кажуть у поліції.

Діти розповіли, що пішли колядувати, а коли зрозуміли, що пізня година, боялися повертатися додому. Аби не замерзнути, хлопці знайшли нежилий будинок і до ранку вирішили залишитись у ньому.

З батьками працівники поліції провели профілактичну бесіду. Дітям пояснили, що така поведінка може нести загрозу їхньому життю та здоров’ю.

— Відносно матері  розшуканих дітей поліцейські склали адміністративний протокол за статтею 184 Кодексу України про адміністративне правопорушення «Невиконання батьками чи особами, що їх заміняють, обов’язків по вихованню дітей». За таке правопорушення передбачено штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, — зазначає Федоришин.

Упродовж 2020  року поліцейські Вінниччини розшукали 457 дітей.

Поради батькам

Шановні батьки, приділяйте більше уваги вашим дітям та їх вихованню, адже саме від вас залежить їх безпека та майбутнє.

Звертаємо увагу, що ваші  діти повинні бути під постійним вашим наглядом та контролем.  Приділіть час на розмови з дітьми, поясніть як важливо довіряти рідним.

 

Читайте також:

Вінницька міська рада обмежила безкоштовний проїзд для учасників АТО (ОПИТУВАННЯ)

Карантин з 8 січня посилять: що зміниться під час локдауну?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах Від читача 18:21 Благодійний проєкт "Толока в стилі джаз" 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up