На ставу у Літинському районі загинуло 9 зубрів

На ставу у Літинському районі загинуло 9 зубрів
У Літинському районі під лід провалилося стадо зубрів. Дев'ять тварин загинуло.

Інцидент стався у суботу, 30 січня близько 17:30 біля села Требухи Літинського району.

- Тварини вийшли з лісу на став, де провалилися під лід. Місцеві жителі, які стали свідками цих подій, викликали працівників лісгоспу. Спільними зусиллями вдалося врятувати 2 тварини, - кажуть у відділі комунікацій ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

Чи є ще під кригою тварини в управлінні лісового та мисливського господарства Вінниччини не знають. Кажуть, що тварин хтось налякав, а й можливо і спеціально загнав на кригу.

Відео дня

За фактом загибелі тварин, занесених до Червоної книги, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 249 КК України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Довідка. За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, станом на вересень 2015 року на Вінниччині нараховувалось 101 зубр. Всього в мисливському господарстві України налічувалось 300 голів.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Alexander Senkevich

    Червонокнижні зубри загинули під кригою через браконьєрів. Про це Vlasno.info стало відомо від місцевих мешканців села Трибухи Літинського району Вінницької області. Саме браконьєри пострілами налякали стадо зубрів та загнали тварин на лід.



    – Це троє наших місцевих хлопців. Ще молоді, їм років по 24, правда, один вже жонатий, є двоє дітей, – розповідають місцеві мешканці. Просять, щоб не вказували їх прізвища. – Вони вічно щось витворяють. Скільки вже їх мами їздили за них просити, щоб їх не садили. І штрафи немаленькі за них платили. Але, видно, не доходить. Це ж треба таке придумати, щоб рідкісних тварин стріляти!



    За словами місцевих, ввечері 30 січня цих троє молодиків із незареєстрованої зброї влаштували полювання на зубрів. Молодого зубра підстрелили ще в лісі, розробили тушу і сховали у сіні на подвір'ї одного з молодиків.



    – А потім стали зубрів на воду заганяти. Двох встигли підстрелити, то їх так і дістали з води з кулями, – продовжують розповідь. – Єгері казали, як діставали туші тварин з-під льоду, аж плакали. Скільки за ними дивились, годували, дбали, а тут стільки тварин одразу загинуло. Одну тварину підстрелять — це вже НП, а це ж дев'ять одразу! Кажуть, тепер тим браконьєрам треба по 80 тисяч гривень за кожну голову сплатити.



    Директор "Хмільницького лісгоспу" Тарас Ющинський зауважує, що зараз відшкодування збитків за тіло кожного зубра складає 132 тисячі гривень. Крім того, суд може присудити ще й штраф сплатити.

    Анонім reply Alexander Senkevich

    Тут повинні судити за 248 КК - де є цілий набір ознак а судити по ці статті можна навіть по одній з них.

    1. Червона книга

    2. Шляхом масового знищення (загін стада на болото, лід, воду тощо)

    3. Значна шкода більше 250 неоподатнованих мінімумів

    4. Переслідування з використанням транспорту

    5. За попередньою змовою групи осіб
  • Анонім

    ось це справжнє горе, а не те що пяні обкурки обкурки розбиваются на машинах в центрі міста.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up