Київський міст відкриють 24 серпня. Але ремонт ще не закінчився

Київський міст відкриють 24 серпня. Але ремонт ще не закінчився
Робота кипить і вдень, і вночі. Декілька десятків працівників вкладали нову дорогу на мосту і паралельно робили тротуари та інші дрібні роботи
  • З 24 серпня проїхати через міст на Чорновола можна буде по всіх чотирьох смугах, замість трьох, як це було раніше.
  • Проте робітники свою справу ще не завершили: паралельно лагодять тротуари, огородження та інші дрібні речі.
  • У цілому, роботи на фініші. Але в мерії побоюються казати про точну дату завершення ремонтів

З 15 серпня Київський міст знову закрили для проїзду машинам, і це знову стало причиною появи заторів в середмісті. А поки водії та пасажири сварилися на дорогах, робітники одразу з кількох підприємств лагодили мостову переправу.

Міська влада дала їм лише дев’ять днів, аби заасфальтувати дорогу як по мосту, так і в’їзди на нього. Тож працюють тут і вдень, і вночі.

Свідками ремонтів були пішоходи та велосипедисти, які залишилися єдиними користувачами Київського мосту. Серед них був і журналіст RIA.

Відео дня

Наче «мурашник»

Побачили, як люди працювали на мосту вночі, 20 серпня. На в’їзді, з боку вулиці Богуна, робітники товариства «Шляхбуд» зняли асфальт з дороги. Спритні міні-навантажувачі зрізали шари старого асфальту, а у новоутворені пустоти засипали асфальт.

Тієї ж ночі, на самому мосту працювали з десяток різних типів техніки — від крихітних асфальтових котків до величезних асфальтоукладачів. Паралельно до цього, працівники почали укладати нове покриття на тротуарах.

Висипали свіжий бітум, рівняли його, вкатували зо три десятки будівельників. Точно порахувати складно, бо люди не сиділи на місці й кожен з робітників виконував свою частину ремонту. А робітники з «Вінницької транспортної компанії» встановили на мосту стовпи контактної мережі для тролейбусів ще минулого тижня.

З протилежного боку, на в’їзді з боку вулиці Чорновола, вгризалася в дорогу кількаметрова фреза. На місце глибоких канав заливали свіжу речовину, на яку викладуть ще кілька шарів асфальту.

Робітникам було не до розмов, тож з’ясувати вдалося небагато: ремонти тривають по всіх «фронтах» — і тротуари, і дороги, і нові світильники, і монтаж решіток зливової каналізації та багато іншого. Усе роблять, аби встигнути до 24 серпня, коли знову відкриють проїзд.

Роботу треба виконати

Удень 21 серпня роботи продовжилися. Хоча й не так жваво, як це було вночі. Причиною була 30-градусна спека, яка не жаліє ані техніку, ані людей.

На в’їзді з вулиці Богуна продовжували вкладати асфальт на тротуари та лагодити ліхтарі. Їх замінюють на LED-лампи, які споживатимуть менше електрики та даватимуть більше світла.

Ті асфальтоукладачі, що працювали вночі — об 11-й ранку стояли без діла. Хоча, як казав один з операторів величезного агрегату — це ненадовго.

— Те, що ви бачите на мосту, є гідроізоляцією. Руберойд. Він потрібен, аби бетон не заливало водою. Ми маємо ще два шари асфальту покласти. Чи встигнемо до 24-го? Не знаю, запитайте в старшого, — казав чоловік.

Крім дороги, вдень робітники продовжували займатися тротуарами. З правого боку (якщо йти з центру - авт.) тротуар вже сформований: його робили наново й збільшили на один метр. Там мостобудівельники з «МСУ-2» ставили новий металевий паркан. Старе огородження відреставрувати не вдалося — йому було понад 60 років.

З іншого боку продовжували робити тротуар. При довжині мосту близько 160 метрів, тротуар з лівого боку вже повністю зробили лише на 30-40 метрах. Далі, вздовж мосту, ще стирчить арматура, на яку ставитимуть опалубку під бетон.

— Що ми тут робимо? Це секрет, — казав посміхаючись один з робітників. — Працюється нормально. Те, що міст перекритий, або не перекритий, не сильно міняє обстановку. Роботу ж потрібно виконати.

З в’їзду на вулиці Чорновола продовжували зрізати асфальт. А трохи трохи далі стояли вантажівки, куди зсипали шмаття дороги. «Мурашник» з робітників продовжував «гудіти» навколо шляхопроводу. І як казали будівельники, наразі всі роботи тривають зверху — опори мосту залишилося тільки пошпаклювати та пофарбувати.

Коли завершать ремонт

На це питання однозначної відповіді дізнатися не вдалося. Виконроб підприємства-підрядника робіт «МСУ-2» Олег Городецький категорично відмовився говорити з журналістом. Пояснив це тим, що «інтерв’ю дають в мерії».

Увечері 20 серпня зустріли на Київському мосту керівника міського департаменту капітального будівництва Ігоря Кравця. Саме цей департамент відповідає за реконструкцію моста. Але й там нам не вдалося отримати однозначну відповідь.

— Київський міст відкриємо 24 серпня. По всім смугах буде рухатися транспорт. А робітники продовжать ремонт тротуарів, монтаж огородження тощо, — сказав Кравець. — Конкретної дати завершення робіт не скажу. Тим більше, крім самого завершення реконструкції, ще буде експертиза якості робіт. Коли отримаємо їх висновок, міст буде офіційно зданий в експлуатацію, що буде до кінця 2018 року.

Більш детальної інформації під час підготовки матеріалу журналісту не вдалося з’ясувати.

Міст став «трохи» дорожчим

Наприкінці листопада 2016 року міська влада провела тендер на реконструкцію мосту на вулиці Чорновола. Тоді кошторисна вартість оновлення переправи коштувала 67 мільйонів гривень. Завдяки реверсивному аукціону (аби перемогти учасники зменшують свою пропозицію - авт.) на «ProZorro» ціна ремонтів стала 56,495 мільйона гривень. Тендер дістався київській компанії «МСУ-2»

За ремонт спільно платять місто й держава. Цей проект отримав фінансування від Державного фонду регіонального розвитку. З держфонду — 37,4 мільйона гривень, а з міського бюджету — 19 мільйонів гривень.

У кінці липня 2018-го департамент капітального будівництва уклав додаткову угоду з генеральним підрядником робіт «МСУ-2». На реконструкцію переправи спрямували ще 1,495 мільйона гривень. Тому наразі загальна вартість зросла до 57,9 мільйона гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Олексій

    Перила зробили такими, що вони враз обростуть замками.

    Знание - сила reply Олексій

    Поставить камеры видеонаблюдения.
  • Иванов Иван

    и так с автомобильным вы прое..бали спор теперь с железнодорохным кто раньше
  • Николай Энэми

    Ещё полтора лимона? За что? За то, что его уже 2 года колупают?

    Иванов Иван reply Николай Энэми

    это на клызму тебе может гавно с твоего набалдышника вытечет

    Николай Энэми reply Иванов Иван

    хахахаха, жаль что тебе новый мозг уже не купишь, так и останешься имбицилом)
  • Знание - сила

    Хоть би не спаскудили жовтоблакитною фарбою в кінці...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up