Вінниця-2018: Палац спорту, е-квиток та добудова Київського мосту

Вінниця-2018: Палац спорту, е-квиток та добудова Київського мосту
Київський міст став найдорожчим проектом за 2017 рік: на нього вже витратили понад 54,6 мільйона гривень. Майже стільки виділяють з міського бюджету на ремонт доріг в 2018 році

Підсумки та плани. Уже другий рік поспіль наше місто перетворюється на будівельний майданчик. У 2017 році повністю змінив свій вигляд проспект Космонавтів, утеплили кілька шкіл і дитсадків та зробили чотири трамваї VinWay. А що чекає на Вінницю у 2018 році?

Завдяки фінансовій децентралізації Вінниця отримує більше грошей. Тобто, центр держави передає як більше грошей, так і більше повноважень на місця. За прогнозами посадовців, доходи нашого бюджету в 2017 році склали 4,3 мільярда гривень.

Більшу частину коштів витратили на соцзахист, медицину, освіту та ЖКГ. У результаті тільки 762 мільйони надійшли до бюджету розвитку — фінансового ресурсу, який витрачають на реконструкції та ремонти у Вінниці. Проте, на капітальні ремонти та будівництво було направлено 224 мільйони гривень.

Що зробили

Цього року відремонтували багато об’єктів інфраструктури — доріг, тротуарів, парковок та інше. Зокрема, зробили капремонт та реконструкцію доріг на 18 вулицях та побудували вісім нових парковок на 264 місця. Зробили 19,2 км велодоріжок. А до 2020 року в місті має бути 85 кілометрів велодоріжок.

Відео дня

Промисловість міста не стоїть на місці — відкрили новий завод «Електричні системи» на базі потужностей 45-го заводу. Там будуть виготовляти обладнання для “Мерседесів”, що дасть 700 робочих місць. Та закінчують будівництво 1-ої черги заводу «UBC Group» і відкриють 500 місць для роботи.

З масштабних проектів, що зробили цього року, можна назвати оновлену алею на проспекті Космонавтів-2. Фонтанна площа, яку відкрили на перехресті Космонавтів та Келецької, була улюбленим місцем юних вінничан влітку.

Змінився на краще і міський транспорт: цього року відремонтували колію на трьох перехрестях Келецької - з Космонавтів, 600-річчя та Юності. Плюс зробили чотири вагони VinWay. Останній з них у 2017 році пустили у місто, майже під «ялинку», 28 грудня. Крім того, відремонтували 28 тролейбусів, 14 трамваїв та придбали 4 автобуси «Ataman».

Близько 200 мільйонів гривень витратили цьогоріч на ремонти в освітніх закладах. Це як кошти бюджету, так і інвесторів. Восени відкрили новий дитсадок в Академічному — «Пазлик». А наприкінці 2017 року відкрили садочок №20 на вулиці Антонова, 13. Утепляли стіни, ремонтували дахи та міняли харчоблоки ще в 17 дитсадках та у дев’яти школах.

Що не встигли

Найамбітніші проекти міської влади — не завершені. Міст на Чорновола, який капітально ремонтують з березня 2017 року, зроблений тільки на 60%. Міський голова Сергій Моргунов під час сесії міськради, 22 грудня, обіцяв, що міст буде повністю зроблений навесні.

Також на весну 2018 року відкладена добудова третьої черги проспекту Космонавтів, яка має «об’єднати» Келецьку та парк Дружби народів. Схожу долю має і проект-довгобуд — реконструкція площі Могилка, яка більш відома як «площа з літаком». Її ремонт розпочався ще у вересні 2016 року, але після рішення влади оновити постамент МіГ-15, почалися затримки. Усе через складну конструкцію «опори» під літак.

До того ж, не є завершеними два проекти міського департаменту благоустрою: муніципальний притулок для собак на вулиці Гонти і Сабарівське кладовище. Притулок має запрацювати з початку 2018 року, а новий цвинтар вже працює, хоча і не є завершеним

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Daily

    у 1994 році я спокійно паркувався біля  ринку Урожай  для покупки продуктів сьогодні це неможливо чому хай на це питання дадуть відповідь
  • Иванов Иван

    вы чо  там строете мост вдоль речки?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up