За проїзд «зайцем» по Київському мосту обіцяють штраф на 20 літрів бензину

За проїзд «зайцем» по Київському мосту обіцяють штраф на 20 літрів бензину
Інспектори казали, що штраф за проїзд по мосту — 510 гривень. За ці гроші можна купити приблизно 20 літрів бензину А-95
  • Проїзд по мосту частково відкрили. Щоб не пускати приватні авто та вантажівки, на пост стали робітники «Укртрансбезпеки»
  • Вони розповіли, як проїжджає по мосту транспорт та хто має на це право
  • А ще розказали, що порушників штрафують на 510 гривень. Яким чином?

Вчора, 4 липня, відкрили Київський міст. Відтепер рух муніципального транспорту з Київської буде через міст по вулиці Чорновола. Також цим шляхом можна проїжджати машинам екстрених служб та авто із спецпропусками.

А щоб у водіїв приватних авто не було спокуси «зрізати» через закритий міст, на свої пости повернулися інспектори «Укртрансбезпеки». Вони стоять на в’їздах перед мостом.

Як легковики проїжджали поки міст був повністю закритий. Дивіться відео в матеріалі:

Відео дня

Київський міст відкритий для найхитріших водіїв (ВІДЕО)

Кому можна проїжджати

«Укртрансбезпека» пропускає громадський транспорт, машини екстрених служб, поліцейських. А ще пропускає будівельників, водіїв із позначками «інвалід». Але хитруни-водії також залишились.

 

— Буває таке, що спиняєш авто, а водій розвертається на подвійній суцільній смузі та йде собі далі, через міст. Якщо не пропускаєш, то обматюкають та поїдуть собі далі. Чи багато хамлять? Цілком, так. Але ми культурно пояснюємо, що Київський міст закритий на ремонт, та підказуємо іншу дорогу, — розказав інспектор «Укртрансбезпеки», який представився Артемом.

Хоча як розповів чоловік, є такі водії, що обминають пост транспортної поліції. Якщо їхати з боку Бригантини, то вони завертають на вулицю Громова, що поряд з Набережним Кварталом та з’їжджають в десяти метрах від посту транспортників, знову на вулицю Чорновола.

— Процентів 90, що проїжджає через міст — поліція. Усі інші — водії легковиків, що заблудилися. Усі ми люди розуміємо. Але якщо пропустимо, то потім нас керівництво покарає.

Штрафують «по листку»?

Розпитали чоловіків, як їм перший день роботи після 20-денного повного перекриття руху.

— Не всі водії хамлять чи нагліють. Ті, хто намагається проїхати на міст, розвертаємо. У цілому, нічого не змінилося. Вінницькі водії розуміють, що там відбувається ремонт, тому не їдуть на Київський міст. А якщо проїхали під знак, не зупинилися на нашу вимогу, то буде штраф — 510 гривень, — розповів співробітник «Укртрансбезпеки», який представився Сергієм.

— Як виписуєте штрафи та чи роздавали їх на цьому тижні?

— Ми порушників не штрафуємо, це робить поліція. Нам дають вказівку — записувати номера авто, що їдуть всупереч правилам. Потім до нас під’їжджають патрульні, віддаємо їм цей бланк. А далі вже вони розбираються, як штрафи виписувати, — розповідає його колега, якого звати Артем.

Читайте також:

Київський міст знову відкрили. Що зробили за три місяці? (ФОТО, ВІДЕО)

А у поліції відповіли, що не мають права штрафувати водіїв «по бланку».

— Якщо патрульні самі стали свідками правопорушення, то, звичайно, що вони зупиняють автомобіль і виписують постанову. Якщо порушення сталося щойно, екіпаж був поруч, а з «Укртрансбезпеки» є свідки, то патрульні також можуть затримати водія для роз’яснень. Але такого, що «Укртрансбезпека» передає нам номера порушників, то такого не може бути. На власників авто виписувати штрафи заборонено, а довести, хто там був за кермом нереально, — роз’яснила речниця патрульної поліції Тетяна Фіщук.

Збирають номери для статистики

Начальник обласної «Укртрансбезпеки» Олексій Соколовський розповів, що ніяких штрафів його підлеглі не виписують, а номери машин порушників записують тільки для статистики.

— Ми не обмежуємо рух на Київському мосту, — каже Соколовський. — За нас це роблять дорожні знаки. Ми не маємо права штрафувати водіїв. Ми можемо тільки попереджувати водіїв про те, що проїзд на міст закритий. І ще записуємо порушників, щоб потім передавати дані до поліції. Це робиться для статистики.

Олексій каже, що статистику збирають для того, щоб, можливо, ввести нові обмеження по руху транспорту через Київський міст.

— Ми більше слідкуємо за правилами перевезення пасажирів маршрутним транспортом, — каже начальник Укртрансбезпеки області. — Щоб не було стоячих пасажирів, тощо.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Oleksandr Stoliarov

    А якого милого, вони там взагалі стоять? То їм ЗП платять за збирання статистики, чи за роботу, для якої їх наймали? На якій підставі і з яких пір в них повноваження з"явилися зупиняти взагалі будь-які автомобілі. Клоунада))

    Ст.353 ККУ Привласнення владних повноважень...
  • Сергей Сторожук

    Укртрансбезпека до сраки.

    Вони можуть мені тільки скло протерти (якщо я дозволю) і побажати "Щасливої дороги".

    чи в нас в шоколадному місті ПДР вже намінили на "миздобулівське"????

    Yarick Shpak reply Сергей Сторожук

    намінили на миздобулівське)), що ти вживаєш?
  • Андрийчук Алексей

    Клоуни!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:10 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up