Київський міст знову відкрили. Що зробили за три місяці? (ФОТО, ВІДЕО)

Київський міст знову відкрили. Що зробили за три місяці? (ФОТО, ВІДЕО)

Швидко не буде. Половину мосту відкрили для проїзду громадського транспорту. Зараз будівельники «возяться» з опорами та кажуть, що будуть ще раз перекривати міст. А що вони зробили за весь час реконструкції?

Міст на вулиці Чорновола перекрили повністю ще 14 червня. У заявах представників влади та виконавців робіт з компанії «МСУ-2», їм потрібно було 19 днів, щоб забезпечити міцність конструкцій мосту та «прискорити ремонти». Але проїзд поновили на день пізніше, 4 липня.

Будуть ще перекривати

Журналісти у вівторок, 4 липня, подивилися, як тривають роботи на Київському мосту.

Відео дня

На мосту працює з десяток людей. Більшість з них відпочивали на блоках. Але побачивши камеру в журналістів, одразу взялися за інструменти та почали працювати.

Їх керівник, виконроб Анатолій Чухрій, розказав, чим займаються його підлеглі.

—  Ті отвори, що свердлять у плитах, потрібні для тяжів. На них ми закріплюємо риштування, по якому ходять робітники. На ці ж конструкції закріплюють опалубки для укріплення опор арматурою та бетоном, — розповідає виконроб. — Які строки? Хто казав, що здамо в кінці листопада? Будівельників не можна питати про строки. У нас є технологія виконання робіт, ми її дотримуємося, бо може бути бракована робота. Без цього — буде небезпека для водіїв та пішоходів.

Анатолій розповів, що коли будуть заливати бетоном арки, то потрібно буде на кілька годин знову перекривати міст.

— Вібрації від проїзду машин заважатимуть застиганню бетону. Тому треба буде призупиняти рух машин на шість-вісім годин. Ймовірно, робитимемо це вночі, — сказав виконроб Анатолій Чухрій.

Далі ремонт «знизу»

Ближче до початку мосту, з боку Бригантини, стоїть кран. А будівельники монтують край перехідної плити, яку об’єднають з новою балкою. Звичайні робітники не хочуть спілкуватися та одразу перенаправляють до керівництва.

Міст знову перекриють. Це буде на кілька годин, коли робочі ставитимуть нові балки зверху та заливатимуть бетон на опори знизу

Отже, спускаємося до узбережжя річки, де розташоване містечко будівельників — з десяток вагончиків, склади будматеріалів та кілька машин. Унизу також стоїть ще один автокран. Питаємо, де знайти «старшого». Робочі показують на загорілого чоловіка у джинсах та зеленій жилетці, якого звуть просто «Федорович».

Чоловіку на вигляд 45-50 років і він представляється Ярославом Лучечком. Він коротко розповів, що будівельники зробили від початку ремонтів.

— У березні були підготовчі роботи — монтаж блоків, зняття асфальту, зняли огородження, бордюрні камені. Потім почали переносити комунікації з тротуарної частини. А далі ми зробили перехідні плити по лівій частині мосту та почали свердлити отвори під риштування, по якому знизу ходять люди. Та ще облаштували перехідні плити, так звані заїзди на міст.

— Що будете робити далі? — питає журналіст.

— Зараз завдання номер один — ремонт опорних конструкцій. Це укріплення арок, стійок та рігелів. Будемо вкладати нову арматуру і заливати бетоном, — розказав пан Ярослав.

Під мостом кипить робота

На запрошення робітників підходимо ближче до опорних конструкцій. Одна з арок мосту повністю закрита опалубкою — міцним фанерним коробом з металевими «застібками».

У цій конструкції навколо опори викладена арматура та незабаром почнуть заливати бетон. До десяти робітників стоять на риштуванні та роблять нові опалубки під наступні опори. Як розповів виконроб «МСУ-2» Ярослав Лучечко, зараз готуються укріплювати рігелі та стійки — елементи опорної конструкції мосту.

— Через три-чотири дні до нас привезуть перші балки із заводу «Поділля Залізобетон», які ми змонтуємо на місце старих. І вже на них поставимо накладну плиту проїжджої частини. Після цього перейдемо далі, на інший проліт мосту, — розповідає Ярослав. — На час демонтажу та монтажу балок рух буде перекритий. Це техніка безпеки. Кран, буде піднімати важкі бетонні конструкції. Тому треба на 1-2 години призупиняти рух громадського та іншого транспорту, що їздить по Київському мосту.

Нагадаємо, що міст на вулиці Чорновола побудували ще в середині 60-х років. З того часу його не ремонтували. До кінця листопада 2017 року мостобудівельники з київської компанії «МСУ-2» посилять опори мосту, замінять дорожнє покриття, розширять пішохідну частину мосту, зроблять нову зливову каналізацію та багато іншого. Це коштуватиме місту 56,5 мільйона гривень.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Иванов Иван

    нагадаю також що вулыци дол..оеба чорновола в 60 роках и блызько небуло
  • Black

    "— Які строки? Хто казав, що здамо в кінці листопада? Будівельників не можна питати про строки."

    Это как вообще называется? Что значит "не можна питати"? Нужно! И за не сдачу в срок штрафовать всех причастных, но о чем это я, забыл в какой стране живу. Сплошные тунеядцы и лентяи от верхушки до паршивого прораба.
  • Alex Long

    4 прольота по 4 арки  в кожному  , опалубка стоїть лише на одній ! і це з березня місяця ! такими темпами ремонт буде йти ще років 5 ! )))
  • Петушко

    Вся проблема,  в не своевременном ремонте и халатной эксплуатации. Построили стоит и хрен с ним, а на деле нужно монторить,  собирать инфу ухаживать за тех состоянием. А тут сделали и забили хй, а потом оно розваливается
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up