Хто рахує швидше всіх: завершилися треті змагання з усного математичного рахунку

Хто рахує швидше всіх: завершилися треті змагання з усного математичного рахунку
  • У Вінницькій області змагання з усного математичного рахунку «Прангліміне» проводяться вже втретє.
  • Ми поспілкувалися з координатором конкурсу Сергієм Пойдою, який розповів, чому у наш час важливо уміти рахувати і хто переміг

У 2015 році координатор конкурсу Сергій Пойда вперше побачив такі змагання у Львові і йому захотілось привезти подібне до Вінниці. У тому ж році його обрали регіональним координатором програми «Міксіке в Україні». З цього все і почалось.

Координатор конкурсу у Вінницькій області Сергій Пойда вітає учасників обласного фіналу

Спочатку Сергій розповідав про це учителям на курсах та під час семінарів. Пропонував дивитись вебінари на miksike.net.ua, проводив заняття, на яких пояснював, як реєструватись і створювати власні інтерактивні вправи з використанням даного ресурсу.

Змагаються і діти, і дорослі

За словами Сергія Пойди цього року в Україні взяли участь у відбіркових змаганнях 30 678 учасників. З Вінницької області: на 1 етапі — 1530, на 2 етапі — 1676, на 3 етапі —  1121 учасник. До обласного фіналу відібрали 41 учасника, 19 січня на базі комп’ютерної академії «Шаг» брали участь 39, з них 29 учнів та 10 учителів.

Відео дня

— Фактично цього року змагались між собою команди м. Ладижина (керівники Василь Бобрик та Анна Таран) та Вінницького центру Євроінтеграції (Керівники Ігор Кривошея та Тетяна Збожинська). Дорослі і самі тренуються, і готують команду.

Василь Бобрик (справа), координатор  Ладижинської команди

Детальніше про категорії, в яких можна змагатися, ми писали у статті Діти рахують швидше калькулятора.

1 місце в категоріях зайняли:

Чомучки

Росислав Юхимець (Центр Євроінтеграції)

Дослідники

Павло Таксер (Центр Євроінтеграції), абсолютне 1 місце серед усіх учасників

Дівчата 7-11

Владислава Лехман (Ладижин 4 школа)

Хлопці 7-11

Данііл Журба ( Ладижин 2 школа), 2 абсолютне місце

Сеньйори (жінки)

Анна Таран (Ладижин 4 школа), 3 абсолютне місце

Сеньйори (чоловіки)

Василь Бобрик (Ладижин 4 школа)

 

Як навчитись швидко рахувати і чи потрібно це?

Сергій Пойда вважає, що секрети усного математичного рахунку досить прості – треба тренуватись, тренуватись і ще раз тренуватись. А для тих, хто уже гарно рахує є відповідна література, яку досить легко знайти у мережі Інтернет.

Абсолютний переможець заагань Павло Таксер

— Кращих дітей, які займаються усним математичним рахунком, тренує Віктор Шпаченко, заступник директора Стрийської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, — пояснив координатор конкурсу. —  У Фейсбук є спеціальна закрита група, в якій обговорються усі питання. Для того, щоб до неї увійти, достатньо потрапити до обласного фіналу,Ттбто змагатись і пермагати.

Сергій Пойда каже, що у наш час швидко та якісно рахувати без електронних помічників є дуже важливим. Постійні тренування з усного математичного рахунку дають можливість більш чітко думати.

— Вправи потрібні не тільки нашим м’язам, а й нашому мозку. Інакше мозок стає лінивим, погано працює, — сказав Сергій. —  У людини, яка займається усним рахунком, мозок тренується. Людина починає більш чітко думати, її важче обманути.

Також чоловік вважає, що у магазині такі люди перед тим, як підійти до каси, уже мають уяву щодо вартості обраних продуктів. Крім того, такі заняття покращують пам’ять, що відображається на загальних результатах навчання — учні, які навіть 15-20 хвилин на день займаються Прангліміне, за 2-3 місяці бачать суттєві якісні зміни у навчанні не тільки з математики, а й з інших предметів. Вчитись стає легше та цікавіше.

— Сам я рахую не дуже швидко,  не для того, щоб отримати високий результат, а для себе, щоб мозок не лінувався. Порівняно із цього річними переможцями разів в 4-5 повільніше, — сказав координатор змагань. —  У цьому проекті у мене дещо інші завдання, я маю організувати, залучити учасників, надати ї технічну та методичну підтримку, навчати педагогів використовувати у власній професійній діяльності цікавий та корисний ресурс, щоб зробити навчання більш цікавим та ефективним.

Переможці отримали призи — флешки, мишки, навушники


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up