Хорт VS. Михайленко: підсудний проти голови суду

Хорт VS. Михайленко: підсудний проти голови суду
Генеральна прокуратура перевіряє Вінницький міський суд – автоматизовану систему документообігу суду, як призначали суддів у справі «політв’язня» Юрія Павленка

Чи ті судді судять Хорта? Над цим питанням задумались прокурори. Юрій Павленко, він же Хорт, торік у липні звернувся у Генпрокуратуру із заявою «про злочин щодо незаконного втручання в автоматизовану систему документообігу Вінницького міського суду, імовірно, з боку голови суду Андрія Михайленка». Йдеться про те, що тричі відвід судді Ірини Курбатової, яка слухає справу Юрія Павленка, розглядав слідчий суддя Олександр Олійник. Згідно процедури, слідчого суддю має призначати автоматизована система. І у затриманого активіста виникли сумніви: яким чином система могла тричі призначити одну і ту ж людину.

І як хтось написав за Юрія Хорта на його сторінці Фейсбуку: "Це важко узгоджується з теорією ймовірності, розробленою Гауссом. Оскільки наука це пояснити була не в силах, я звернувся до пана Михайленка з проханням провести службове розслідування. Він, ясна річ, відмовився. І тому невдовзі я звернувся до ГПУ із заявою про злочин".

Печерський райсуд Києва відреагував за цю заяву: зобов'язав Генеральну прокуратуру відкрити кримінальне провадження на голову Вінницького міського суду Андрія Михайленка.

Відео дня

«Я хочу приклонитися перед суддею Іриною Курбатовою»

- Я про це дізнався з вінницького сайту, - зізнався «RIA» Андрій Михайленко. - Звичайно, здивувався. Пан Хорт написав заяву, що я безпосередньо втрутився у автоматизовану систему розподілу справ. Коли він заявляв клопотання про відвід судді Курбатової або внесення в єдиний реєстр судових рішень, він писав на слідчих, прокурорів. Це його право. Він написав, що я зацікавлений в тому, щоб усі його клопотання потрапляли  до одного судді - Олійника. Хоча міг би написати й інших суддів... Наскільки мені відомо, суддя Печерського суду дослідила його заяву і внесла у єдиний реєстр судових рішень. Я погоджуюсь з цим. Якщо внесли - хай перевірять  чи є в моїх діях втручання в систему щодо автоматизованого розподілу справи Павленко. Я, як голова суду, найбільше зацікавлений у тому, щоб втручання не було. Скільки буду головою суду - втручання не буде.

Прокуратура проводитиме розслідування – або вінницька, або генеральна. Яка саме – мені ще невідомо.

-    А чому Печерський суд - помста за їхніх суддів, яких судили у Вінниці?

-    Печерський суд, бо Павленко звернувся до Генпрокуратури, а вона знаходиться на території Печерська.

-    Саму систему перевіряли уже?

-    Ні. Хоча я зробив запит в Київ, тому що мені цікаво: чи насправді було втручання, і які судді брали участь в авторозподілі? Тим більше, за ту дату, про яку пише Павленко, мене тоді не було у Вінниці, бо був в Києві на курсах підвищення кваліфікації.

-    На якому етапі справа розгляду справи Хорта?

-    Пройшло 80 судових засідань. Відбувається допит свідків, вивчають відео саме штурму приміщення облради… Якщо учасники процесу будуть давати можливість розглядати справу, то у цьому році цю справу закінчимо.

-    Четвертого березня знову мають визначати запобіжний засіб Юрію Павленко. Чи можливо, що його випустять?

-    Цілком можливо. А чому ні?

-    Справою Хорта зацікавилось Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). І вони питають: чи не надто суворо утримання під вартою?

-    Представники ОБСЄ були і в нас, і були в тюрмі. Вони спілкувалися із Юрієм Павленко і з головуючою по справі Іриною Курбатовою. То вони почули усіх. Їм слухати, а вирішувати суду. Кожен суддя несе відповідальність за кожне своє рішення  і оголошує його іменем України. І я хочу приклонитися перед Курбатовою і сказати, що вона справжня суддя. Бо скільки її не ображали і якби її не ображали, і, вибачте, не кляли, а вона достойно тримається як суддя. Якщо всі судді будуть так себе тримати, то тоді в Україні буде правосуддя.

-    Андрію Васильовичу, Ви теж як слідчий суддя були долучені до справи Хорта. Звучали образи на вашу адресу, яку дасте оцінку поведінки як підсудного?

-    Ні, він не ображав. Про мене він відписує в інтернеті, на вулиці на плакатах читав про себе... До нього особисто негативу не маю. А на емоціях не збираюсь давати оцінку йому, як людині. Є суд, є впровадження. Заслухаємо і скажемо…      

Єдине, що хочу аби почули і суд. Справа Павленка у нас з першого грудня 2014 року справа у суді -  масові заворушення, 23 потерпілих. Розглядати її почали рік тому - 4 лютого 2015. Сім разів  перенесено розгляд у зв’язку з неявкою захисника, 10 разів - у зв’язку із клопотаннями захисника. Тобто 17 разів перекладали… Я сам читав у ЗМІ, що суд затягує цю справу. Та суд не затягує! Навпаки - суд зацікавлений закрити справу і забути за неї. Тим більше, вона набула розголосу. Але комусь напевно вигідно, щоб ця справа була. На ній хтось робить гарне ім’я. У захисників Хорта позиція така: суд поганий, а все, що робить головуюча по справі, робить неправильно…

Якщо справа надійшла до нас, то ми повинні її розглянути, дослідити… Якщо рішення не влаштовує – оскаржуйте. Але по справі Хорта постійно намагаються вплинути на суд. Запрошують депутатів, активістів… Тепер уже говорять, що це «політв’язень». А хто це вирішив, що він «політв’язень»? Ніхто не притягує особу за ті чи інші політичні вподобання. Слухається справа за масові заворушення. І суд повинен встановити: були вони чи ні, хто був активний, чи є в діях Павленка склад кримінального правопорушення. Але не всі хочуть це чути. Тому що правда, у тій чи іншій мірі, не потрібна.

Адвокат Валерій Палій: «Я вже теж рвав портрети Порошенка і Гройсмана - мене не закривають…»

-    Я 66 років прожив, 42 роки маю стажу, але такого негідництва не бачив. Чи відпустять Павленка цієї п’ятниці?  Це тільки політичне рішення… Можу сказати, що вже такі люди підключалися, - це і Юлія Тимошенко, і Арсен Аваков... Тут чисто політика, юридичних підстав його тримати за гратами немає. Чомусь заставу не застосовували, і цей момент не досліджували... Але ж складу злочину немає. Шостого грудня 2014 року погромів не було, підпалів не було. Екс-голову облради Сергія Свитка у суді вже допитали. Він сказав, що захоплення будівлі облради не було, претензій немає...

А суддя Курбатова –садистка. Вона посміхається, коли виносить рішення залишити під вартою. Вона не судить – вона катує… Суддя цинічна, як і всі курці. Вона теж палить, хоча знає, що це шкодить її здоров’ю… Це банда! Я вже теж рвав портрети Порошенка і Гройсмана - мене не закривають…

-    Ви вважаєте нормальним ображати суддю?

-    Я називаю речі своїми іменами. І Курбатовій кажу все в очі… Вона – сильна суддя, бо інша б не витримала, а в неї прокурорська «закалка».

Подивимось, як вона себе поведе четвертого березня, коли треба продовжувати міру запобіжного заходу або ж відпускати… Я взяв відпустку – поїхали з дружиною в Закарпаття. На засіданні мене не буде, а значить Курбатова буде призначати іншого адвоката, а Хорт буде відмовлятися і вимагати тільки Палія… Призначатиме когось іншого, а він знову відмовлятиметься…  

-    Для вас прийнятні такі ігри з правосуддям?

-    А як вона з нас знущається? З Хортом я поговорив. Він готовий сидіти...

-    Я можу про це писати?

-    Пишіть.      

Previous Next
Previous Next

Previous Next
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Шкильняк Вадим

    Дело№2-1659/2015 г. РЕШЕНИЕ Именем Российской Федерации 22 апреля 2015 г. г. Севастополь Ленинский районный суд г. Севастополя в составе Председательствующего: Степановой Ю.С., при секретаре Водотыка З.Ш., рассмотрев в открытом судебном заседании дело по заявлению Шевцов А.В. об оспаривании решения должностного лица об отказе в замене паспорта гражданина РФ, УСТАНОВИЛ: Заявитель обратился в суд с заявлением об оспаривании решения заместителя руководителя УФМС России в г. Севастополе, изложенное в ответе на заявление за исх. №№-№ от ДД.ММ.ГГГГ об отказе Шевцов А.В. в замене утраченного паспорта гражданина РФ, удостоверяющего личность гражданина РФ серии <данные изъяты> №№, выданного ДД.ММ.ГГГГ и обязать УФМС России по г. Севастополю выполнить действия по замене утраченного паспорта гражданина РФ. В обоснование требований указал, что ДД.ММ.ГГГГ ему был выдан паспорт гражданина РФ серии <данные изъяты> №№, который был похищен в <адрес> из принадлежащего Шевцов А.В. автомобиля. По факту кражи Шевцов А.В. обратился в Голосиевское РУ ГУМВД Украины в <адрес>, где в последствии ему сообщили, что его паспорт найден, направлен в Посольство РФ. В консульском отделе Посольства РФ ему было сообщено, что его паспорт был направлен в ФМС РФ, однако по сообщению с ФМС РФ паспорт к ним не поступал.Кроме того, ДД.ММ.ГГГГ он обратился с заявлением об утрате паспорта гражданина РФ в ОМВД России по Ленинскому району г. Севастополя. В соответствии с полученным ответом, принятыми мерами установить местонахождение выданного паспорта гражданина РФ не представилось возможным. В ДД.ММ.ГГГГ г. он обратился с заявлением в УФМС России по г. Севастополю о возврате поступившего к ним паспорта на его имя, однако какого-либо ответа направлено не было. Кроме того, его ФИО1 сообщили, что паспорт гражданина РФ, выданный на имя заявителя находится в Управлении, но его не возвратят, т.к. выдан ошибочно и Шевцов А.В. не является гражданином РФ. В ДД.ММ.ГГГГ г. он вновь обратился с новым заявлением в УФМС России по г. Севастополю, в котором просил разъяснить порядок получения нового паспорта гражданина РФ взамен утраченного. В соответствии с ответом от ДД.ММ.ГГГГ ему было сообщено, что паспорт им якобы был сдан в консульский отдел по личному заявлению с целью отказа от гражданства РФ, а также, что паспорт был выдан в нарушении установленного порядка, поэтому подлежит изъятию и уничтожению. Кроме того предложено обратиться в суд по месту жительства в соответствии с п. 10 ч. 2 ст. 264 ГПК РФ для установления факт проживания на территории РФ. Полагает, что данное решение должностного лица является незаконным и грубо нарушает его права и обязанности гражданина РФ, т.к. решением ему было отказано в замене утерянного паспорта гражданина РФ. В судебное заседание Шевцов А.В. не явился, извещен о времени и месте рассмотрения заявления. Представитель заявителя ФИО4 на заявлении настаивал по вышеизложенным основаниям. Представитель УФМС России по г. Севастополю ФИО5 в судебное заседание не явился, извещен о времени и месте надлежащим образом, до начала судебного заседания представил отзыв на заявление, в котором просил отказать в удовлетворении требований. С учетом мнения представителя заявителя ФИО4 судья полагает возможным рассмотреть дело при данной явке. Выслушав ФИО4, исследовав материалы дела, оценив представленные доказательства, судья приходит к следующему. В силу ч. 1 ст. 254 Гражданского процессуального кодекса Российской Федерации гражданин, организация вправе оспорить в суде решение, действие (бездействие) органа государственной власти, органа местного самоуправления, должностного лица, государственного или муниципального служащего, если считают, что нарушены их права и свободы. При разрешении публично-правового спора для удовлетворения заявленных требований необходима совокупность двух условий: несоответствие оспариваемого решения (действия) закону или иному нормативному правовому акту, регулирующему спорное правоотношение, и нарушение этим решением (действием) прав либо свобод заявителя. Между тем, в данном случае, наличие таких обстоятельств не усматривается. Материалами дела установлено, что в ДД.ММ.ГГГГ г. (точная дата не установлена) заявитель Шевцов А.В. обратился в адрес УФМС России по г. Севастополю с заявлением с просьбой предоставить информацию о том, является ли он гражданином Российской Федерации, в связи с ранее выданным ему паспортом; обращалось лиФМС России по г. Севастополю с заявлением в суд о лишении его гражданства РФ, с предоставлением копии соответствующего решения; каким образом он может получить новый паспорт взамен утраченного и какие документы для этого он должен представить. Из ответа УФМС России по г. Севастополю от ДД.ММ.ГГГГ за № № г. следует, что паспорт гражданина РФ, удостоверяющего личность гражданина РФ на имя Шевцов А.В., выданный ДД.ММ.ГГГГ был сдан заявителем в Консульский отдел Посольства РФ в Украине, с целью отказа от Российского гражданства. Кроме того, по сведениям, изложенным заявителем Шевцов А.В. об отсутствии факта регистрации на территории города Севастополя была проведена проверка, в результате которой установлено, что паспорт гражданина РФ серии <данные изъяты> №№, выданный ДД.ММ.ГГГГ выдан в нарушении установленного порядка и подлежит изъятию и уничтожению. Кроме того, указанным ответом Шевцов А.В. разъяснено, что при условии, если последний на ДД.ММ.ГГГГ проживал на территории г. Севастополя, признание его гражданином РФ возможно только после установления данного факта в судебном порядке. Для установления факта проживания на ДД.ММ.ГГГГ заявителю необходимо обратиться в районный суд по месту жительства в соответствии с п. 10 ч. 2 ст. 264 ГПК РФ. Таким образом, исходя из буквального содержания заявления Шевцов А.В., направленного в ДД.ММ.ГГГГ г., последний фактически просил разъяснить ему порядок получения паспорта РФ, дать разъяснения по ранее выданному паспорту гражданина РФ, а не выдать ему паспорт РФ взамен утраченного, что и было сделано должностным лицом – даны разъяснения по ранее выданному Шевцов А.В. паспорту гражданина РФ, а также разъяснен порядок установления юридического факта для установления гражданства РФ. В связи с изложенным,действий по отказу в замене паспорта должностным лицом не совершалось, права и свободы Шевцов А.В. нарушены не были. Доводы заявителя, заявленные им в ходе предварительного судебного заседания, что в материалы дела им ошибочно представлено иное заявление, датированное ДД.ММ.ГГГГ г., а фактически в адрес УФМС России по г. Севастополю было направлено заявление, содержащее, кроме разъяснений, требование о выдаче ему паспорта гражданина РФ взамен утраченного, не нашли своего подтверждения в ходе судебного заседания. Из пояснений представителя ФИО4 следует, что такого рода заявление ими не было установлено и найдено. На основании изложенного, руководствуясь ст.ст. 254,255,257,258 ГПК РФ, судья РЕШИЛ: Заявление Шевцов А.В. оставить без удовлетворения. Решение может быть обжаловано в апелляционном порядке в Севастопольский городской суд через Ленинский районный суд г. Севастополя в течение месяца со дня изготовления мотивированного решения. Мотивированный текст решения изготовлен ДД.ММ.ГГГГ <данные изъяты> Судья Ю.С. Степанова

    Ссылка на источник: http://vn.20minut.ua/Podii/gayda-proti-shevtsova-tri-prichini-dlya-konfliktu-aktivistki-z-golovni-10485142.html

  • Анонім

    пусть Михайленко расскажет за какие деньги купил машину в 60 тысяч долларов ????
  • Анонім

    единственную ошибку сделали, что Хорта не посадили еще раньше
  • Анонім

    Петя нашел главных преступников в стране - детей Хорта и Завирюху. Уже   2 года сидят без суда и следствия !!!

    Анонім reply Анонім

    Ты статью читал вообще? 17 заседаний перенесено из за него и его защиты.

    Holliday Doc reply Анонім

    та нічо, завдяки закону Савченко, вийде відразу після вироку. Але Хорт - бєспрєдєльщик, тому заслужив те що має. І не треба ліпити з нього політичного в"язня і героя. Бо не ліпиться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:39 Де та коли вінничани можуть освятити паски? Що та навіщо класти до кошика? Запитали священника 17:12 У Вінниці запрацював інтерактивний туристичний кіоск. Які його особливості? 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 4 та 5 травня 16:17 Їхали обидві — одна самокатом через «зебру», інша — дорогою. Про вчорашнє ДТП на Пирогова Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 15:33 Чи вийде з вас кондитер? Тест від «20 хвилин» 15:31 У Хмільнику під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо — здетонувала граната 15:12 У Вінниці через несправність зайнялася вантажівка 14:04 Смак історії: Клопотенко знімає відео про традиційну кухню Гончарівки play_circle_filled photo_camera 13:13 Водійка Mazda сіла за кермо п'яною: рівень алкоголю в 14 разів вищий норми photo_camera 12:19 Вчора ворог завдав понад 180 ударів по Україні. Є жертви серед цивільного населення 11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up