Хорт на Фейсбуці – не Юрій Павленко?

Хорт на Фейсбуці – не Юрій Павленко?
Екс-«свободівець» Володимир Барцьось, який свого часу у суді спробував взяти на поруки свого «побратима» Юрія Павленка, в своєму інтерв’ю припустив, що після зустрічі із представниками ОБСЄ, Хорту дали дозвіл на користування Інтернетом. Саме тому він є активним у соцмережах.

Однак, як пояснив заступник начальника відділу соціально-виховної та психологічної роботи Вінницької виправної установи №1 Ігор Коцяк, доступу до мобільного зв’язку та Інтернету в СІЗО немає.

- Так, за певним порядком цим можуть користуватися тільки засуджені. По справі Юрія Павленка вирок не винесли, тому заборонено. А щодо представників ОБСЄ, то вони не можуть втручатися у нашу роботу.  

То хто Хорт на Фейсбуці? На це питання відповів сам «Юрій Хорт». «В лічку»: 

Відео дня

- Сторiнка редагується вiд iменi Хорта трьома особами-однодумцями. Офiцiйнi заяви публiкуються через захисникiв у провадженнi. Редактори мають широкi права коментування вiд першоï особи з метою забезпечити оперативнiсть реакцiï на тi чи iншi подiï. Звертаю Вашу увагу на сторiнки iнших полiтв'язнiв, Медведька, Полiщука, Гульвiченка, Черняка та iн., якi функцiонували в аналогiчний спосiб.

Цікаво, на сесії облради 11 лютого мають розглядати питання щодо засудження політичних репресій в Україні та звільнення політв'язнів, зокрема, Юрія Павленка. А Солом'янський райсуд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро розпочати досудове розслiдування подій 6 грудня 2014 року, що мали місце у Вінниці. «Під слідством опинилися нинішній голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник, який на той час обіймав посаду голови Вінницької ОДА, а також колишній очільник обласної поліції Ігор Моренець». Про це на своїй сторінці написав «Юрій Хорт». 

Згідно ухвали суду, Національне антикорупційне бюро зобов'язане розпочати досудове розслідування за фактом вчинення злочину  за ст. 364  кримінального кодексу - зловживання владою та службовим становищем. Адже два роки тому за розпорядженням Олійника активістів не пустили до сесійної зали, де мало розглядатись питання про зняття тодішнього голови обласної ради Сергія Свитка. 

«Мене можна було звільнити рік тому. Якби не імітація політсил»

Та почути думку самого Юрія Павленка вдалося перед початком засідання у суді дев’ятого лютого: 

- Всі коментарі на Фейсбуці узгоджені наперед. Є фейкові сторінки, є сторінка, яка вже зламана. Моя сторінка «В контакті» уже інша.

- Але ж використовують ваше ім’я. Ви ж не знаєте навіть, що пишуть від «Юрія Хорта».

- На Фейсбуці, здається, лише одна сторінка. В контакті мене багато. Але автентична та, на якій є найбільше оновлень. 

- 11 лютого відбудеться засідання облради. Одне з питань -  щодо звільнення політв’язнів, зокрема, звучить і ваше прізвище. Це щось дасть? 

- Я дотримуюсь тієї думки, що весь цей рік ми маємо імітування політсил з намагання якоїсь  активності щодо звільнення політв’язнів. Бо мене можна було звільнити рік тому. Можна було поставити питання руба: якщо мирилися тодішній голова облради із владою – тими, хто контролює ресурси в області. Вони могли ще тоді умову: не будемо працювати поки не «обнулять». Насправді, це як війна, де взяли заручників. А так неможливо укладати мир.

- Ви не думаєте про те, що ви - герой поки сидите?

- Я не – герой: ні сидячи, ні стоячи, ні ходячи і навіть ні лежачи. Я - звичайний активіст. Не вважаю, що оцей процес, коли за гратами, мені дає плюси.

- Ваше звільнення виправить ситуацію, скажімо, для революції?

- Так, я вноситиму якісь посильний вклад у розбудову української держави.

- Гроші у вас на це?

- Ви вважаєте, на це потрібні кошти?

- Так.

- Мої власні гроші – це одне. Я - виходець із робітничого середовища.

- Є ті, хто вас сьогодні зможе підтримати грішми?

- Як писав Бандера: «Боротьба породжує кадри, а ресурси підтримують боротьбу». І, таким чином, підтримує весь процес. Потрібен сам процес діяльності. 

- Умови за гратами сьогодні які? 

- Чудові (сміється)… Якщо серйозно, то я ж виріс у гуртожитку на Тарногродського. У нас там на вісім сімей був один туалет, а тут в кожній камері по санвузлу. Причому, відокремлено. Тобто я зараз у кращих умовах, ніж жив перші свої 20 років. Правда, вдома  умови кращі...   

- А клітка у суді: краще металева чи скляна? 

- Як на мене, в скляній гірше. Тут я можу, принаймні, руку потиснути. Та й жарко в скляній.  Але сам факт, що я у клітці сприймаю як приниження, як привселюдний показ розправи наді мною. Клітка – це крайній засіб, який застосовується до людини.    

- Чому на суді підтримують люди більш поважного віку? Чому немає молоді?

- Це пояснюється звичайною статистикою: це найменш зайняті люди – це люди старшого віку…

Після засідання, коли суддя вийшла залу слухання, присутня «група підтримки» Юрія Павленка публічно порвали ксерокопії портрети Президента.

За півгодини до цього у суді вивчали докази – переглядали відео подій 6 грудня 2014 року, коли Хорт порвав портрет Петра Порошенка... І залу засідань вийшли усі. Тільки Хорта у кайданках повезли в СІЗО. За порваний портрет охорона його прихильників не затримала… Але. Перед засіданням  Юрію Павленку теж передали ксерокопію портрета Президента. У клітці уже не рвав…

Читайте також:
«Свободний» Барцьось. Без партії і без роботи…
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Вова Петров

    Опять реклама хорёнка.. По чем опиум для народа?
  • Дарья

    Що вони там вирішують, без кінця і краю проводять ці суди, а толку ніякого.
  • Anonymous

    почему опять 20 минут делают рекламу этому экстремисту?.. что, спокойствие надоело? жареного захотелось?

    сколько еще будут в почёте такие как этот или типа завирюхи?... что за страна?!

    Анонім reply Anonymous

    Эта страна - Украина. Украина, которая сажает в тюрьму своих граждан по политическим соображениям.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up