«Групи смерті». Вінницькі прокурори вимагають, щоб батьки стежили за дітьми

«Групи смерті». Вінницькі прокурори вимагають, щоб батьки стежили за дітьми
  • Підлітки долучаються в соціальних мережах до так званих «груп смерті».
  • Що це за групи, які спонукають дітей до самогубства.

«Останнім часом у засобах масової інформації висвітлено непоодинокі випадки залучення підлітків у соціальних мережах до «груп смерті», таких як «Море китів», «Тихий дім», «Небесний кит», «Синій кит», «F57» тощо, наслідком яких є самогубство. 
Окрім цього, діти грають у не менш небезпечні ігри такі як «Зникни на 24 години» та «Перебіжи дорогу», внаслідок чого можуть в силу свого вікового розвитку стати жертвами злочинів або ж бути втягнутими у злочинну діяльність, а також отримати тілесні ушкодження несумісні з життям», - повідомляють в прес-службі прокуратури Вінницької області.

На щастя, на Вінниччині не зафіксували жодного випадку самогубств дітей через смертельні ігри.

Але був випадок наближення до суїциду. Про це читайте в публікації:

Відео дня

Соцмережі забили на сполох: вінницька школярка написала, що на 26 рівні гри в суїцид

Водночас, прокуратура звертається до усіх батьків або людей, які їх замінюють.

 - Просимо підвищити увагу за психологічним станом та адеквантною поведінкою дітей, запобігти постійному перебуванню неповнолітніх у соціальних мережах, перевірити на тілі дитини наявність будь-яких порізів та малюнків, у тому числі у вигляді китів, а також забезпечити їх змістовним дозвіллям, - зазначають у відомстві.

Прокуратура також звертає увагу всім органам профілактики області на необхідності активізації роботи з метою виявлення проблемних підлітків, вжиття реальних заходів до недопущення та усунення настання негативних наслідків для дітей, результатам якої буде надана принципова оцінка, у тому числі, за наявності підстав, заходами кримінально – правового характеру. 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Прокоповна Проня

    На дурке пусть проверят.
  • Anonymous

    Треба членів цих груп "смерті" для профілактики повести в онкологічні відділення, хоспіси, відділення паліативної допомоги. Щоб ці малолітні ідіоти-"кити" побачили,  яка справжня ціна їх дешевих понтів.
  • З.А.Глядач

    Найкраще лікування-це різками або ремінцем по сраці. Допомагає на 100%.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up