„Дорожній контроль” зняв міліціонера, який видавав дозвіл на зброю в авто

„Дорожній контроль” зняв міліціонера, який видавав дозвіл на зброю в авто
Інспектор пояснив, що він видає дозвіл в машині, бо людина на нього чекала, а йому зараз іти на нараду
Співробітника дозвільної служби міліції, який вклеював фото в дозвіл на зброю прямо в машині для людини, що сиділа поруч, зафільмували вчора, 8 липня, активісти Дорожнього контролю. Міліціонер не ховався від камери. Тепер його перевіряє внутрішня безпека.

„Ми звикли до того, що можна не виходячи з дому купити собі телефон, холодильник, замовити суші чи піцу й все це з доставкою додому, - написано на Ютуб-каналі „Дорожній контроль Вінниця” в анотації до відео. - А ось уявіть нову послугу МВС під назвою "дозвільна служба на колесах". Ви захотіли собі дозвіл на мисливську чи травматичну зброю. Зробили замовлення – і до вас приїхали, в машині вклеїли фотку і видали посвідчення. Як вам така інновація?”

- Це не правильно. Дозвіл на зброю не має в машині видаватися, - говорить лідер „Дорожнього контролю” Денис Клімов. - Людина має документи здати необхідні, прийти підготовку, вміти володіти зброєю. Її мають проінструктувати, коли застосовувати, як використовувати, а не просто так – прийшла, в машину сіла, співробітник фотокартку там вклеїв і видав дозвіл.  

Зі слів Дениса Клімова, працівника дозвільної системи, який назвався інспектором Сергієм Палатюком і показав посвідчення, вони „застукали” за видачею документів не на робочому місці випадково.

- Не мали інформації, нічого, випадково наш журналіст проходив там, побачив, що в людини на панелі лежить ціла стопка дозволів, і міліціонер клеїть фотографію, - говорить він.

„Я що, щось вчиняю?”
- Це ж не те, що я підпільне щось роблю, - казав правоохоронець активісту, що знімав його на відео.  

- Та так, видно, скільки документів, - коментує той.

- Хіба ж щось протизаконне? – не забороняє знімати себе співробітник і надає активісту своє посвідчення. – Я що, щось вчиняю?

- Канєшно, вчиняєте, - сміється активіст і каже, що варто зателефонувати на „102” з цього приводу.



А інспектор пояснив, що він видає дозвіл в машині, бо людина на нього чекала, а йому зараз іти на нараду. Мовляв, поспішають обидва, тому й видається документ на ходу.  

- Ви тут за певну плату отримуєте посвідчення? – звертається активіст вже до людини на пасажирському сидінні.

- Яку плату? Та ні, - говорить той.  

Внутрішня безпека перевірить
Врешті на місце викликали міліцію. Денис Клімов теж приїхав, каже, був за 10 хвилин, і міліція вже працювала.

- Я не знаю, чи були в цієї людини необхідні довідки, - говорить він про отримувача дозволу. – А Закон передбачає, що він має пройти вогневу підготовку й надати документ про це і довідки, що із зором все добре та з головою. Дозвіл на зброю – це документ суворої звітності, який має бути внесений в базу даних, а не просто видатися на руки й все.

То ж чи були зібрані всі довідки і чи видача дозволу в машині – це порушення, зараз розбирається відділ внутрішньої безпеки міліції. Як сказала прес-офіцер обласного управління внутрішніх справ Анна Олійник, в той же день, як було зняте відео, призначили службове розслідування.

- Результати обов'язково оприлюднимо, - сказала вона.

„Дорожній контроль”, як сказали активісти, вже дав свої пояснення з цього приводу правоохоронцям, також передав для перевірки зняте відео.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Анонім

    ціни будь - ласка на послуги дк
  • Анонім

    кто-то объяснит суть дк - чем они занимаются? у меня сложилось мнение, что эти, зарабатывающие деньги специфическими заказами. или ошибаюсь?

    Анонім reply Анонім

    ДК давай вже прейскуран цін висталяй!
  • Анонім

    криминалитет  называет себя журналистами, и стадо  которое думает что  борется за справедливость не подозревая. что зарабатывает деньги другим
  • Анонім

    Товариші міліціонери! Досить ховатися за анонімами. Ви можете висловити свою думку в очі! Для цього роблять круглі столи! І не треба ховатися. Ми вас знайдемо, і вам це обійдеться дорожче))) з любов'ю, дорожній контроль)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up