До Чорного моря в несезон. Оксана Бондар поділилася своїми враженнями від поїздки

До Чорного моря в несезон. Оксана Бондар поділилася своїми враженнями від поїздки
  • А що як махнути на море взимку?
  • Є в цьому своя краса: ціни нижчі, людей менше, а море якесь особливе.
  • Яке — розповіла вінничанка Оксана Бондар

 

У нашому випадку найпростіший варіант зимової вилазки з похмурого, промерзлого міста до моря — купити квиток в Одесу. Вартість його — 50-100 гривень.

І першим ділом після приїзду — не зволікати і вирушити подивитися на спляче море, подихати прохолодним повітрям, побувати в порту і поблукати безлюдним пляжем. Цікаво глянути, як виглядають зараз місця, де влітку засмагають на сонці тисячі відпочиваючих, купаються в теплому морі і заповнюють весь вільний простір. А потім зігрітися гарячим глінтвейном у затишному кафе. Решту часу можна витратити на прогулянку по Одесі, роздивляючись архітектурні пам'ятки, відомі одеські дворики. Удосталь пофотографуватися в таких декораціях без зайвою метушні.

Відео дня

Особистий досвід

У Оксани Бондар поїхати до моря взимку — було одним із пунктів списку «що зробити за рік». У суботу січня ввечері виїхала і зранку приїхала в Одесу, нічого нікому не сказавши. І одразу до моря. Сиділа на пляжі, пила чай, запалила свічечку, викопала таку невелику ямку, щоб вона не погасла, написала там вірша.

— Бачили б ви, як на мене люди дивилися! — розповіла дівчина. — Їх було небагато, в основному проходили люди старшого віку, тримаючись за руки. Коли ти приїжджаєш на море літом, воно до тебе таке добре і ніби хоче обійняти, а взимку — навпаки: не підпускає до себе. Ти стоїш зовсім близько, а відчуваєш, ніби між вами велика відстань. Сніг, хвилі і дуже багато чайок.

Ксюша радить узяти з собою туристичний «пендаль» (шматок пінки на резинці), щоб було на чому сидіти. Термос з чаєм та фрукти, щоб перекусити. Можна також захопити з собою ковдру.

Оксана Бондар на морі в Одесі. У січні минулого року здійснила своє бажання.

Де погуляти біля моря і перекусити, радить одеситка Ольга Краснопольська

Для прогулянок:

  1. Набережна «Золотий берег» на 16 станції Великого фонтану. Від залізничного вокзалу дістатися можна трамваєм №18. Або маршруткою №215, 223.

 
  1. Набережна Ланжерона. Від залізничного вокзалу ходить трамвай №28. На ньому доїжджаєте до парку ім.  Тараса Шевченко. Звідти приблизно 12 хвилин пішки і ви на місці.

  2. Переправа Одеса-Чорноморськ (Іллічівськ). Як правило, напередодні істотних похолодань біля переправи з'являються лебеді. Їх можна підгодувати біля берега поряд з кафе «Паромщик». Від залізничного вокзалу туди можна дістатися автобусом №25.

Фото взяте з сайту vgorode.ua. Одеситити підгодовують лебедів біля Іллічівської переправи.

Де перекусити біля моря:

  1. P1 Prosecco Bar на Лідерсівському бульварі. Бар, занурений в тіні, світло і морську панораму на 6 поверсі першого морського дизайн-курорту M1 Club Hotel.

  2. Sea grill на Фонтанській дорозі, 77. З тераси та самого ресторану відкриваєтья приголомшливий вид на море.

  3. Ресторан на даху дельфінарію “Немо”, що на пляжі Ланжерон

  4. Ресторан «Свеча» на Маячному провулку, 15. У п'ятницю і суботу та неділю тут грає жива музика і влаштовують різноманітні шоу-програми, вечірки.

  5. «Риба» на 13-й станції Великого фонтану. Рибний ресторан, місце, де можна спробувати будь-яку рибу і насолодитися гарним видом на море з тераси.

  6. Кафе «Гоголь у моря» на Набережній вулиці, 2. Це прибережно-морський варіант одеського кафе "Гоголь-Моголь".

  7. «Di mare» на набережній одеського морвокзалу.  Затишне місце,  звідки можна спостерігати за хвилями, чайками, яхтами. Нагадує тиху гавань.

  8. Рибний ресторан «Колумбус» на Новобереговій вулиці, 90. Місце гастрономічно-естетичного відпочинку для всіх, хто розуміється на якісній авторської кухні. В аромат страв проникає солонуватий, свіжий морський бриз.

  9. «Причал №1» на пляжі Ланжерон. Ресторанчик для сім'ї та друзів. На сайті ресторанчика його засновники пишуть: «У нас все таке смачненьке, що причаливши до нас одного разу, ви більше нас ніколи не захочете залишати».

  10. Ресторан «Компот» на 5-й станції Великого Фонтану (Адміральський проспект, 1). Тут вас чекають банки з компотом, кумедні написи на дзеркалах, «компотные» прищіпки і життєрадісні офіціанти.

 
Куди ще піти та що подивитися в Одесі решту часу:
  • Прогулятися головною вулицею міста — Дерибасівською і подивитися пам'ятник засновнику міста де Рібасу.

  • Поторгуєтесь на «Привозі» з місцевими продавцями

  • Проїхалися в трамвайчику №5 по Французькому бульвару

  • Побували на пляжі Аркадія і Ланжерон

  • Подивитися архітектуру на Думській площі, Приморському бульварі (Потьомкінські сходи, пам'ятники дюку (герцогу) де Рішельє і О.С.Пушкіну), Грецькій вулиці.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up