Для вінничан зросла плата за доставку газу. Скільки будемо платити?

Для вінничан зросла плата за доставку газу. Скільки будемо платити?
Замість запланованого 20% здорожчання, «Вінницягаз» отримав тариф, який збільшився тільки на 8%. У грошах — це плюс 9 копійок на кожен кубометр доставленого газу
  • Плата за доставку газу зросла на дев’ять копійок. Тепер ми маємо сплатити «Вінницягазу» 1,16 гривні за куб на місяць.
  • При цьому газовики зазначають, що отримали знижений тариф, аніж той, що був погоджений раніше.
  • А як конкретно зміняться платіжки у вінницьких споживачів?

З початку року для українців запровадили дві платіжки за газ. У одній вказана сума за газ як товар, а в іншій — плата за розподіл (доставку) блакитного палива по трубах газової мережі. 

При цьому, як зазначали урядовці, доставка газу раніше була включена в тариф і українці її завжди платили. Раніше вона зростала разом зі споживанням газу: взимку була більшою, а влітку меншою. Останнє незручно було для облгазів, які не мали коштів, щоб проводити влітку ремонти мереж.

Тому плату за розподіл винесли в другу платіжку, зменшили навантаження на споживача і розбили рівномірними платежами на 12 місяців. Хоча люди, які мали на лічильнику нулі не зрозуміли, за що ж їм потрібно платити.

Відео дня

При цьому в кожного облгазу встановлена своя плата за розподіл. Так, «Вінницягазу» Державний Регулятор (НКРЕКП) погодив 1,07 гривні за куб газу зі зростанням в липні до 1,31 гривні.

Однак, перед запланованим зростанням Нацрегулятор зменшив цей тариф і дозволив встановити тільки 1,16 гривні за кубометр доставленого газу.

На своїй фейсбук-сторінці «Вінницягаз» навела приклади як зміняться платіжки через нові тарифи:

Також газовики повідомили, що за кошти, які надходять від плати за доставку, компанія здійснює ремонт та обслуговування мереж, щоб газ надходив до кожного помешкання 24/7; забезпечує обслуговування викликів аварійно-диспетчерської служби, ліквідацію аварійних ситуацій, оплату праці газовиків. 

При цьому наголошують: оплатити доставку газу за липень потрібно вже за новими цінами. Сплачувати потрібно до 20 числа поточного місяця, тобто за липень до 20 липня.

Вінницький «Водоканал», нагадаємо, також хоче отримати більший тариф, який почне діяти в 2021 році.

 

 

Читайте також:

З 1 липня збільшаться пенсії, соцвиплати та тарифи

Діяла півтора дня. В Україні скасували кримінальну відповідальність за п’яну їзду

Ми порахували. Скільки треба собак, щоб заплатити за всю комуналку?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Василь

    Ніяк не нажеруться
  • Марина

    Апетити зростають. НЕ МОЖУТЬ НАЖЕРТИСЯ. Чи вдавляться коли...?
  • Марина

    Апетити зростають. НЕ МОЖУТЬ НАЖЕРТИСЯ. Чи вдавляться коли...?
  • Марина

    Апетити зростають. НЕ МОЖУТЬ НАЖЕРТИСЯ. Чи вдавляться коли...?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up